Milos Prodanovic
Zainteresovan član
- Poruka
- 106
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da, to je najvaznija indikacija za operaciju. Ako su bolovi nepodnosljovi,Protruzija diska, kompresija nerva, dakle bolovi u donjoj kičmi. Verovatno izraženiji pri nekom položaju ili sedenju. Fizioterapija, a nekad i operativno lečenje. Moj fizijatar je operisao hiljade tih slučajeva, i kaže da u najvećem procentu to nije bilo neophodno, ali ljudi vole brza rešenja.
Sve zavisi kakvo je opšte stanje pacijenta i koliko je bol (ne)podnošljiv, da li mu smeta da obavlja normalne aktivnosti, da li se širi na nogu, itd.
Najbolje da neko od lekara prokomentariše, ja komentarišem samo kao pacijent.
Ovo su u pitanju vratni prsljenovi,a ne lumbalni.I nije u dobrom stanju iako diskusi nisu povredjeni,ali su naduti i znaci da si imao jak pritisak tereta na glavu,t.j. vratne prsljenove.C prsljenovi su vratni,S srednji,a L sedisnog dela kicme.Protruzija diska, kompresija nerva, dakle bolovi u donjoj kičmi. Verovatno izraženiji pri nekom položaju ili sedenju. Fizioterapija, a nekad i operativno lečenje. Moj fizijatar je operisao hiljade tih slučajeva, i kaže da u najvećem procentu to nije bilo neophodno, ali ljudi vole brza rešenja.
Sve zavisi kakvo je opšte stanje pacijenta i koliko je bol (ne)podnošljiv, da li mu smeta da obavlja normalne aktivnosti, da li se širi na nogu, itd.
Najbolje da neko od lekara prokomentariše, ja komentarišem samo kao pacijent.
Ti Jolemisa da ides za savetnika na OrtopedskuOvo su u pitanju vratni prsljenovi,a ne lumbalni.I nije u dobrom stanju iako diskusi nisu povredjeni,ali su naduti i znaci da si imao jak pritisak tereta na glavu,t.j. vratne prsljenove.C prsljenovi su vratni,S srednji,a L sedisnog dela kicme.
Da,imam idalje i sa vratnim i lumbalnim.Ti Jolemisa da ides za savetnika na Ortopedsku
Ti si bese imao sa tim vratnim prsljenovima problema?
Tu se operacije i izbegavaju jer je jako nezgodno mestoDa,imam idalje i sa vratnim i lumbalnim.
Ne bih ulazila u razloge nastale patologije ali svakako stoji da je vratna kičma oštećena zbog propadanja intervertebralnih (međupršljenskih) diskusa što za posledicu ima pritisak na nervne korenove i suženje kanala kroz koji prolazi kičmena moždina, a to za posledicu sigurno ima tegobe na periferiji (rameni pojas, ruke, eventualno viši delovi grudnog koša). Problem je izraženiji u nižim delovima vratne kičme.Pogledajte prilog 858281Ako neko moze ocitai?