HITNO POTREBNA MAMA MACA!

M&C - Zao mi je zbog gubitka macica iako zaljenje ne vraca iz mrtvih.

NF - Nije bas uvek ni za odrasle. Koliko god da se trude...ne ide uvek... Hoce dusa, radi se onoliko, ali jedan covek, a njih mnogo... Pomoci - malo ili nista, uz veliku zahvalnost onima koji mogu/hoce da pomognu.

Ja sam odrasla, pa nisam uspela da odnegujem 5 malaca vec je to bio trauma centar za sve direktno ukljucene u pricu. To mi je bio prvi put da sam naisla i uzela tako mlade napustene zivotinje, sa puno zelje, entuzijazma, truda...da pomognem.

Da li ce biti sledeceg ulaska grlom u jagode posle ovog iskustva i saznanja izvucenih iz cele price - videcemo. Neke stvari ne motivisu pozitivno vec vas nateraju na prinudno ateriranje i malo vise razmisljanja.

NF - Slazem se sa dobrim delom posta.

xxxx mogu samo da konstatujem da ne postoji ni jedna organizacija za zaštitu životinja u beogradu koja se ozbiljno bavi svojim poslom i ima veliki broj volontera iza sebe koji bi nešto uradili u ovakvim i sličnim slučajevima.

Trebalo bi uvesti prilikom registrovanja organizacije minimum članova da bi se izbegao slučaj formiranja organizacije tipa "tašna i mašna".

Da se ja pitam minimum bi bio 50 članova u početku xxxx

ma ne... bolje je da se osniva sto vise drustava koja nam onda lepo objasne da oni nama i zivotinjama koje nalazimo ne mogu bas da pomognu, ali zato mozemo mi drustvima... :dontunderstand:

ma ne... bolje je da se osniva sto vise drustava koja nam onda lepo objasne da oni nama i zivotinjama koje nalazimo ne mogu bas da pomognu, ali zato mozemo mi drustvima... :dontunderstand:

Ooo, vidim da nisam nista propustila, i dalje isti stepen zlonamernosti, svidja mi se, narocito sto se pamti, dobro je to .....

A vidim i brojka o minimumu clanstva je prava, tako su sigurno i Blagojevici imali 50 clanova kad su pravili svoja drustva.

Ovde se izgleda zaboravlja činjenica da organizacije čine ljudi, te da možemo početi od sebe sa pitanjem "koliko sam spreman žrtvovati zarad ZAJEDNIČKOG cilja i da li sam u stanju da budem deo tima što podrazumeva i obaveze"?!
Nažalost društva za zaštitu životinja oslikavaju sveukupno stanje u državi, te moramo biti spremni najpre da damo da bi nešto i dobili! Najlakše je kuditi organizacije, a treba biti malo samokritičan i pogledati koliko je ljudi uključeno u ovaj sektor na različite načine , svi traže neku pomoć, ali svako radi isključivo ono što mu se sviđa, ne trpi autoritete, ne želi nikakvu kontrolu! Najkraće rečeno, svi nešto traže, ali i ne pada na pamet da polože račune za svoj rad, ne daj bože da ih pitaš...To je poenta!
macici011-1.jpg

Ovo su moja tri mačeta, treća grupa malaca po redu za poslednja dva meseca! Od prvih petoro samo je jedno preživelo, a od ovih troje dva su preostala dok je najmanje uginulo i to kada smo mislili da je kriza prošla! Moram priznati da je za njihov opstanak iskustvo mnogo značilo, a evo ukratko najbitnijih stavki, kao i nekih "malih saveta":
-Bez obzira na spoljnu temperaturu mačići moraju biti utopljeni
-Hranjenje svaka tri sata na cuclu, noću i danju. Ni jedan obrok ne sme da se preskoči
- Ukoliko ne vrše nuždu sami, moraju se stimulisati, a čak i onda poželjna je masaža koja pospešuje rad creva
Nekoliko korisnih saveta:
1. Idealno je kupiti specijalno mleko namenjeno macama, ali je ono previše skupo za naše prilike, naročito onima koji često imaju "situacije".
Odlična zamena ovom mleku je verovali ili ne koncentrat namenjen kafama koji se kupuje u većim pakovanjima deset komada je 370 dinara ( u zavisnosti od proizvođača), a najskuplje je 450 dinara. Flašice za mace možete kupiti na komad po 90-100 dinara, proizvodi ih "Cammon" italijanska firma. Noje mace su za obrok dobijale po tri mala mlekanca ili dva uz dodatak žumanca i običnog mleka, čistog nerazblaženog.
2.Ako maca nije u stanju sama da vrši nuždu, pored stimulacije i masaže sunđerom ( u ove svrhe se koristi malo rapaviji sunđer i masira se pokretima unazad nalik na lizanju majke , od stomaka ka analnom otvoru), špricem se nakapa par kapi parafinskog ulja da popije a može se staviti i u anus.

1. Idealno je kupiti specijalno mleko namenjeno macama, ali je ono previše skupo za naše prilike, naročito onima koji često imaju "situacije".
pet shop Royal(kod bazena na tashmajdanu,ne znam tachno gde,nisam bila tamo) prodaje mleko za machice,na merenje...
100g kosta 100 dinara...tako nesto
recheno mi je da je isto dobro,bez obzira na cenu.

Ovde se izgleda zaboravlja činjenica da organizacije čine ljudi, te da možemo početi od sebe sa pitanjem "koliko sam spreman žrtvovati zarad ZAJEDNIČKOG cilja i da li sam u stanju da budem deo tima što podrazumeva i obaveze"?!
Nažalost društva za zaštitu životinja oslikavaju sveukupno stanje u državi, te moramo biti spremni najpre da damo da bi nešto i dobili! Najlakše je kuditi organizacije, a treba biti malo samokritičan i pogledati koliko je ljudi uključeno u ovaj sektor na različite načine , svi traže neku pomoć, ali svako radi isključivo ono što mu se sviđa, ne trpi autoritete, ne želi nikakvu kontrolu! Najkraće rečeno, svi nešto traže, ali i ne pada na pamet da polože račune za svoj rad, ne daj bože da ih pitaš...To je poenta!

ne samo sto cemo se pitati navedeno, vec cemo sve sto imamo da rasprodamo, dobit poklonimo drustvima ili pojedincima koji zapomazu zaboravljajuci koliko ima onih kojima takodje treba pomoc, jer nama ne treba nista sem 'leba i igara.
za ono "najkrace receno..." - slazem se, ali je pitanje da li je samo u tome poenta.
cestitke za othranjene mace na slici i hvala za korisne savete.
dobro ce doci mnogima.

Poslednja izmena:
Keti Li
Verovatno imaš razlog za skepticizam i čini mi se neku ozlojeđenost, ali kada govorim o ŽRTVOVANJU i DAVANJU ne podrazumevam materijalne vrednosti i mada dozvoljavam da se može susresti mnogo toga, ja u ovoj priči još nisam srela osobu kojoj je ostalo samo "hleba i igara"! Potpuno mi je nejasna ta tvoja rečenica o davanju, deljenju dobiti itd. Naravno da nikada nije dosta tamo gde se nema ništa, kao što je istina da je ovo tle pogodno za lov u mutnom ništa više niti manje od drugih segmenata društva uopšteno.
Ono što sam navela kao "poentu" zapravo je srž nerazumevanja između pojedinaca u odnosu na organizacije.

Back