Hladnoća u komunikaciji

Maeeeestro

Aktivan član
Poruka
1.509
Ovih dana ja imam sve teže i teže probleme na poslu . Svaka dva tjedna moram raditi s kolegicom koja je....koja čak i vrši povremeni mobing nad mnom.

Ona nema kulture prema meni, sprema kupcima se ponaša kulturno, dakle ogormna dvoličnost u roku nekoliko minuta.

Osjećam po njoj izuzetnu hladnoči, ne znam dal me baš mrzi, ali nekakav prijezir je sigurno prisutan.

Druga kolegica koja je bila prošli tjedan je posve normalna.

Jako me rastužuje ta hladnoća u komunikaciji, a pogotovo dvoličnost.

Isto tako, to me podsjetilo na srednju, imate situacije s oko 20 učenika, i ja se sjećam, nekad kad njih npr tri četiri preglasna i slično ne bi došlo na sat, markiranje i slično, cijela energija prostorije bi bila bolja.

Meni je danas nakon tri popodne doslovno trebalo oko dva sata da dođem k sebi, u jednom drugom ducanu udaljenom 10ak minuta sam kupio neke kekse, sjeo u park i kroz 15ak minuta zaspao u parku skoro dulje od 30 minuta..... toliko sam u sebi osjetio tuge, jer sam mjesec dana tamo, a prije nekzdana s onom drugom kolegicom je sasvim dobro.

Neka mi intuicija govori da ću uskoro dobiti otkaz, ili da će se ova hladna kolegica potruditi da me prigovorima dovede do toga da joj ja u ljutnji nešto kažem.

U porteklih sedam osam godina nisam imao tako lošu kolegicu ...

Misli da bi trebao da prestanes da tako razmislas o njoj,ako je ona hladna prema tebi ti budi gori prema njoj,duplo i gledaj da komuniciras s njom sto manje.Ona garantovano vidi da se ti jedis i to radi s namerom.Moras poceti da je ignorises sto pre.Ako moras,onda cisto poslovno komuniciraj s njom,ako ne moras,nemoj.Ako ni to ne uspe,gledaj kada nema nikoga da joj kazes sta mislis o njoj,ali bas otresi,ili ce popustiti,ili prestati sa tim njenim ponasanjem.Takve osobe ne poznaju drugi jezik,nego samo gori od njenog.

Pa sta sad nije razlog za dramu ili da joj se trebas pribliziti,ne govivi ona tebe nemoj ni ti nju
U jednom tjednu moram nju trpit 6 dana u nizu po 7 sati..... tužno je to.....jedva se probudim ....ja imam oko 40 minuta do posla, danas ulazim s tolikim grčem, napola žmirim dok hodam, vani još noć, hladno mi je u srcu. Ja poslušao neku dobru glazbu, i onda još dodatna ljutnja na sebe što sam prebrzo odustao od npr želja da naučim svirati instrumente. .

Misli da bi trebao da prestanes da tako razmislas o njoj,ako je ona hladna prema tebi ti budi gori prema njoj,duplo i gledaj da komuniciras s njom sto manje.Ona garantovano vidi da se ti jedis i to radi s namerom.Moras poceti da je ignorises sto pre.Ako moras,onda cisto poslovno komuniciraj s njom,ako ne moras,nemoj.Ako ni to ne uspe,gledaj kada nema nikoga da joj kazes sta mislis o njoj,ali bas otresi,ili ce popustiti,ili prestati sa tim njenim ponasanjem.Takve osobe ne poznaju drugi jezik,nego samo gori od njenog.
Da budem gori, pa dobim otkaz? Nisu baš neka vremena. I inače teško nađem posso

Ovih dana ja imam sve teže i teže probleme na poslu . Svaka dva tjedna moram raditi s kolegicom koja je....koja čak i vrši povremeni mobing nad mnom.

Ona nema kulture prema meni, sprema kupcima se ponaša kulturno, dakle ogormna dvoličnost u roku nekoliko minuta.

Osjećam po njoj izuzetnu hladnoči, ne znam dal me baš mrzi, ali nekakav prijezir je sigurno prisutan.

Isto tako, to me podsjetilo na srednju, imate situacije s oko 20 učenika, i ja se sjećam, nekad kad njih npr tri četiri preglasna i slično ne bi došlo na sat, markiranje i slično, cijela energija prostorije bi bila bolja.

Meni je danas nakon tri popodne doslovno trebalo oko dva sata da dođem k sebi, u jednom drugom ducanu udaljenom 10ak minuta sam kupio neke kekse, sjeo u park i kroz 15ak minuta zaspao u parku skoro dulje od 30 minuta..... toliko sam u sebi osjetio tuge, jer sam mjesec dana tamo, a prije nekzdana s onom drugom kolegicom je sasvim dobro.

Neka mi intuicija govori da ću uskoro dobiti otkaz, ili da će se ova hladna kolegica potruditi da me prigovorima dovede do toga da joj ja u ljutnji nešto kažem.

Ponudi im trojku. :hahaha:

Nije baš stvar za šalu

No, općenito, nije samo ova kolegica problem.

