hm

dobro...po odgovorima mogu da zaključim da je većina itekako "vidljiva" u društvu:mrgreen:...al mene zanima zašto?

šta vi mislite da je razlog tome?
rekli su vam ti što su vas iz nekog razloga primetili i zapamtili:D?

Зато што изгледам ''уображено'', ''самодовољно'', ходам као да сам ''прогутала метлу'' и ''носом парам облаке'' и зато људи помало зазиру од мене. :(

rekli su vam ti što su vas iz nekog razloga primetili i zapamtili:D?

Umem da budem jako zabavna/simpatična ako sam inspirisana. - to je kad me upamte po dobrom
Umem da budem skroz ćutljiva a imam uobraženu facu i 'belo gledam' - to je kad me upamte po zlu.
A ponekad imam jako lepu garderobu ili neki detalj, pa me pamte jer mi zavide što sam se toga setila/što sam našla tako nešto :lol:

ne znam dal je tema za ovaj pdf, al mi se ovde nekako najviše uklapa...:D
elem, želim da vas pitam dal spadate u grupu "vidljivih" il manje "vidljivih" osoba u životu, vezano za sva polja(društvo, porodica, posao, ma sve)...tačnije, da li vas ljudi pamte po nečemu, da li vas lako izdvajaju iz neke grupe il vam se dešava da vas neko upoznaje pa jedno milion puta:mrgreen:?

navelo me na ovu temu neki "problem" koji je nastao kod mene na poslu, ja bih rekla problem bez problema...al drugi nisu mislili tako:mrgreen:
valjda ste me razumeli šta sam htela da pitam...:rumenka:

i da, šta mislite?
zašto je to tako?
zašto je neko više a neko manje primećen( da zanemarimo fizički izgled):D?

i horoskop:lol::lol::lol:

Uvek sam 'vidljiva" i, iako se trudim u poslednje vreme da budem "nevidljiva", neupadljiva i sl.:D, ne polazi mi za rukom, jer bas tu moju zelju za "nevidljivocsu" drugi ocigledno ne razumeju, ili im smeta...ne znam kako bih to drukcije objasnila.:confused::confused::confused::)

Svako ko poseduje izrazenu individualnost ne moze a da ne bude primecen i zapamcen..
bilo da vam se dive zbog onog sto radite i uradite ..bilo iz zavisti i ljubomore sto oni to ne mogu kao vi..
u svakom slucaju..zapamte vas..a to je za odredjene poslove kojima se bavite u zivotu potrebno..
u emotivnom..lepu zenu ili muskarca koji su zanimljivi i atraktivni ..svako pozeli i zapamti..
nekada po samoj pojavi..nekada po onome sto kazu ili urade..
nekada i po samo jednom gestu..pokretu..pogledu i sarmu kojim zrace iz njih

Mislim da je kod mene do horoskopskoh znaka....definitivno...:lol:

Pamte me po boji kose, osmehu, vrcavosti, ali i po oštrom jeziku, prgavoj naravi, a bake iz komšiluka me zovu "ona lepo vaspitana mala što se svima javlja"....:mrgreen: Prodavačice su ekstra fine prema meni, valjda zato što dolazim po deset puta dnevno u prodavnicu, i već su navikle na moju jutarnju rasejanost i noćnu kupovinu slaniša.....i cigareta...

Da dodam, nisam neka lepotica ali valjda ljudi pre primete onoga ko zrači vedrinom nego onoga ko je namrgođen..

Mislim da je kod mene do horoskopskoh znaka....definitivno...:lol:

Pamte me po boji kose, osmehu, vrcavosti, ali i po oštrom jeziku, prgavoj naravi, a bake iz komšiluka me zovu "ona lepo vaspitana mala što se svima javlja"....:mrgreen: Prodavačice su ekstra fine prema meni, valjda zato što dolazim po deset puta dnevno u prodavnicu, i već su navikle na moju jutarnju rasejanost i noćnu kupovinu slaniša.....i cigareta...

Da dodam, nisam neka lepotica ali valjda ljudi pre primete onoga ko zrači vedrinom nego onoga ko je namrgođen..

Ovo samo forumski auditorijum može da potvrdi ili opovrgne :think:

Ja sam od onih koji ne pamte ljude...:rumenko: ali ovo je stvarno tragično...

