Hoce li vas zivotinje na cesti ???

Ne mozete da uporedjujete Srbiju sa Nemackom nikako!
Oni imaju zakon po standardu Evropske unije, koji se kod nas predlaze vec 4 godine al od toga nema nista. Zakon je JAKO strog, sto se tice polaganja, ogranicenja...
Primer:
U Bosni je ove godine izglasan slican zakon, bio sam tamo u gostima i policija me je oko 2.00 zaustavila. Ja imam 19 god. oni su mi rekli da osobe do 23-24 god (ne mogu da se setim tacno) mogu da voze auto do 23h a da posle toga mora uz njih da bude neki stariji vozac.
Ja to nisam imao pojma, na srecu samo su me upozorili posto su im kazne JAKO velike.
Revizija i reparacija puteva i znakova je jako skupa i traje jako dugo, cisto sumljam da bi drzava platila to.

PS. Ja sam kod na ulazu u Belu Crkvu spicio dve lutalice, nisam stigao ni da zakocim!

Meni je pas lutalica pri brzini od jedno 115 - 120 km ne znam tacno izletio, bio jedan prijatelj samnom isli da probamo vozilo, i ja malo pritisno u krivini nije opasna, i taman na izlazu iz krivine primetim kera kako ustaje sa desne strane i pretrcava na levu samo sam uspio da stisnem kocnicu jako onda zadnji kraj prokliza pustim kocnicu lupim kontru ali kad su tockovi dohvatili cestu onda me naglo trznu u lijevu stranu prema nekoj provaliji, pusti pritisni pusti pritisni i prodjem nekako ne ogrebah ni auto i psa. Ovaj prijatelj se krstio kaze ovo samo moze kimi raikonen :) UZ BOZIJU POMOC
A jednom prilikom mi izleti macka i ja nekako se izmigoljim ona mi ostane izmedju točkova sve sam mislio da sam je pregazio dok se nisam vratio i video da nisam. Ni sad mi nije jasno kako sam je izbego
A zekonje su posebna prica nekom drugom prilikom

Pri zayebanim situacijama (e kome ja pricam, al' ajde) najvaznije je ostati smiren i skoncentrisan na ono sto radis (ili bar pokusavas).
Ja sam imao jednom slalom po snegu gde sam se svadjao sa prijateljem dok sam svo vreme udarao kontre. Kad je sve proslo kako treba, poceli smo da se smejemo.
On je stariji od mene oko 20god. i kao iskusni vozac za svo vreme proklizavanja poceo da mi deli savete kako da motam volan i u jednom trenutku vice: "Pa motaj".
Ja iznerviram dizem ruke u vis i vicem: "Pa motam". Nakon toga smo se zaustavili.

Inace kad mi neka zivuljka izleti na putu retko kad cu rizikovati okretanj/proklizavanje osim ako nije neka gadna koja moze da raznese auto na komade.

Kad smo kod krupne stoke...

Prilozi

• nezgoda na putu.jpg
    nezgoda na putu.jpg
    11 KB · Pregleda: 10
Cuo sam pricu da u Nemackoj (a verovatno i u celoj Evropi) vazi propis da ukoliko put nije propisno ogradjen, pa dodje do kontakta izmedju zivotinje i auta, vlasnik ima pravo na odstetu koju placa lokalno lovacko drustvo ili neka slicna organizacija ali ne osiguravajuce drustvo.

Drugim recima organizacija nadlezna za zastitu zivotinja (lovacko drustvo, drustvo za zastitu zivotinja ili sl.) ima obavezu da finansira ogradjivanje puteva odredjenog ranga, a ako to ne uradi odgovorna je za incidente u kojima ucestvuj zivotinje.

Da li neko nesto zna o tome?

Ako je to tacno, onda smo mi zaista antievropska drzava. Kod nas, kada te uhvate da si zgazio divljac (ili jos gore ako tebe udari divljac na putu-sto se desavalo), ti moras da platis debele pare lovackom drustvu. Ni kriv ni duzan.

To ne bi trebali lovci, vec putari da urade u dogovoru sa lovcima.

Na autoputu Beograd-Zagreb je nekada postojala ograda celom duzinom, a danas ni traga od nje.
I zamisli da pri brzini 150-250km/h tresnes sitnu divljac.
Krupnu da ne pominjem. Ima da te rasturi u komadice.
Ali nasi kazu, neka ih neka trckaraju po autoputu, vozaci ionako treba da budu pazljivi.

Back