Postoji i nekih od njih ajmo reć blizu 100 postoji i skoro pa 10 ,,ljudi" koji ne kažu ni dobar dan kad dođu dućan.

To mi nekako djeluje izuzetno ružno, planiram čak takvima reć nešto u stilu :,,Rekao sam - Dobar dan" ili ,,Izvolite" ili nešto da vidim.....realno...i ja bih htio biti mmalo bahat. Ja se ne ulizujem, ja ne prigovaram i onda se desi mobing

Ponekad pomislim da me neke stvari u zivotu poprilicno muce i zato mi je tesko odluciti kada da se napokon pokrenem.
Ono sto me ovih dana poprilicno uznemirilo su tracevi. I to tako sto se neki ljudi pocinju bas lose ponasati prema meni.

A, eto sjecam se da sam i prije bio dosta naivan, i to je taj povremeni naivni optimizam koji me ovih dana poceo onako poprilicno stajati zivaca

Dosta toga me u zivotu zbunjuje, cini mi se kao da se neke stvari u zivotu ipak na neki nacin doimaju jos prezahtjevne za mene.

Cini mi se da je taj nedostatak drustvenosti tijekom srednje pomalo utjecao na to da se ponekad osjecam veoma zapostavljenim, a jos je i tu ta zelja za prijelazom iz introvertnosti u ekstravertnost. Pa, eto, tako, mislim da ponekad previse kompliciram neke stvari, ali eto, razocarenje u neke ljude povrermeno bivakju bas velika.

hladnoća u komunikaciji pre svega dovodi do raspada ljubavnih veza, brakova ako se ne poprave tokom vremena

problem komunikacije na poslu je nešto sasvim drugo...tu može i ignorisanje na sve što se radi na privatnom planu toka komunikacije

na poslovnom planu, razgovoru treba da teku u smeru strogo poslovnom, svako intimiziranje urodi negativnim ishodom ako se dve jedinke ne poklope
ili su se prethodno zamerile...kad nešto ne ide, onda ne ide

Okej si ti, problem je u njima
Ljudi imaju probleme van posla, pa onda psihičke probleme, svake vrste ..

Kako si novajlija, nemoj da reaguješ, pogotovo ako nema direktne prigovore na tvoj rad i nije ti šef, poslovođa i bilo kakav nadređeni.

Moraš da prođeš i proces navikavanja. Javi se za nekoliko meseci i da, nemoj da paranoišeš i budi vedrog raspoloženja....

A da pripremam se, danas sam srećom popodne, već je lakše malo razmišljst kad se barem malo uspijem naspavati

U planu mi je biti miran, a opet povremeno reći ono što mislim.

Jako važan je i izvanposlovni život, lakše je kad se dobije barem malo podrške od okoline.

Previse si emotivno obojio situaciju...
A kako bi bilo da ponavljas sebi : to je samo neka koleginica, nije da ce mi u kucu doci, biti na slavi, rodjendanu, niko bitan u mom zivotu, moj posao je da odradim to sto treba bez nekih intimiziranja, ko to kaze da koleginica treba da me voli ili ja nju?... Dakle, promeni taj unutrasnji monolog. Oduzmi situaciji taj emotivni naboj, jer previse licno si u tome.
Ljudima smo nekad antipaticni nekad simpaticni. Cesto nema ni valjanog razloga.

Reci joj sve ovo što si ovde napisao. Mnogo je lakše kad se nešto kaže, koliko god to bilo neprijatno. Nemaš ništa od nagađanja i "pustanja flmova" u glavi, "a zašto ono, a zašto ovo". Kažeš joj šta misliš , šta ti smeta i gotovo.

Koliko sam shvatila ona tebe ne vredja, samo ne pokazuje zelju za prisnijim drugarskim odnosom, vec stavlja jasnu distancu.
Moguce je da te ne mirise, ali ne znam zasto je to razlog za ovoliku tugu?! Ne moras svima biti simpatican.
Radi svoj posao najbolje sto mozes i to je to.

Koliko sam shvatila ona tebe ne vredja, samo ne pokazuje zelju za prisnijim drugarskim odnosom, vec stavlja jasnu distancu.
Moguce je da te ne mirise, ali ne znam zasto je to razlog za ovoliku tugu?! Ne moras svima biti simpatican.
Radi svoj posao najbolje sto mozes i to je to.
Razlog za tugu je zbog 15 do 20 pa i više nadrkanih prigovora u kratkom vremenu, razumio bih da bude pet šest prigovora, al ona fakat pretjerano pretjeruje

Reci joj sve ovo što si ovde napisao. Mnogo je lakše kad se nešto kaže, koliko god to bilo neprijatno. Nemaš ništa od nagađanja i "pustanja flmova" u glavi, "a zašto ono, a zašto ovo". Kažeš joj šta misliš , šta ti smeta i gotovo.
A ja cu razmisliti još...još danas i sutra i onda dan pauze ..i onda šest dana rad s drugom kolegicom...ključno će biti za 11 daana.

Back