Hobi trimeri

Nisam napravio temu da se nadmećem da li je hobi ili profi trimer....
Tako sam postavio naslov i tako će i ostati jer korisnicima trimera će biti bliže i znaće o čemu se radi...a da se raspravljam s vama ne pada mi napamet...te vas molim ako vas ne intersuke tema zaobiđite je ja sam postavio ovu temu kako bi novim korisnicima pomogao u savetu za khpovinu i da oni koji imaju iskustva radeći istim zaista ponognemo jwsni deugima ako vam to nije cilj i ako imate cilj da vašom arogantošću i besmiclima temama o automobilima fotoaparatima nađite temu fotoaparati i automobili...iskreno vas molim a ovu temu iskreno zaobiđite ili se pridružite sa ozbiljnijim savetima sa pomognemo koji ima problema sa istim da im pomognemo u rešavanju kvara i problema na svojim trimerima

Hobi – 25–30 ccm, plastika, par sati nedeljno.

Profi – 35–50 ccm, metal, 8 sati dnevno.

Aj ti hobi mašinicom u šiblje pa javi kad crkne."
Bio u siblju kineskom masinom za koju nikad nisi ni cuo, radi ko sat, kakav sthill kakvi profesionalci, kad sam kupovo taj trimer dobio 2 godine garancije, niko nije pomenuo niti u garantnom listu stoji da ga trebam koristiti 35 minuta dva puta nedeljno
garancija mi pokriva 2 godine i kad bi ga cuvo u podrumu i kad bi kosio za pare sa njima, radio ga naizmenicno sa komsijom ceo dan, nikad nije stao ni pregrejao, visoku divlju travu, kupine, male stabljike... samo sipaj gorivo i teraj (i imaj rezervnu svecicu za svaki slucaj u dzepu)
1250 vati, 7800 obrtaja.

lazu vas prodavci jer je njima najsladje uvaliti ti nesto "profesionalno" i dobiti vecu zaradu

Ja sam ovde izneo- podatke, statistiku, iskustva iz prve ruke i slike iz košnje.
Lično koristim Kraftech hobi trimer (50cc) i njegov rad se jasno vidi na prikazanim slikama.
Ti pominješ svog ‘kineza’ — pa što ga ne pokažeš na slici da vidimo o kom se modelu radi?
Na forumu ipak važi pravilo: pokaži i potkrepi, a ne samo ‘veruj mi na reč’. 😉
Znam koliko i šta može da uradi Krafteh na konkretnoj košnji i tokom 6 godina rada s njime znam koliko vredi Einhhel trimer samo tri godine rada dok ga nisqm bacio bukavlno i znam koliko su tad vredeli Villager trimeri
Jedva sam ga utopio za sitne pare, ovaj bož pomozi uz adekvatan rezni alat gura nekako šestu godinu.

E sad da se vratimo na ono zbog čega sam i otvorio ovu temu.
Ideja je bila da se družimo, razmenjujemo iskustva i savete iz prve ruke – bez nervoze, bez rasprava, samo korisne informacije i poneka zanimljiva fotka iz rada.

Ja lično radim sa hobi trimerom, i uz pravilnu tehniku i odgovarajući rezni alat, taj „mališan“ se pokazao iznenađujuće izdržljiv i sposoban. Kosio sam ne samo visoku travu i jači korov, već i izdanke debljine prsta – sve ide kad se zna kako.

Ko ima iskustva, neka podeli – dobrodošle su i preporuke, pa i priče iz „borbe“ sa travom.
Slike iz rada su još bolje – nek’ se vidi kako to izgleda u praksi! 🌿🔧
Iskustvo iz prakse:

Radim sa Kraftech 50cc hobi trimerom i pokazao se izuzetno pouzdano u svim situacijama.

Kosio sam visoku travu, jači korov i deblje izdanke – uz odgovarajući rezni alat, sve ide bez problema.

Slike jasno pokazuju rezultate mog rada i koliko hobi trimer može da izdrži.

Saveti:

1. Pravi rezni alat – u zavisnosti od gustine trave i debljine korova i potecijanih žbunova i izdanaka.

2. Pravilno držanje i kontrola – ravnomerno opterećenje motora sprečava pregrevanje.

3. Postepeno opterećenje – ne forsirati mašinu stalno na maksimumu; pauze produžavaju životni vek.

Back