Hobi trimeri

Branislav66

Početnik
Poruka
10
Hteo bih da pokrenem temu o hobi trimerima — za nas koji koristimo trimere za baštu i manje poslove, ne profesionalnu opremu. Zanima me iskustvo, saveti, kvarovi, šta preporučujete baš za hobiste.

Da li postoji mesto na forumu gde mogu da otvorim ovakvu temu ili savet kako da to izvedem da ne bude pomešano sa sličnom temom.
Hvala unapred na pomoći!

Poslednja izmena od moderatora:
ISkren
Hteo bih da pokrenem temu o hobi trimerima — za nas koji koristimo trimere za baštu i manje poslove, ne profesionalnu opremu. Zanima me iskustvo, saveti, kvarovi, šta preporučujete baš za hobiste.

Da li postoji mesto na forumu gde mogu da otvorim ovakvu temu ili savet kako da to izvedem da ne bude pomešano sa sličnom temom.
I da li mogi da ubacim link ka mom blogu i fb grupi

Hvala unapred na pomoći!
zavisi od povrsine i trave
trimer se koristi bas za ono, da iskosis travu, dok ako zelis travnjak u dvoristu ondak kosilica
trave ima tvrde, zilave, tanke dugacke....
mali trimeri 300-500 vati e koriste za male povrsine i obicno kad se iskosi kosilicom onda po coskovima ili nepristupacnim mestima gde kosilica nije mogla da dohvati
veci trimeri elektricni, 1000+ vati vec mogu da iskose i vece povrsine i na njih moze da se montira i metalni noz za drvenasto rastinje, trnje, siblje....
benzinski trimeri su za velike povrsine ima ih od otprilke 750 vati pa nagore, kod nekih mogu da se prikluce i trimeri za zivu ogradu ili pile za grane pa cak i manje freze
prednost elektricnih je sto su laksi, nema gnjavaze sa mesavinom benzin ulje, svecice, palis, pa sauh pa gasi. Isto tako pali na prvu, recimo benzinski trime ako nije dugo koriscen moze da ima problema sa paljenjem, zamascena svecica, stara mesavina ili ako je predugo bio bez goriva moze da se isyuse membrane u karburatoru, isto povremeno moze doci do defekata recimo mehanizam za palenje ili karburator ili da pocne da curi gorivo odnekud.......
mana im je mali domet to jest moras da imas kabao za struju i koliki ti je kabal toliko i mozes da kosis, ne mozes recimo da odes u ppolje ili vinograd koji je daleko od struje.

Ja sam nedavno starom uzeo Stihl FS 120, navodno je to na pola puta između hobi i profi trimera.
Našao sam ga jako povoljno u Italiji, u GMV Agricenter.

1000005331.png

Poštarina je nekih tridesetak eura, znači za ispod 400 eura u Hrvatskoj o tako nečemu mogu samo sanjati, tu isti model bez poštatine košta 545 eura.

Hvala unapred na pomoći!
Nemam iskustva sa trimerima za travu jer ne živim u kuci i nemam dvorište ali zato mogu da citam vaša iskustva i iskustva drugih korisnika
koji su se vec oglasili da naucim nešto novo i meni nepoznato

link bloga sam ooslao kao odgovor i dalje nisam.imao nameru da šaljem link samo ukviru teme i moj blog je napisan baš u skladu sa hobi trimerima.
Već 15 i više godina se bavim košnjom frave pa sam to iskustvo hreo da podelim i sa drugima kako saver za kupovinu trimera pa do poravke bez majstoa
Samo iskreni i dobri saveti

link bloga sam ooslao kao odgovor i dalje nisam.imao nameru da šaljem link samo ukviru teme i moj blog je napisan baš u skladu sa hobi trimerima.
to je reklama bloga van ovog foruma..temu si otvorio da bi pisao ovde iskustva i da bi komunicirao sa ljudima koji imaju iskustva sa trimerima
a ne da klikcu na tvoj blog i idu tamo da citaju.molim, da to više ne radiš

