Hoće li se saznati istina o svim žrtvama komunizma?

[/QUOTE]
Ne podržavam ja nikoga, što se da videti iz mojih postova, nisu mi simpa ti što se mlate sa rođenom braćom, građanske ratove ne mirišem, a jedino to takvim uokvirenim likovima poput grdnog tebe nije jasno.
To je lepo ali treba vise da pises o tome kako je deda cupao brkove kulacima i sta je sve donosio kuci sa terena.Sta su sve te zloce skrivale od narodne vlasti.O tome treba da pises !

Nesam.Osudjeni su upucivani na izdrzavanje prema svom republckom drzavljanstvu,prebivalistu,mestu izvrsenja krivicnog dela... Znaci Mitorovica i Pozarevac ali to nije bio posao policije sem sto je asistirala u smislu privodjenja .Policija je vodila samo predkrivicni postupak.Znaci do sacinjenja krivicne prijave koja je predavana javnom tuziocu.
Ne verujem da je ikad iko u Brozoslaviji osudjen za politicko krivicno delo zato sto je imao lepu zenu.To je izmisljotina titovaca,?Hapseni su,osudjivani,premlacivani i ubijani oni koji jesu predstavljali opasnost po Broza odnosno njegov rezim.

Pročitaj ''noć do jutra'' Branka Hofmana,videćeš da je bilo i toga....ima primera ovde u mojoj blizini hapsilo se i osuđivalo i zbog žene a najviše zbog otimanja imovine...najmanje je tu bilo politike i ideologije....

Јуриш на Дедињe
Има у Србији једна изрека: „ Још није време, још није време – e, а сад је касно”.
И управо то доживљавамо кад је реч о новој политичкој историји од Другог светског рата до данас. Пропуштене су бројне прилике, док су још били живи актери многих спорних дешавања, да се прецизно и објективно реконструише прошлост. Иначе процес демистификовања и преиспитивања историје, увек је болан и носи ризик нових друштвених подела.
Шта се заправо десило октобра 1944. године када су пролетерске јединице дошле у Србију?

За стање у Србији тада Партија није имала дилема:

,,Чаршија и градска интелигенција је против нас”, реферисао је Благоје Нешковић 1945, на једној мартовској седници Политбироа ЦК КПЈ.

Неповерење према новој власти било је и израз репресалија према онима који нису били одушевљени пресађивањем бољшевизма. Локална власт је имала широка овлашћења
У првом налету „чишћења”, кад је ,,мрак појео” највише људи, у комунистичкој Југославији нису постојали никакви писани закони. Појавили су се тек кад је конфискована имовина највећег броја привредника и индустријалаца.
http://www.politika.rs/scc/clanak/235898/Друштво/Јуриш-на-Дедињe

Резиме теме:

Било је и оних Срба који су за време окупација у Првом и Другом светском рату говорили и деловали у правцу бољег и нормалног живота у "новој" реалности. Део становништва је стварно нормално живео, радили су редовне послове, веселили се, неке жене су се и удавале за окупаторске војнике. По ослобођењу за такве најчешће није било суђења, народ их је сам линчовао.

Naš narod je, na žalost, takav...

Danas komunista, sutra nacionalno opredeljen socijalista (uz to po malo i radikal... čisto da se ne baci), pa se lako on preorijentiše na demokratu, i to do srži, zadrtog i slobodoljubivog. Aa već naredna metamorfoza, od demokrate do naprednjaka, s' obzirom na prethodno iskustvo, ide sama od sebe i vrlo lako, bezvbolno.

...

Nigde nekog realnog sagledavanja i stava.

па не видим ја ту нека претерана колебања у свести тог, јелте, народа нашег благочестивог. то је као кад уђеш у сеоску кафану у којој служе свињско печење. могу ребарца, може ногица, може плећка, може глава.. али увек прасећа. и само прасећа. не дај боже да Србин промени кафану.. или навике у исхрани. таман посла. Маркс на сто начина. али увек Маркс.

па не видим ја ту нека претерана колебања у свести тог, јелте, народа нашег благочестивог. то је као кад уђеш у сеоску кафану у којој служе свињско печење. могу ребарца, може ногица, може плећка, може глава.. али увек прасећа. и само прасећа. не дај боже да Србин промени кафану.. или навике у исхрани. таман посла. Маркс на сто начина. али увек Маркс.
Ti izgleda ne znaš da se kod nas po kafanama više jede jagnjetina? Al bitno je da se to nešto lupa.

Ti izgleda ne znaš da se kod nas po kafanama više jede jagnjetina? Al bitno je da se to nešto lupa.
добро је некад бити и гладан. јер ако ниси господар свом стомаку, онда ниси ни својој глави. а ако ниси господар глави, узалуд је носиш.

Back