Kao prvo, smatram da je jako nepošteno i veliki greh, davati lažnu nadu nekome. U tom smislu, mi se odmah , što je išta i započinjao, ako mu je još uvek neko u srcu. Znači, ti automatski ranjavaš tri osebe...Povređuješ sebe, jer siliš se na nešto i počinje nešto peto, s nekim šestim. a lažeš sebe, lepo da si krenuo dalje, a očito još ništa gotovo nije a tek je počelo u umu, s tim nekim iz prošlosti ali očito kreće s nekim sada sedmim, iz dosade, učmalosti, želje da se otkačimo od prošlosti. Druga stvar, znači kreće u startu haos. Lažeš sebe, lažeš tu osmu, jel..i nepošten si prema nekome, ko ti je draga iz prošlosti, pa mi nije jasno kako uopste i kreces ako jednostavno an to spreman nisi.
Znači, po meni, neće dobrim da se zavrsi. Ti ćeš kasnije biti u problemu za koju da se odlučiš. Srce vuče nazad, jer to voliš a možda ne treba da budeš s njom, jer da je valajlo, ne bi se možda prekidalo. A ako je i valjalo, pa se prekinulo a sada ste zreliiji i mudriji, zasto je u medjuvremenu i bilo potrebe za tom nekom petom, a ne samoća? Znači, opet ne razumem. Treće, sada ta novam je u čudu...kako sada neko bivsa, kada je sve izgledalo da je proslost ostavljena iza sebe i ne razume dva koraka nazad a sve je krenulo tim nekim tokom normalnim pa se pita..kakav je to covek, koji se meni recimo udvara asvo vreme ipak nosa nju u srcu? !
Znači, biće poginulih i belaja sveopšteg.
Zato odboliš, "skineš" se s tih osećaja za nekim i sve to smatram da moraš sam/a, u samoći, a ne preboljevanja nekoga s nekim/nekom petom. Ako pak postoje sanse za pomirenjem, zelja i duboko patis za nekim/om, ti se ne vijas s nekim sestim/om, dok se ne stvore uslovi i resenje za povratak. Ja to takvim vidim. Jer kako ti volis onda nju, ako se vec petljas s nekom desetom a kako ces i da obkanis bivsoj da si je bas puno voleo a okrenuo se nekome petom..kao i ovoj novoj, da si zaista hteo novi pocetak a sada se vracas nekome iz proslosti, a, a, a? Ccc. Muška posla.
Kako bi reagovala? Pa, kako ja uvek reagujem. Stojim u čudu, i verovatno ne verujem, i geladm, sta je sada koji đavo?! Gledam kako je opet sve bila laž, recimo, i ne verujem kako mi sve opet klizi niz prstiće čega se god dotaknem, jer ne mogu nista da ucinim. I verovatno, nakon svega, bi sada gorko zaplakala kuci, jer sada drugacije dozivljavam svet i bilo bi mi jako tesko, jer bi se opet osetila, izigranom, obmanutom, i izneverenom. Slaganom. Ne zato sto se vrato nekome petom. Nego zato sto nije bio čestit..da mi kaze, da voli neku drugu. Jer lupam u protivnom, ne bi ni počelo, nista s tom dopadanjem i sviđanjem.
Ali, ne bih pravial nikakve , drame ili scene, nisam taj tip. Osetila bih se, kako bih se osetila, pojubila u obraz i pozelela sve najbolje.
I prođe tako godina i taj te se neko seti...Ne. Nema nikakvog vraćanja. Čemu. Jasno je pokazao tada i ko je i šta je.
Nije se vratio sigurno jer sam mu ja puno važna i bitna, jer se ogrešio ili da se izvini za takvo ponasanje, nego jer ga sigurno izliferovala opet ta neka, pa se setio, na kom kraju sveta živi jedna bleskasta Jelena, koja beše čestito biće.
Samo kada ulaziš čista srca u bilo čemu, rezultiraće uspehom. Bilo u sagrešenju, bilo u oproštaj, bilo u vraćanju. Bilo u novom početku. A s repovima..teško. BUde uvek nastradalih. I tri života...si ukakio.
Nije problem u ponašanju i grešenju. Već neiskrenosti.
A to ne opraštam.