Hitno potrebna pomoc

misticlady
Evo skoro je dva meseca od kada sam poceo da primenjujem onaj sistem ishrane koji ste mi predlozili i ono sto sam izvukao iz onog snimka, do duse stanje sa secerom se malo stabilizovalo dok sam imao trakice kontroslisao sam redovno i pratio promenu velicine rasta i padanja secera, oscilacija je bitno smanjena ranije je bila mnogo veca ali nemam vise te trakice i zadnjih nekoliko dana neznam kakvo je stanje, jedino sto se desilo za ovo vreme za mene zabrinjavajuce je znatan gubitak na tezini, pre pocetka primene ove nazovimo je terapije imao sam 60 kg a sada posle dva meseca tezina je spala na 51kg, neznam da li i dalje da sprovodim ovu terapiju.
Pozdrav

ja sam juce gurnula 20 eura u kofertu i poslala na perislavovu adrtesu.

Mogu vam reci da sam zgorozhena mnogim komentarima ovde a i to je samo slika drustva u kojem zhivite i slika jedne drzhave gde vlada kriminal i otmica, ja sam perislavu poslala za te dzebene trakice jer znam kolko je vazhno da chovek koji boluje od dijabetisa vodi urednu evidenciju o svom "shetjeru" sama chinjenica da nekad i 1 - 3 x dnevno mora da mjeri shetjer govori o tome da mu nije uredan i da najvjerovatnije nije usmjeren kako treba (dal pomotju insulina ili metformina) kljuchnu ulogu igra i uredna ishrana.

takodje sam shokirana da neke osobe ovde smatraju da chovek koji nema nebi trebao imati NISHTA pa ni sobichak, niti krevet niti jastuk jer se to sve na buvljaku da prodati:roll:
previjam rane nogu kod dijabetichara ova slika je josh mila majka kakvih sam nogu vidjela i gde stupa "salami tehnika" na snagu odu u bolnicu da im opet odseku 100 grama i sve to tako dok najzad neostanu bez kompletne noge.

mene nije prevario vjerujem u ljude, takodje smatram da se chovek koji nije zdrav vrlo lako mozhe uvrijediti ili povrijediti (a neki su ga ovde bash obkolili)

Pogledajte prilog 293632

to je zato sto ne vode racuna i zderu sta stignu. ne pridrzavaju se rezima.

misticlady
Evo skoro je dva meseca od kada sam poceo da primenjujem onaj sistem ishrane koji ste mi predlozili i ono sto sam izvukao iz onog snimka, do duse stanje sa secerom se malo stabilizovalo dok sam imao trakice kontroslisao sam redovno i pratio promenu velicine rasta i padanja secera, oscilacija je bitno smanjena ranije je bila mnogo veca ali nemam vise te trakice i zadnjih nekoliko dana neznam kakvo je stanje, jedino sto se desilo za ovo vreme za mene zabrinjavajuce je znatan gubitak na tezini, pre pocetka primene ove nazovimo je terapije imao sam 60 kg a sada posle dva meseca tezina je spala na 51kg, neznam da li i dalje da sprovodim ovu terapiju.
Pozdrav
Bas sam se striktno pridrzavao savetima.

mada ko zna sta se dalje desavalo sa tim ljudima iz filmica i uopste ta klinika da li je neko imao posledice , nikad nista nije tako prosto i nikad ne deluje svakom , i svako ko kaze suprotno je neodgovoran i nosi odgovornost za lose stvari , probao si i nije delovalo kako treba sad pravac doktor i lekovoi i naravno ishrana koja ne dize secer ,boranija..boranija

pa moze , ali covek je rekao da je jeo sirovu hranu po onom programu , tamo ako se pridrzavao bas i nema sta da dize secer , ali nekome je secer i od stresa

onda treba da ide kod lekara, jer samo oni mogu da mu podese jedinice i broj davanja u toku dana tako da mu stabilizuju secer i da ne gubi na tezini.

koliko kapiram on je nesto na svoju ruku drzao neku dijetu.

- - - - - - - - - -

mozda treba vis eputa da daje insulin, otkud znam. daju mu 25 tracica mesecno, pretpostavljam i da je manji broj davanja insulina u toku dana.