Već 15 i više godina se bavim košnjom frave pa sam to iskustvo hreo da podelim i sa drugima kako saver za kupovinu trimera pa do poravke bez majstoa
Samo iskreni i dobri saveti
pa piši svoja iskustva vezano za košenje trave da citamo ovde a ne na tvopm blogu ili fejsu ..to sam ti napisala i u pp
nadam se da smo se razumeli

pa piši svoja iskustva vezano za košenje trave da citamo ovde a ne na tvopm blogu ili fejsu ..to sam ti napisala i u pp
Ma hoću ali ako već moram onda će mi biti lakše da
Kopiram i da prebacujem sa bloga ovde a dosta su dugački tekstovi i ovde mogu pomoći šta god treba u vezi sa hobi trimerima pitajte šta vas konkretno zanima

Ma hoću ali ako već moram onda će mi biti lakše da
Kopiram i da prebacujem sa bloga ovde. dosta su dugački tekstoviali i ovde mogu pomoći šta god treba u vezi sa hobi trimerima pitajte šta vas konkretno zanima
Tamo sam pisao realni događaj za određeni kvar trimera sa malo humora da bi na kraju teksta objavio konkretna rešenja za taj kvar na licu mesta sa terena

zavisi od povrsine i trave
trimer se koristi bas za ono, da iskosis travu, dok ako zelis travnjak u dvoristu ondak kosilica
trave ima tvrde, zilave, tanke dugacke....
mali trimeri 300-500 vati e koriste za male povrsine i obicno kad se iskosi kosilicom onda po coskovima ili nepristupacnim mestima gde kosilica nije mogla da dohvati
veci trimeri elektricni, 1000+ vati vec mogu da iskose i vece povrsine i na njih moze da se montira i metalni noz za drvenasto rastinje, trnje, siblje....
benzinski trimeri su za velike povrsine ima ih od otprilke 750 vati pa nagore, kod nekih mogu da se prikluce i trimeri za zivu ogradu ili pile za grane pa cak i manje freze
prednost elektricnih je sto su laksi, nema gnjavaze sa mesavinom benzin ulje, svecice, palis, pa sauh pa gasi. Isto tako pali na prvu, recimo benzinski trime ako nije dugo koriscen moze da ima problema sa paljenjem, zamascena svecica, stara mesavina ili ako je predugo bio bez goriva moze da se isyuse membrane u karburatoru, isto povremeno moze doci do defekata recimo mehanizam za palenje ili karburator ili da pocne da curi gorivo odnekud.......
mana im je mali domet to jest moras da imas kabao za struju i koliki ti je kabal toliko i mozes da kosis, ne mozes recimo da odes u ppolje ili vinograd koji je daleko od struje.
Sve je to u redu i sve je to meni poznato radim uslužno trimerom duže od 15 godina sad od pre godina sam stao sa većom košnjom ima mlađih pa nek se malo rvaju s trimerima
Spomenuo sam hobi trimere
A da pri tom nisam mislio na marke stihl husvarna makita itd. Već na komercijalnh klasu:
Daemon
Villager
Einhell
Krafteck
I ostali

Sve je to u redu i sve je to meni poznato radim uslužno trimerom duže od 15 godina sad od pre godina sam stao sa većom košnjom ima mlađih pa nek se malo rvaju s trimerima
A da pri tom nisam mislio na marke stihl husvarna makita itd. Već na komercijalnh klasu:
Daemon
Villager
Einhell
Krafteck
I ostali

Daemon
Villager
Einhell
Krafteck
I ostali

vidim da je tema oko trimera ljudima zanimljiva, a ja imam dosta ličnih iskustava i saveta iz prakse. Mogu da pišem korisne tekstove direktno za forum, da ljudima bude od koristi, a zauzvrat bih voleo da u tim objavama stoji i link ka mom blogu, čisto da zainteresovani mogu da pročitaju još detalja.
Mislim da bi to bilo dobro za forum jer bi ljudi imali kvalitetan sadržaj, a meni bi pomoglo da dođem do publike kojoj ovo stvarno treba. Šta kažeš da probamo?“

Daemon
Villager
Einhell
Krafteck
I ostali
Ne znam nekog da ima hobi kosenje trave trimerom
to je posao koji treba da se odradi zeleo ti ili ne

hobi je sah, skupljanje znacaka, gledanje filmova...

