hoce li zasijati "bara venecija" :D

krompir 2.1.

Legenda
Banovan
Poruka
51.813
cele nedelje prilikom prelaska gazele vidim da mi je cudno da dole na slepim kolosecima nema vise onih svih jadnih raspalih rashodovanih vagona.
jel to u najavi konacno Beograd da se spusti na reke? naravno da prvo rasciscavaju teren
hoce li bara venecija da postane "mala Venecija":D

sta mislite?

Hm... ne znam gde tacno, ali postoji neki projekat za priobalje, neka neobicna kontrukcija gde su glavni deo kruzne staze, a zgrade prakticno da i nema, ako se dobro secam slike projekta.
Ipak, mislim da to nije predvidjeno da bude tu, nego nizvodno od mosta.
U svakom slucaju, bice mi drago da nesto urade. Cak i ako ostane putnicka zeleznicka stanica, moze to da izgleda dosta bolje.

taj projekat je predvidjen za savamalu kod pristanista da se poveze sa kalemegdanom :D to je bilo u novinama
ovo bez vagona je bas osvezenje koje me je obradovalo jer sigurno se nesto kuva sa bracom seicima da se gradi na sigurno izuzetno atraktivnoj lokaciji
kad pomislim na Budimpestu i njihovo uredjeno priobalje prosto mi se place kad pogledam ovu nasu "tuznu veneciju"

a stanica sama po sebi je za mene jedan od izuzetnih spomenika kulture i secanje kada se vozom putovalo vise i udobnije i BRZE (nisam pogresio voz do Sarajeva je bio brzi nego bus) :D

Hm... ne znam gde tacno, ali postoji neki projekat za priobalje, neka neobicna kontrukcija gde su glavni deo kruzne staze, a zgrade prakticno da i nema, ako se dobro secam slike projekta.
Ipak, mislim da to nije predvidjeno da bude tu, nego nizvodno od mosta.
U svakom slucaju, bice mi drago da nesto urade. Cak i ako ostane putnicka zeleznicka stanica, moze to da izgleda dosta bolje.

"oblak"
neki ludi japanac proektovao
to je stara prica od pre par godina, pa su ucutali, sad opet aktivirali al nista od toga naravno
on bi bio tamo kod luke, andergraun klub taj deo, okretnica trandze...
a ovamo kod gazele nista nisu rekli
inace sto se cele teme tice, narano da ne verujem, to kosta milione ko ce da plati? mi sa povecanjem poreza 500% kako da ne, deri kozu narodu za gluposti....da dizu kredite jos gore
tako da nista od toga....i jos bolje...da ne propisamo mi sitna boranija krv zbog njihovih mastarija

bome jedan vagon cca 30t puta jedno 100kom x cena gvozdja eto lepih parica :rotf:

samo da se uredi i taj deo Beograda zasto bi jedna Budimpesta bila bolja nego Bg? :mrgreen:

kada se malo promisli zaista je ta, zalosnog li imena bara jedno od najlepsih ujedno i neiskorisceni prostor, velikog potencijala za sve vrste sadrzaja u nasem gradu.
koliko god da kosta i da traje siguno ce za pokoljenja biti lepse da se tu izgradi pored ostalih sadrzaja i jedan park nalik tasmajdanu ili topciderskom koji bi sluzio za ponos svih nas.
kada se pogleda sa "gazele" to je jedno ruglo koje i mene baca u neku tugu :(
drzim fige da ko god da se prihvati posla resi taj deo grada a ne kao "prokop" godinama da se pojedini natezu hoce li biti nova glavna z stanica ili ne...

VOLIMO BEOGRAD SVAKOGA DANA PO MALO - D.Radovic

Back