Hoce li televizija kao medij odoleti smart revoluciji

Poruka
21.519
Sta mislite kada smart tv uredjaji malo bolje adaptiraju i optimizuju onu svoju nespretnu tastaturu da li ce prestati potreba za televizijom kao takvom?
Ne mislim odmah, ali u nekom periodu od npr. 10-20 godina...

Zasto bi ljudi cekali neku emisiju ili film, utakmicu, itd.. kada sve to vrlo brzo izadje na jutubu i moze bilo kada da se gleda, a za uzivo pracenje tu su strimovi, gde postoji i opcija komentarisanja, sto na klasicnoj televiziji nije slucaj...

Sta vi mislite?

Podseti me na onaj stari štos: - Misliš da će televizija jednog dana zameniti novine? - Nikad! Bilo bi preskupo da televizorom ubijamo muve. :lol:

OT: Teško je reći, ali mislim da će današnji format TV-a zastareti i da će se sve više koristiti gledanje programa onda kada to gledalac hoće. Mislim, već danas imamo Netflix i razne druge servise za gledanje željenog sadržaja onda kada želiš, a već i skoro svi kablovski provajderi imaju opciju premotavanja sadržaja. To će svakako sve više postajati standard u budućnosti. Jedino što ne možeš da odlažeš prenos neke utakmice, nego moraš ili da ga gledaš na TV odnosno strimu, ili da posle gledaš snimak. A to nekako meni ubije draž. :mrgreen:

ja jos slusam radio tv ni ne gledam
Meni stalno gori radio kad sam za svojim radnim stolom. Radio rules!

Mislim da klasicna televizija nece nikad u potpunosti nestati ali ce pored Netflixa, HBO GO-a, Youtube-a i ostalih aplikacija pasti u drugi plan, sto se vec i sad desava, mislim da vec dobrih 5-10 godina TV vise nije glavni mediji vec je to internet , ali recimo vesti uzivo ili uzivo utakmice ipak je dosta lakse i prakticnije gledati TV-u jos uvek , sad iako je internet preuzeo primat mislim da klasicna televizija ipak nece nestati kao sto nije nestao ni radio program i radio stanice ekspanzijom televizije, tako da odprilike televiziju ceka slicna sudbina radija.

Mislim da klasicna televizija nece nikad u potpunosti nestati ali ce pored Netflixa, HBO GO-a, Youtube-a i ostalih aplikacija pasti u drugi plan, sto se vec i sad desava, mislim da vec dobrih 5-10 godina TV vise nije glavni mediji vec je to internet , ali recimo vesti uzivo ili uzivo utakmice ipak je dosta lakse i prakticnije gledati TV-u jos uvek , sad iako je internet preuzeo primat mislim da klasicna televizija ipak nece nestati kao sto nije nestao ni radio program i radio stanice ekspanzijom televizije, tako da odprilike televiziju ceka slicna sudbina radija.
Internet je meni bolji za praćenje vijesti.Ali ipak kada hoćeš nešto da vidiš uživo tv je još uvijek nezamljenljiv.

Internet je meni bolji za praćenje vijesti.Ali ipak kada hoćeš nešto da vidiš uživo tv je još uvijek nezamljenljiv.

Pa gledace se uzivo na velikom ekranu sa jutuba ili neke druge striming platforme... Mada to mu onda dodje na isto.. Pazi ideju za biznis, dignemo kredit, otkupimo prava za prenos od Premijer lige i nabudzimo neki ultra brz striming servis, sa brutalnim kvalitetom slike, sve top, itd.. :lol: I onda nas gledaju ljudi i na telefonima ko nije u mogucnosti da sedi ispred tv-a :D Naravno obogatimo se, budemo ko neki Netflix za utakmice, a sta kazes, ahahahahaha

Pa gledace se uzivo na velikom ekranu sa jutuba ili neke druge striming platforme... Mada to mu onda dodje na isto.. Pazi ideju za biznis, dignemo kredit, otkupimo prava za prenos od Premijer lige i nabudzimo neki ultra brz striming servis, sa brutalnim kvalitetom slike, sve top, itd.. :lol: I onda nas gledaju ljudi i na telefonima ko nije u mogucnosti da sedi ispred tv-a :D Naravno obogatimo se, budemo ko neki Netflix za utakmice, a sta kazes, ahahahahaha
Dobra ideja. Samo treba nam povelik kredit :D

Moguce da ce televizija biti neko levo dugme u buducnosti, kao sto sad medju kanalima imas radio, mislim da je na sbb-u na 700 i nesto...

Bolje trazi od Maradone milionce.... :)

Sta mislite kada smart tv uredjaji malo bolje adaptiraju i optimizuju onu svoju nespretnu tastaturu da li ce prestati potreba za televizijom kao takvom?
Ne mislim odmah, ali u nekom periodu od npr. 10-20 godina...

Zasto bi ljudi cekali neku emisiju ili film, utakmicu, itd.. kada sve to vrlo brzo izadje na jutubu i moze bilo kada da se gleda, a za uzivo pracenje tu su strimovi, gde postoji i opcija komentarisanja, sto na klasicnoj televiziji nije slucaj...

Sta vi mislite?
vec postoji govorno upravljanje televizorima tako da tastatura vise nije problem..
televizije ce i dalje postojati jer zaboravljas da se sve vrti oko prava emitovanja
panevropska ili svetska prava za neke sportske dogadjaje su uzasno skupa i zato se kupuju teritorijalno..
to sto nesto pratis na piratskim strimovima nece biti resenje jer ce polako strimovana piraterija biti gusena i svaki servis ce morati da se placa
legalni strimovi ce se kupovati
svi ti servisi ce prerasti u neku vrstu sadasnjih tv stanica.. realno moze se samo promeniti sistem doturanja signala jer ce se verovatno sve prebaciti na net ali ce uvek postojati "tv stanice" kako god da se zovu...
forma ce mozda biti promenjena u smislu da ces birati vesti, film, sport ili sta god..
ja i ne gledam tv takoreci..uz jelo pogledam vesti i nekad kad sam raspolozen bocnem USB i pogledam neki film ..realno nemam ni vremena za tv :)
a od sporta ionako samo redovno pratim NFL tako da jednom nedeljno tokom 4.5 meseca par sati mogu da rezevisem za sport :)

Poslednja izmena:

Back