Hitno pomagajte!

Атомик™

Srebrna tastatura
Poruka
264.777
Pozdrav dragi moj forumaši.
Moj komšija je dobio da VIP-u plati račun 7000 dinara.
Naime, komšija koristi smart phone u koji najbolje ne zna da koristi te da je "svašta" pritiskao.
Problem je taj što mu mu nešto skida novac tako da mora da plati veliki račun. Prlikom definisanja njegovog problema komšija mi je rekao da je jedna cifra telefonskog računa sasvim razumljiva zato što je pozivao inostranstvo ali cena telefonskog računa koji je dobio je sasvim prevelika.

Komšija je otišao u poslovnicu VIP-a i čak kod servisera mobilnih telefona ali nažalost niko nije hteo da mu pomogne.

Kako bih pomogao komšiji u razrešenju problema, molim forumaše koji poseduju izesna znanja da napišu u čemu je problem.
Da li je moguće da je virus doprineo velikom računu...

Pozdrav dragi moj forumaši.
Moj komšija je dobio da VIP-u plati račun 7000 dinara.
Naime, komšija koristi smart phone u koji najbolje ne zna da koristi te da je "svašta" pritiskao.
Problem je taj što mu mu nešto skida novac tako da mora da plati veliki račun. Prlikom definisanja njegovog problema komšija mi je rekao da je jedna cifra telefonskog računa sasvim razumljiva zato što je pozivao inostranstvo ali cena telefonskog računa koji je dobio je sasvim prevelika.

Komšija je otišao u poslovnicu VIP-a i čak kod servisera mobilnih telefona ali nažalost niko nije hteo da mu pomogne.

Kako bih pomogao komšiji u razrešenju problema, molim forumaše koji poseduju izesna znanja da napišu u čemu je problem.
Da li je moguće da je virus doprineo velikom računu...

Nije virus nego komsija ne zna kako da kontrolise pristup internetu.. Silne aplikacije se azuriraju verovatno automatski sto opet koristi internet i sto mu nabija racun.

Svima Vam hvala na odgovorima.
Komšija koristi Viber, WhatcUp te još sve brojeve poziva sa mobilnog.

Komšiji ću onemogućiti update aplikacija a ako to nije moguće onda ću mu deinstalirati izvesne aplikacije.

Не ради се то тако, само му дозвољени проток спусти на нулу. А апликације ће се update-овати кад је на wi-fi-у

Pozivi prema inostranstvu su mu, oko 2.5 evra minut, tako da se 60 evra, koliki mu je racun, nabije za 22.5 min razgovora sa nekim preko - vrlo lako. Ili neka je pola na razgovor (10 min sa inostranstvom), ostalo preko lose kontrole interneta (mobile data).

Nije zvaka za seljaka :P

Svima Vam hvala na odgovorima.
Komšija koristi Viber, WhatcUp te još sve brojeve poziva sa mobilnog.

Komšiji ću onemogućiti update aplikacija a ako to nije moguće onda ću mu deinstalirati izvesne aplikacije.
Pitaj ti njega da nije slucajno dobio poruku sa nekog cetvorocifrenog broja.Na pr. 1553,1991 imaih jos ne mogu sada da se setim.Inace te poruke iako ih odbijes,aktivirao si ih i svaki drugi ili treci dan dolaz i skida po najmanje 180 din.Ima ih koje skidaju i vece svote.Mora da se javi svome operateru,a i mora imati bar jednu tu poruku sacuvanu u telefonu i operater ce mu reci sta treba da im posalje da bi ih zaustavio da mu ne salju vise poruke i skidaju pare.To znaci mora sa operaterom zajedno da bi operater mogao zabeleziti tu poruku i komsijinu poruku i na kraju treba da dobije poruku da vise nije korisnik te firme,a mora da bude,ponavljam ubelezena u sistem kod operatera.Ukucaj u pretrazivac SMS 1553,pa ces videti koliko se naroda upecalo na te porike.jednostavno ti posalju prvu poruku da ti je telefon ili baterijazarazena i ti ili prihvatio ili odbio njihovu poruku,ona se aktivira i stalno posle stize iskida pare,bar 3 puta nedeljno.Ako neko primi takvu poruku samo treba da ugasi telefon,na nekoliko trenutaka i takoce se jedino spasiti toga.

Back