Hitno- Bledo zuta stolica kod dojenceta

Yula**

Primećen član
Poruka
578
MOlim vas za pomoc, moja beba stara tacno 2 meseca, iskljucivo sisa, od rodjena ima uredne stolice u proseku 5 puta dnevno, uvek zlatno zute boje. Jedno vreme su bile malo i sluzave, verovatno nekih petnaestak dana, NIKADA ni malo krvave, ali od juce stolice su mu posvetlele, postale su dosta bledje nego inace! Ranije su bile otprilike boje senfa, da bi od juce bile dosta svetlije, onako nezno zute. O cemu se radi, mi sutra svakako idemo cim ustanemo kod dr-a opste prakse a mozda i pedijatra, ali ja sam uzasno uznemirena i interesuje me da li neko mozda zna sta je u pitanju... Bebac inace odlicno napreduje, pre neki dan smo bili kod pedijatra sve je bilo ok. Prosle nedelje ipak je dobio temperaturu, naprasno. Odemo u hitnu u bolnicu koja je specijalizovana za bebe i decu i najbolja je ovde gde zivim, urade mu sve moguce analize krvi,kake, urina i ne nadju nista! Temperatura posle dva dana nestala. Od tada sve super. Pre 4 dana je primio vakcine koje se dobijaju sa 2 meseca, za sada nikakvu reakciju nismo primetili. Da li je moguce da je promena boje stolice u vezi sa vakcinom??? Napominjem da stolica nije sluzava, vec je kasasta, ne smrdi ( ranije je mirisala kao na neki dezedorans lol, ali od povratka iz bolnice jedva da se malo oseca na taj miris ) beba je vesela, gugutava i vise nego napredna za svoj uzrast ( sa nepuna dva meseca imala je 6750gr i 65cm ). Dakle brine me neuobicajena boja bebine stolice i sta moze da joj bude uzrok ako mu prosle nedelje pretragom svih analiza nisu nasli nikakvu infekciju, upalu, bakteriju -nista. Da li neko ima iskustva sa slicnim ili ima neko ko moze da zna sta je u pitanju i imam li razloga za zabrinutost? :sad2:
Unapred hvala na odgovorima.

Poslednja izmena:

Back