Bio sam kod doktora, to sto sam izgubio na tezinu je moja dijeta koju sam na svoju ruku odradio po nekom savetu, zato sada ima da se namucim da bi se povratio, naravoucenije nista ne preduzimajte na svoju ruku bez saveta strucnih ljudi koji se zovu doktori,tracice dobijam 25 kom. a meni treba oko 60 mesecno tako da ja moram da dokupim 35 a to je za mene miseona imenica.

Bio sam kod doktora, to sto sam izgubio na tezinu je moja dijeta koju sam na svoju ruku odradio po nekom savetu, zato sada ima da se namucim da bi se povratio, naravoucenije nista ne preduzimajte na svoju ruku bez saveta strucnih ljudi koji se zovu doktori,tracice dobijam 25 kom. a meni treba oko 60 mesecno tako da ja moram da dokupim 35 a to je za mene miseona imenica.

То су те рупе у закону,које су мени несхватиљиве! :roll:
Постоји ли могућност да их купиш,па да ти накнадно центар за социјални рад рефундира трошак?
Моја бака купује те тракице,и коштају 1400дин./25 комада,за Призмин апарат. Само што она то контролише понекад,јер јој је шећер у реду,али је остала навика,јер је покојни деда имао дијабетес,а а навика ми се допада.

Ето,добро да си отишао код др! Држимо фиге да се угојиш,здрав,без осцилација шећера! :super:

5--aR
Ma nema sanse da socijalno refundira, i ovako mi jedva priznali ono sto je obavezno, posto nisam u radnom odnosu i nemam nikakvih prihoda i centar za socijalni rad mi dao socijalnu pomoc 5.000 dinara pa neznam gde cu pre da ih potrosim

to je zato sto ne vode racuna i zderu sta stignu. ne pridrzavaju se rezima.

ovo ti je malo bezveze i na kraju uvredljivo

svakog diabetichara ce da stigne samo je pitanje koji ce biti oblik i zbog toga diabetis i jeste opaka bolest

imam ih ja seko sto su godinama na insulinu i sto su pridrzhavali od mladih nogu i sad iako imaju 50 kila sa krevetom ipak ostaju bez nogu

tvoja mama mora da cuva noge sto znachi da nesmije bosa da trchi po livadama jer svaka rana mozhe da se pretvori u scenario BEZ obzira sto se ona pridrzava

(kao i ochi,srce, bubrege i mozak)

postovani Perislave..ne razumem ove odgove koje si primio koje lice kao da si otisao na sudjenje sto ti treba pomoc ja cu tvoj oglas proslediti na razne sajtove i nadamse da ce se neko naci ko c ti pomoci uvek ima dobrih ljudi ..pomoc bez pitanja i bez ocekivanja zahvalnosti je dokaz da je neko iskreno pomogao..izvinjavam se sto ne mogu drugacije da pomognem ali se nadam da ce se neko naci ..nasli su se ljudi za razne druge pomoci sto s bolesti tice a lepo se ko nas kaze zdrav ne veruje bolesnome..ovde izdvajam odgovore koji su bili barem neka podrska

postovani Perislave..ne razumem ove odgove koje si primio koje lice kao da si otisao na sudjenje sto ti treba pomoc ja cu tvoj oglas proslediti na razne sajtove i nadamse da ce se neko naci ko c ti pomoci uvek ima dobrih ljudi ..pomoc bez pitanja i bez ocekivanja zahvalnosti je dokaz da je neko iskreno pomogao..izvinjavam se sto ne mogu drugacije da pomognem ali se nadam da ce se neko naci ..nasli su se ljudi za razne druge pomoci sto s bolesti tice a lepo se ko nas kaze zdrav ne veruje bolesnome..ovde izdvajam odgovore koji su bili barem neka podrska
Hvala ti puno Sandra i to je jedan vid pomoci.

...u potrazi za tracicama za secer naidjoh na ovu temu...pa me zanima kakvo je stanje sada sa Perislavom?
...vidim da tema nije aktivna vec 3 godine....

...mojoj majci je nekim cudom iz kuce nestao aparat za merenje secera pa ce tako morati sve novo da kupi...zanima me imate li iskustva koji je aparat
najpristupacniji, nemam apsulutno nikakvog iskustva sa tim....

Back