Ne znam nekog da ima hobi kosenje trave trimerom
to je posao koji treba da se odradi zeleo ti ili ne

hobi je sah, skupljanje znacaka, gledanje filmova...
Niste me razumeli ako sam pisao hobi za razliku od profi a sa hobi može biti i košnja trave što da ne.. kao i šah i karte neko ne voli ni šah ni karte već nađe sebe u košenju trave..
A vi se malo informišite šta je profesija oni koji rade u šumarstvu gradkom zelenilu ili bilo nakoji drugi način isključivo se profesionalno bave košnjom i za to dobjaju mesečnu platu i rade sa jakìm profi tirmerima i samohodnim kosačicama radio sam i kao profi kosač u Vojovodina šume na održavanju sadnica kao i čišenja trena od izdanaka raznog rastinja u red sadnica... a dok je traktorski tarup išao međuredno . I tačno znam o čemu pišem tako da me molim vas ne.mojte me vi učiti šta je hobi ili ti AMATERSKI RAD ajde umesto hobi nazvaćemo ga AMATERSKIM trimerima ali hobi trimer ga i većinom prodavaca naziva a vi pre odgovora malo se edukujte i da ne budete toliko sarkastični s odgovorima..nakosio sam se trave i mogu meriti na hektare za ovih 15 god.
Toliko prašine i travuljine sam prošao da neko neće videti
za života. Ate baštice i voćnake sa par sadnica u red manime te tga ako nije plantaža što traktorska kosilica koja se kači na kardan radi posao
A te baštice upravo iz hobija radim eto tako da odmorim!!! Bez karti domina i šaha..
Aktivma rekreacija neko iz hobija džogira aja kosimtako nešto iz dosade čak i većinom i ne naplatim već eto zbog druženja i kaficu onako laganica.
Priatno vam veče želim!!!

Poslednja izmena:
Niste me razumeli ako sam pisao hobi za razliku od profi a sa hobi može biti i košnja trave što da ne.. kao i šah i karte neko ne voli ni šah ni karte već nađe sebe u košenju trave..
A vi se malo informišite šta je profesija oni koji rade u šumarstvu gradkoj zelenilu iki bilo nakoji drugi način isključivo se profesionalno bave košnjom i za to dobjaju mesečnu platu i rade sa jakom profi trmerima i samohodnim kosačicama radio sam i kao profi kosač u Vojovodina šume na održavanju sadnica kao i čišenja trena od izdanaka raznog rastinja u red sadnica... a dok je traktorski tarup išao međuredno . I tačno znam o čemu pišem tako da me moim vas ne.mojte me vi učiti šta je hobi ili ti AMATERSKI RAD ajde umesto hobi nazvaćemo ga AMATERSKIM trimerima ali hobi trimer ga i većinom prodavaca naziva a vi pre odgovora malo se edukujte i da ne budete toliko sarkastični s odgovorima..nakosio sam se trave i mogu meriti na hektare za ovih 15 god.
Toliko prašine i travuljine sam prošao da neko neće videti
za života.
Priatno vam veče želim!!!
nisi ti bio ni blizu trimera, kao prvo ne postoji amatersko dvoriste ili amaterska trava za amaterski trimer. Jednostavno ako imas 50 kvadrata dvorista mozes to da pokosis i sa 500 vatnim elektricnim trimerom, a 500 vatnih elektricnih trimera imas i od sthila, pa jesi li profesionalac ako koristis skupi sthill za kosenje malog dvorista, a ima ljudi koji za pare kose einhelovim benzinskim trimerima, pa cak sam vidjo i sa trimerima skroz nepoznatih marki kako rade za pare
Na selu ima kucu sa dvoristem od skoro 500 kvadrata, na par kilometara ima vinograd, i ima jos jedan vocnjak. I sad ako to kosi sthilom je profesionalac a ako kosi einhelom je amater??!

sve je danas podeljeno na "amatersko" ili "profesionalno" sto nema blage veze, ako sofer na poslu vozi sluzbeno fiat, a kuci ima audi, koja kola su profesionalna?

Back