Pre neki dan, šetamo mm i ja psa, nailaze dvoje starijih ljudi, mm i ja se javljamo, i kad smo prošli pitam ja njega:"Ko je ovo?" tek će on:"Daj ne zaje.bavaj, pa komšinicini roditelji, tu su svaki dan, sa tim čovekom si stojala i pričala pre neki dan bar pola sata.":eek:

Šokirala sam se... ja da sam prošla sama, ne bih se javila, jer ja te ljude prvi put vidim...:rumenko:

To se meni redovno desava:zcepanje:
Jednom u tramvaju prilazi mi tip i pozdravlja se onako rodjacki:eek:
Povuce me i izljubi me po srpski 3 puta.Ja zblanuta.
Pita on za mamu, tatu ,sestru,brata...
A na kraju :eek:Znas li ti ko sam ja:rumenko:
Valjda sam ga belo gledala
NE:zcepanje:
Pa ja sam ti brat:dash:
To bese od tatinog strica sin:think:
Tek onda sam se setila i prepoznala.:whistling:
Ubio me blam jer se proculo po celoj familiji:roll:
A dok sam bila dete visili smo jedni kod drugih a sada ga i ne prepoznajem.
Ne samo njega vec i vecinu familije,"prijatelja",drugara iz skole....
Ma krec u glavi sto posto:rotf:

:zcepanje: Stvarno blam :)

Ja pamtim lica uglavnom. Ali se desava da ne vidim ljude, pogotovo kad ih ne ocekujem negde. Pa tako gledam a ne vidim :rumenko: katastrofa. Uvek misle da necu da se javim. A stvar je u tome da kad ih ne ocekujem a mislim o necem sasvim desetim, jednostavno ne registrujem nista na toj nekoj osobi koja tu prolazi. A da ocekujem, onda bih videla ili lice ili poznat hod ili nesto tako...

Mene mislim da ne primecuju nesto posebno kad me tek upoznaju. Tek posle nekog vremena. :lol:

Па, мени се ово редовно дешава.....целог живота....:(

Па, мени се ово редовно дешава.....целог живота....:(

Joj to je nesto najgore...

Pa jos kada se zeznes i krenes s njim u duzi razgovor u nadi da ces uz put da se setis ko je, a on te od jednom prekine pitanjem:

"Pa znas li ti ko sam ja!?" :eek:

A ti gledas ko tele i kazes. "Pa ne znam...."

Nista crnnje od toga....:hahaha:

Mene primete ali me ne prepoznaju :).
Kazu da drasticno menjam izgled u zavisnosti od toga da li nosim naocari ili imam sociva, ako se nasminkam drugacije...desi se da me ne prepoznaju.

Hmmm..mene su od malih nogu učinili vidljivom..curica koja glasno recituje sa prelijepim kikama i bijelim soknama..pa su me onda učinili vidljivom tražeći najbolje ocjene u školi ..pa sam kao već odrasla osoba navikla biti vidljiva,isticati se,biti zapažena u društvu,biti ona u koju se prstom(zbog zavisti)pokazuje,biti predmet ogovaranja..
Nisam znala kako se vratiti u svijet nevidljivih iz kog nikad nisam htjela ni otići.Drugi su to činili,a moje je bilo da se snađem.

vd:
isti slučaj
s tim što je mene teško ne primetiti :)

Вала баш! ;) :lol:

Мада, искрено, не верујем да бих те сад препознала на улици.... Ликове толико заборављам да је то страшно....:(

Горе описане ситуације су мени свакодневница...:(
Када из мог глупог осмеха виде да немам појма са ким причам, и када уследи то редовно питање:''Па, је л' се ти мене сећаш?''....а мени све време мозак ради ко таксиметар:''Сети се! :dash: Сети се! :dash: Сети се! :dash:''....онда је већ уобичајени мој још глупљи осмех и извињење:''Знаш, ја имам мало проблем са памћењем ликова...'':sad2::confused::rumenko:

И бивши ђаци када ме сретну и исто питају, њима кажем само:''Реци ми име и презиме па ћу знати ко си!''...јер по лику нема шансе да препознам икога...:(:rumenko:....а имена ипак, колико-толико, памтим....:confused:

...moja mama se upoznaje sa istim ljudima po 10X...jednom joj neka zena rekla "pa dobro do kad cemo ja i ti da se upoznajemo" a tata - ona se i sa mnom svako jutro iznova upoznaje :hahaha:

Сви су се везали за неку атрактивност и физичку привлачност, а из искуства знам да ако радите са таквим женама, рећићемо сви да су добре пићке и ништа више од тога. Сваконевно их виђамо па су се и по том физичком изгледу који одскаче, уклопиле "у колектив". Временом постају обичне.
Битна је оно друго, индивидуалност, став, способности. И по томе људи одскачу од средине која је генерално и свуда изопачена и ненормална.

Back