HITNO POTREBAN SAVET.

Miloss897

Zainteresovan član
Poruka
207
Ovako, molim vas da mi da neko misljenje ukoliko je strucan oko ovih stvari.
Moj slucaj je sledeci. Imam zanimanje koje je trazeno u Australiji, 4 godine radnog iskustva, i polozen IELTS 8.
Problem je sto sam zaposlen bio u vreme dok sam bio student, a kako to u Srbiji ide, nikada nisam bio prijavljen, i vodio sam se kao volonter za inspekciju. Da li bez zvanicnog radnog iskustva imam ikakve sanse za odlazak u Australiju, s obzirom da ne mogu da dokazem da imam radno iskustvo? Hvala puno unapred.

Imam preporuku. Gazda garantuje za mene , i to mi je jedini dokaz da sam radio tamo. Firma je zvanicna i postoji i dalje, tako da nije u pitanju rad u nekoj nepoznatoj firmi. Da li to pomaze, i da li se moze racunati kao radno iskustvo?

Podji do ambasade.
Daće ti formular za useljenje.
Popuniš i predaš, pa ako zadovoljiš..

Dokumenta moraju da budu prevedena
na engleski i overena od neke
prevodilačke agencije.

Ja 1998 bio dobio dozvolu,
pa odustao.
Tada se dobro živelo.
Par drugara (programeri) otišlo.
Svi se brzo snašli.

Najdobitnija kombinacija:
Programer + med.sestra (bračni par)

Poslednja izmena:
Staž se boduje SAMO nakon sticanja kvalifikacije. Koje ti je zanimanje ? Ako imaš sve osmice, ne trebaju ti poeni na staž, ja nisam ni prikazivala staž, jer tu traže dlaku u jajetu. Ali ako imaš makar jednu ocenu 7.5 , a ukupna ocena je 8, ipak dobijaš poene samo za sedmicu .

Znam za to, 8 je minimum za svaki od delova :) Ali poenta je da ne moze dovoljno bodova da se navuce bez radnog iskustva :/ Pazi ja sam diplomirani inz.poljoprivrede, ali u toj sferi nemam iskustva jer sam pre 2 meseca diplomirao. Kao klinac sam ucio zanat za vodoinstalatera i to radio 4 godine, neprijavljen. Sve sto mogu da izvucem je preporuka od bivseg gazde i diploma bozidara adzije stecena u januaru.

Diploma Božidara Adžije može da ti posluži za potpalu vatre, ili da se u vrelim letnjim danima rashlađuješ...Po novom praviliniku koji TRA koristi, potrebno je da je institucija koja izdaje diplomu u okviru vladinog sistema obrazovanja-tipa srednja škola, a ne kurs, mora trajati minimum 900 sati, što je više nego očigledno da BA ne traje, i takođe gradivo i predmeti moraju odgovarati onom gradivu koje se izučava u Australiji na tom nivou AQF III, znači to ti nije opcija, ni u ludilu. Možeš da ideš na RPL , priznavanje ranijeg procesa učenja, da platiš onlajn 3000 $, imaš intervju putem Skajpa, e tako ćeš imati AQF III, i biće ti priznato zanimanje, ali nećeš imati poene na staž. Postoji opcija da uradiš samo asesment fakultetske diplome za 15 poena. U svakom slučaju, tebi je agent neophodan, ne očekuj od ljudi na forumu da ti reše tako bitno životno pitanje, a u tvom slučaju i jako komplikovano.

Ok, ali koliko mi agent moze pomoci? Nemam para bas da rizikujem i da ih bacim, pa cisto zbog toga me zanima sta mislite da li uopste da pokusavam ista?
Većina agenata naplaćuje do 300 $ konsultacije, oni će ti reći da li da pokušavaš i kako. Što više stvari sam odradiš, biće ti njihova usluga jeftinija, razumljivo. Ali ako nemaš para, kako misliš da emigriraš ? Za TRA ti treba 1000 dolara, za overe i prevode će ti trebati bar 500 $ jer TRA sada traži izuzetno obimnu dokumentaciju, Britanci po 100 strana šalju, onda za AQF III ti treba 3000$, slanje UPS ili Fedexom je sa popustom nekih 70 $, bar 2 puta moraš poslati, jednom za AQF III, jednom za TRA. Ako ti fali nešto, tra će te vratiti i tražiti dopunu, to je dodatnih 900 $, znači u najboljem slučaju samo za Asesment ti treba 4600$, ako te vrate, 5500 $. Vetases je oko 300 $ sve zajedno, sa plaćenim odgovorom brze pošte, viza je 3060 $, možda ćeš morati da platiš i obradu aplikacije za SS, WA naplaćuje npr. 200 $. Sve u svemu bez 10000 $ ni ne razmišljaj da kreneš u sve to. I idi na sajt TRA, pogledaj uputstva, opcije, sve piše, samo treba pročitati...Srećno.

NAATI vidim da si bas u ovoj temi pa bih te pitao nesto
za vizu 457 nije potrebno 3 godine dokazivati radno iskustvo ili jeste.....posto ja imam kurs iz 2009god i certificate iz 2014 TUV I diplomu gimnazije koja nema veze sa strukom

za vizu 187 ista me pitanja interesuju

Back