HITNO POTREBNO 1 ILI 2 MACETA NA POKLON

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To su fensi ljubitelji životinja, mogu na kilometar da ih namirišem. Divlja, nemaju oni pojma sa životom svaka je takva dok se ne navikne na novu sredinu.

Ne davati macku kao poklon je staro pravilo.....saveti za macke

potpuno si u pravu, na zalost ja sam tek sinoc procitala ove savete, nasla sam isto tvoju poruku na zc, ne znam vise ni na koju temu, i pazljivo procitala savete. Na zalost, pronasla slam vise nego jedan razlog da nije trebalo da nosim macka, ali.........
Na srecu, cekam neke pozive da dogovorim te se nadam da mali cican nece ostati na ulici

Neka pravila i ne treba doslovno shvatiti.
Evo ja sam podstanar, i samim tim se kvalifikujem kao neodgovarajući vlasnik mačaka (imam dve mačke inače, a pre sam imala tri). Ali, jednostavno, stanodavcu najavim mačke i bez njih ne dolazi u obzir da se uselim i kraj priče. Ima i odgovornih podstanara koji neće nikako napustiti svoje ljubimce.

Ali sam definitivno protiv toga da se životinje poklanjaju. Za njih se osoba mora odgovorno brinuti, a ne samo voleti, pitanje je da li je spremna na to (a kada dobija životinjicu na poklon i nema kad da se odluči o tome, stavljena je pred svršen čin).

slazem se za ovo u vezi podstanara

a ovo ne davati onima koji imaju psa, :roll: no coment

ostali su manje vise ok i vaze i za pse a ne samo za macke(vecina)...samo bih dodala da se pazi kada ljudi uzimaju "za decu" ili zbog dece...da se deca igraju....itd
obicno su u pitanju ljudi koji uzmu stene/mace i vracaju ga kada deci dosadi...ili jos gore,izbace ga na ulicu..
normalno i tu ima izuzetaka.....ali treba paziti
zivotinje nisu igracke

hahaha, nisam ni ja mislila doslovno, vec u globalu, ja sam najvise ljuta na sebe jer sam lose procenila potencijalne udomitelje i jadnom macku priredila povratak na ulicu i to po ovom kijametu.
No, mislim da ova prica nije vise vredna nicijeg nerviranja i bavljenja, ni mog ni vaseg, te sam odlucila da se skoncentrisem na udomljavanje, ali valjano, a da ovde vise ne gubim zivce jer kad god vidim ovu temu, setim se mjaukanja u povratku z:(z:(z:(

hahaha, nisam ni ja mislila doslovno, vec u globalu, ja sam najvise ljuta na sebe jer sam lose procenila potencijalne udomitelje i jadnom macku priredila povratak na ulicu i to po ovom kijametu.
No, mislim da ova prica nije vise vredna nicijeg nerviranja i bavljenja, ni mog ni vaseg, te sam odlucila da se skoncentrisem na udomljavanje, ali valjano, a da ovde vise ne gubim zivce jer kad god vidim ovu temu, setim se mjaukanja u povratku z:(z:(z:(

:sad2:

huh, baš grozno ali nemoj da kriviš sebe, uradila si najbolje što si znala u tom trenutku i nekada ti ni njaveće iskustvo ne može pomoći pri procenjivanju udomitelja, a ti si samo želela da se macan skloni sa ulice što pre
ja se iskreno nadam brzom udomljenju

zašto se ne oglasi štikla?

Zato sto se polomila!z:mrgreen:
Salu na stranu,jeste najgore ono "imao pa nemao" ,to mace je osetilo kako je kad nije na hladnoci,a sad je opet vraceno na ulicu:smrcka:,gde ce joj dusa??Da ja tako razmisljam odavno bih svog psa izbacila na ulicu,celo dvoriste je iskasapio,posvadjao nas sa nekim komsijama,upropastio sve tepihe u kuci,ogromna materijalna steta,ali kad se prihvatis necega onda snosi odgovornost.Mislim,kakvu to stetu moze malo mace da napravi,normalno da nece odmah da bude umiljato jer mora da se privikne,ne razumem nista.

Zato sto se polomila!z:mrgreen:
Salu na stranu,jeste najgore ono "imao pa nemao" ,to mace je osetilo kako je kad nije na hladnoci,a sad je opet vraceno na ulicu:smrcka:,gde ce joj dusa??Da ja tako razmisljam odavno bih svog psa izbacila na ulicu,celo dvoriste je iskasapio,posvadjao nas sa nekim komsijama,upropastio sve tepihe u kuci,ogromna materijalna steta,ali kad se prihvatis necega onda snosi odgovornost.Mislim,kakvu to stetu moze malo mace da napravi,normalno da nece odmah da bude umiljato jer mora da se privikne,ne razumem nista.

vala baš tako
ona moja Dona bi napipala ulicu kod svakog drugog

a bez brige..mi oboje obozavamo zivotinje i nikada ne bismo neodgovorno pristupili ni jednoj zivuljki tako da kod nas ce biti mazena i pazena i negovana i voljena i nikada ostavljena....a podstanari smo pa nam je gazdarica dala da imamo macku(e) ali da su vec naucene na wc da njoj ne bi ünistile stan(to su njene reci)...nama nije problem da ucimo mace,ali....bitno je da hocemo mace,a hocu eto kad vec dolai NG da to bude povod i poklon....

Posle ovog posta i postupka gore citiranih ova tema nema bas nekog smisla

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back