Hobit filmovi

Koliko čujem, Del Toro planira i da se možda Radagast pojavi u Hobit filmovima, međutim ne vjerujem da mu se isplati tražiti poznatog glumca za malu ulogu (jer samo takav može biti prihvatljiv za jednog čarobnjaka), a niti mi je baš jasno kako će ga uklopiti. .
Po chemu je bolje da se poznat glumac zaposli? Po meni je puno bolje uzeti nekog manje poznatog, talentovanog, tj u krajnjoj liniji nekog ko najvishe odgovara liku koga treba da predstavi publici.

Po chemu je bolje da se poznat glumac zaposli? Po meni je puno bolje uzeti nekog manje poznatog, talentovanog, tj u krajnjoj liniji nekog ko najvishe odgovara liku koga treba da predstavi publici.

S razlogom su Kristofer Li i Ian Mekelen tumačili uloge Gandalfa i Sarumana. Čarobnjaka mora da tumači neki stariji glumac sa velikim repertoarom iza sebe, poznat gotovo čitavoj planeti, iz očiglednih razloga.

S razlogom su Kristofer Li i Ian Mekelen tumačili uloge Gandalfa i Sarumana. Čarobnjaka mora da tumači neki stariji glumac sa velikim repertoarom iza sebe, poznat gotovo čitavoj planeti, iz očiglednih razloga.
Kojih razloga? Ja ne vidim te razloge. Njih dvojica su dobro kastovani za svoje uloge, medjutim, ne vidim zbog chega neko drugi ne bi obavio isti taj posao. Angazovani su samo zbog imena, da bi film privukao vishe publike.

Opet, charobnjaci trebaju da zrache mistichnosti, a ako ti je neko zacementiran (glumachki izraz) kao neki lik, jako je teshko da dochara takvog lika.

Ne bih se složio. Ako si čitao Tolkina/gledao filmove, više bi ti se činilo da oni zrače nekad velikom moću i veličanstvenošću, a nekada ispadaju kao krhki starci koji ništa nemaju (zato su i poslati u Srednji svijet u liku staraca - ko će pomisliti da se tolika snaga krije u tako krhkom tijelu koje je na samrti)?

Barem, kada su u pitanju Tolkinovi čarobnjaci tačnije. Ti vjerovatno pričaš o misticima uopšteno...

Ne bih se složio. Ako si čitao Tolkina/gledao filmove, više bi ti se činilo da oni zrače nekad velikom moću i veličanstvenošću, a nekada ispadaju kao krhki starci koji ništa nemaju (zato su i poslati u Srednji svijet u liku staraca - ko će pomisliti da se tolika snaga krije u tako krhkom tijelu koje je na samrti)?
Pa po meni je upravo to mistichnost. Ustvari je to stvar interpretacije likova.

... ono što mene malo buni je što prvo i nije snimljen Hobit.Tu priča počinje "živeo jednom jedan hobit, u rupi, u zemlji"... Medjutim, samo štivo je više bajkovito i primerenije mladjim uzrastima(mada se ja svejedno i bez griže savesti i dalje "radim" s' njim, povremeno).
"Gospodar" je već nešto drugo- sa sve simbolikom radnje & jasnim aluzijama na "Veliki rat" koji je pisac preživeo...
Moja omiljena ekranizacija je animirana iz '78, ali Džekson je uradio korektan posao, sa velikim parama i dobrom ekipom.Puno može da mu se zameri, ali ne sve- vizuelno je sjajan. No, biti će trulo ako i ovo bude odradjivao na isti način, pošto je u pitanju priča za decu& omladinu. dobra priča...
... imo, onaj ko i pomisli na ekranizaciju "Silmariliona" mogao bi i bibliju da pokuša da sklepa u seriju ili film, to mu možda bude jednostavnije...

... ono što mene malo buni je što prvo i nije snimljen Hobit.Tu priča počinje "živeo jednom jedan hobit, u rupi, u zemlji"... Medjutim, samo štivo je više bajkovito i primerenije mladjim uzrastima(mada se ja svejedno i bez griže savesti i dalje "radim" s' njim, povremeno).
"Gospodar" je već nešto drugo- sa sve simbolikom radnje & jasnim aluzijama na "Veliki rat" koji je pisac preživeo...
Moja omiljena ekranizacija je animirana iz '78, ali Džekson je uradio korektan posao, sa velikim parama i dobrom ekipom.Puno može da mu se zameri, ali ne sve- vizuelno je sjajan. No, biti će trulo ako i ovo bude odradjivao na isti način, pošto je u pitanju priča za decu& omladinu. dobra priča...
... imo, onaj ko i pomisli na ekranizaciju "Silmariliona" mogao bi i bibliju da pokuša da sklepa u seriju ili film, to mu možda bude jednostavnije...
Meni se najvise dopalo kako je poceo trailer. Kada Bilbo, vec u poznijim godinama pocinje da pise "An unexpected journey". Kao sto kazes, jako je bajkovito, i sigurno necu propostiti priliku da pogledam.

Trilogija je originalno trebala da bude povezana - prvi film uglavnom Hobit, a drugi uz GP i da 'spoji' dvije knjige, dok treći prvenstveno Gospodar Prstenova. Još 1995. godine projekat je počeo, ali na kraju, ispostavilo se da nemaju prava da snimaju na osnovu Hobita; onda se sve oteglo zbog prava i na kraju su morali i da izbace i sve što su preuzeli iz bilo čega (Džekson je proučavao Tolkinov svijet u cjelosti, sve zapise) što nije eksplicitno u objavljenim izdanjima Gospodara Prstenova. Tako da su odlučili da sva tri filma snime po upravo tome, a tako i počeli 1997.
Po mom mišljenju, to je bilo vrlo loše po filmove; sva manevrisanja su morala da budu puko izmišljanje...

Zato je tek sada došlo konačno do ekranizacije Hobita.

Što se tiče crtanoga Ralfa Bakšija, i meni se sviđa, ali to je samo pola (završava se pri početku opsade Helmovog ponora).

Zato je tek sada došlo konačno do ekranizacije Hobita.

... To već ne znam, poznato mi samo da su ga svi osim "New line"-a odhebali kao predugačko & preskupo...

Što se tiče crtanoga Ralfa Bakšija, i meni se sviđa, ali to je samo pola (završava se pri početku opsade Helmovog ponora)

... Do kraja opsade,(lako se nadje na torrentima) - a i dovršila ga je kuća u vidu Tv specijala (to se ne nadje).

Poslednja izmena:

Back