Хоће да постану Роми!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
uzroci ekonomskog propadanja i bede obicnog naroda u srbiji nisu romi

oni koji su nasi neprijatelji upravo to i zele, da kod nas izazovu prljavu mastu i niske strasti, ne bi li se jos okoristili

manimo se roma, budimo realni i poboljsajmo vladu, jedino tako. inace sta onda kad `sredite` rome, sta onda, ko je sledeci?

Неки дан у аутобусу, угледах неколико ромских девојака,...на њима
гардероба боља него што су имали остали који се ту задесише.
А, тек када повадише мобилне,...
106lc3t.jpg

ti ovo ozbiljno ? :lol:

drzava je uvela satro beneficirane kredite da poboljsa prodaju stanova u belvilu. znaci svi placamo da se misko opet napuni, malo mu i ovo, ali to te nije briga, ti se sekiras za kradju struje za par sijalica!!!!

koje beneficirane kredite:dontunderstand:
mi smo se raspitivali za kupovinu, ali ne znam na sta ciljas? na duplu hipoteku?
jesil video ikada cigance do struka kako pljacka stanove???
a nekog roma na gradilistu da crnci?

Poslednja izmena:
Svi smo mi na margini društva, a ne samo cigani. Tu ćemo i ostati ako nešto ne preduzmemo, dakleM vatajte govnjivu motku u ruke pa udri, udri, udri............:evil:

jungen_talking_stick.jpg

..де, ове палице су лепе, штета је за њих.

Ова власт је заслужила да се нађе у блату, празних стомака:rtfm:

Да се разумемо,
ова тема није постављена да би неко прозивао Роме за сву несрећу
која се надвила над Србијом и Србима,
напротив,
она осликава ОЧАЈ и немоћ српског народа, који је ето
доведен у ситуацију да прихвати да буде и сами црни ђаво, а
не само Ром,..... не би ли спасио сопствену кожу.........

То само говори о томе колико је способна ова власт
да се
брине о сопственом народу, а да не говорим о осталим грађанима
који живе у Србији!!!

i jos nesto, vidim ti u potpisu

za zvezdarsku sumu

pa da znas, eno u mirijevu, novim putem, preko puta bogdanovicevih zgrada, sa leve strane pre stadiona nice gradjevinska ograda, a tamo je zadnjih 30 godina zelena povrsina, staze i travnjaci

ocito da rezim i predsednik opstine m.popovic-nesmenjivi, krecu da grade poslovno stambeni objekat

to vas nije briga, ceca je vasa opsesija, bas neveselo, vi ste bre politicke imele

...хајд` сад да мало уозбиљимо, ово и није смешно!

Ја бих некако пре одлучила да постанем Јеврејка, они дрмају цели
Свет:think:

А, ову власт колективно треба послати на Косово и Метохију и нека
постану шиптари. Шта мислиш о томе;)

.

ко олбрајтова.........:think:...јел због лика или због дела.......?

i jos nesto, vidim ti u potpisu

za zvezdarsku sumu

pa da znas, eno u mirijevu, novim putem, preko puta bogdanovicevih zgrada, sa leve strane pre stadiona nice gradjevinska ograda, a tamo je zadnjih 30 godina zelena povrsina, staze i travnjaci

ocito da rezim i predsednik opstine m.popovic-nesmenjivi, krecu da grade poslovno stambeni objekat

to vas nije briga, ceca je vasa opsesija, bas neveselo, vi ste bre politicke imele

ne znam dali je ovo upuceno meni, ali hajde: ja sam klasicna muzika tip, i apoliticna sam

Neobičan protest roditelja učenika seoske škole

romi-v.jpg

Trojica očeva dece isturenog odeljenja niške OŠ „Čegar“ u Gornjoj Vrežini
traže da im država omogući da se izjasne kao Romi, kako bi lakše mogli
da ostvare svoja i prava svoje dece!

- Hoću da budem Rom! I moja deca hoće da budu Romi! I ne mislim ništa
loše o njima, naprotiv. Oni su moje komšije, mislim da sam i sam celog života
bio Rom u duši, ali to nisam znao! A zašto baš sada hoću da postanem Rom?
Jer mislim da ću tako lakše moći da ostvarim prava koja kao samohrani otac
dvoje dece nisam mogao da ostvarim
- kaže za “Alo!” Miloš Živanović (38),
čija dva deteta pohađaju ovu školu.

Osim njega, od nadležne službe u Nišu tražili su da im se promeni nacionalnost i
da budu “upisani” kao Romi i Ivica Vukadinović (30) i Milovan Icić (31).

- Bili smo u SUP-u da se raspitamo i oni su nam rekli da je to naša lična stvar i
uputili nas u opštinu, ali nam je službenica koja tamo radi rekla da to do sada
niko nije tražio od njih. Rekla je da su ljudi tražili da promene ime, a da se Rom
postaje rođenjem. I eto, sada ne znamo šta da radimo. Ima tu jedan komšija
Rom, pa ću tražiti da me on usvoji - kaže Živanović.

http://www.alo.rs/vesti/20199/Hoce_da_postanu_Romi

И још нека ми само неко каже да се овако нешто раније дешавало...:dash:

.

ко олбрајтова.........:think:...јел због лика или због дела.......?

Za Olbrajtovu je diskutabilno...

Ona je naprasno otkrila da je jevrejskog porekla, bas usred trke za mesto drzavnog sekretara SAD sa Ricardom Holbrukom, koji je inace iz jevrejske porodice (a odgajan kao kveker, sektash)

Vrlo moguce da je prica o njenom jevrejskom poreklu iskonstruisana da bi i njena porodica mogla da ima tragicnu proslost za sto dramaticniju biografiju.

- Hoću da budem Rom! I moja deca hoće da budu Romi! I ne mislim ništa
loše o njima, naprotiv. Oni su moje komšije, mislim da sam i sam celog života
bio Rom u duši, ali to nisam znao! A zašto baš sada hoću da postanem Rom?
Jer mislim da ću tako lakše moći da ostvarim prava koja kao samohrani otac
dvoje dece nisam mogao da ostvarim - kaže za “Alo!” Miloš Živanović (38),
čija dva deteta pohađaju ovu školu.

Osim njega, od nadležne službe u Nišu tražili su da im se promeni nacionalnost i
da budu “upisani” kao Romi i Ivica Vukadinović (30) i Milovan Icić (31).

- Bili smo u SUP-u da se raspitamo i oni su nam rekli da je to naša lična stvar i
uputili nas u opštinu, ali nam je službenica koja tamo radi rekla da to do sada
niko nije tražio od njih. Rekla je da su ljudi tražili da promene ime, a da se Rom
postaje rođenjem. I eto, sada ne znamo šta da radimo. Ima tu jedan komšija
Rom, pa ću tražiti da me on usvoji - kaže Živanović.

Ствари су доведене до апсурда, па је ово што каже овај човек, да жели да постане Циганин, само последица сулудог друштва, са наопаким системом вредности, које чинећи једнима, обесправљује друге.

Не може се неком ко је дошао ниоткуда, па право у Београд са карточентом испод Газеле, додељивати смештај*, само зато што је бесправно запосео део јавне градске површине.

* http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=11220319&postcount=1860

- Коме би још било омогућено да се насели, где му падне на памет, осим Циганима?

- Коме је још само по основу националне пропадности обезбеђено бесплатно здравствено осигурање?

y2dyq.jpg

imv1jk.jpg

- Коме се још дају олакшице при упису у средње школе и факултете, опет само на бази националне припадности?

Вршећи "позитивну дискриминацију" према једнима, дискриминишу се сви остали!
:rtfm:

Poslednja izmena:
Да се разумемо,
ова тема није постављена да би неко прозивао Роме за сву несрећу
која се надвила над Србијом и Србима,
U]
[/QUOTE]

Ali evo vidis da kao "kolateralni efekat" to upravo postize. Zato sto je najlakse da se odgovornost uvek pripise slabijima (to je psihologija).

Mogu da citiram na hiljade kriminalnih radnji od strane uglednih "postenih" i BELIH gradjana ali ce ih retko ko asocirati na SRBE.

Potvrdjujem moje razumevanje za roditelja koji hoce sve najbolje za svoje dete ali zahtevajuci da "postane rom" samo provocira negativne reakcije na i onako vec marginizovan narod (to potvrdjuju sva antropo-socijalna istrazivanja a ne JA).

Mislim da neki tonovi ovde treba da se moderiraju, upravo zato stu su romi tradicionalno odani gradjani srbiji a SRBI tradicionalno tolerantan i plemenit narod koji ne preti bejzbol palicama, nasiljem, pljuvanjem i povracanjem otrova na sve sto nije SRPSKO u stvari imam puno prijatelja srba koji bi se stideli takvih (na svu srecu retkih pojedinaca).

Sto se kriminalaca tice za SVE (ne samo rome) njih postoje nadlezni organi koji bi mozda trebalo malo vise da se pozabave i korupcijom koja se uvukla u svaku poru srpskog drustva. (znam iz licnog iskustva jer sam bio na staziranju u jednoj bolnici u Bg.u 6 meseci i svasta sam tamo video....a vidi cuda nije se radilo o romima nego uglednim lekarima, profesorima itd....). Mah bice da su i oni romi????:think:

Poz.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back