Vidim da ste piskarali ovde, pa reko' da se javim
Pre nego sto krenem dalje da kazem da se nadam da je sa "Polomljenim Noktom" sve ok i da nema nikakvih problema.
Sto se mene tice - sredio sam se 90%

U prevodu to znaci da radim, sredjujem kucu, spremam se za svadbu (o yeah!) i da samo mali deo vremena provodim misleci na zlezde. Simptomi koji su bili posledica umisljanja su nestali. Nema vise ziganja, probadanja, vrtoglavica, nesanice itd. I dalje svaki dan par puta pipkam vrat, zezda je i dalje tu. Bez promena ili je mozda cak i manja (ili je ista sve vreme, ali se menja moja percepcija?). Uglavom, vise nisam zabrinut, zivot se vratio u normalu, nikoga ne smaram svojim tripovima.
Kako sam postigao ovaj napredak

? Razmisljao sam kako sebe da istestiram, a da ne moram kod lekara... Citao sam razne ispovesti nesrecnih ljudi koji su oboleli. Vidim da su neki bili u dobroj kondiciji, neki nisu gubili tezinu... Nista mi dakle ne dokazuje to sto se osecam dobro. Tad mi sine ideja - "ok, ako samnom nesto nije uredu, mozda mi se stanje nece jos pogorsati, ali sigurno ne moze da se poboljsa opste stanje organizma." Dodjem da ideju da probam da nabacim par kilograma!

Ako mi podje za rukom, najverovatnije mi nije nista.
Pojacam ishranu i za tri nedelje vaga pokaze tri, cetiri kg vise

Mozda je ova moja "metoda" jako naivna, ali meni se cinilo logicnim da samo zdrava osoba moze dobiti koji kilogram planirano. U isto vreme nekako me prodje i kasalj koji sam imao 10ak dana (puna kuca prasine usled renoviranja) i tu nekako uspem sebi da objasnim da mi nije nista i da sam zdrav.
Ubrzo posle toga (dok su bile one najgore vrucine) strefi me strasna upala krajnika. Jedva sam gutao pljuvacku par dana. Otekle su mi bile zlezde ispod vilice, ali nisam se iscimao. Bilo je jasno sta je uzrok. Isto, kao da je tokom upale krajnika odreagovala i ta manja zlezda sa desne strane vrata. Kao da se i ona malo uvecala. To me je dodatno smirilo jer mi je palo na pamet nesto u fazonu "ako se uvecala sad u sred upale krajnika, znaci da radi svoj pos'o i da je zdrava".
Uskoro ce 10 meseci od kako je sve pocelo, a ja sam hvala Bogu veoma fit

Ako sve ostane kao sada, nece biti problema.
Pozdrav svima i nedajte se!
E to je to - kada kazes - "ono se desilo, ali ja sam pomislio, to je u fazonu....." i onda navedes neku svoju misao, mehanizam odbrane zvan racionalizacija. Znaci ti se boris protiv osujecenja licnosti racionalizovanjem bilo cega sto moze tebe da "napadne" i potencijalno ti ugrozi zdravlje!
To je to, to je ispravan metod, tako treba razmisljati! E sad posto si ok, da bi utvrdio svoje pozitivne misli, uporedi sada sebe i svoje misli sa mislima neuroticne osobe - u cemu je razlika, mozes li da pretpostavis kako bi ona "izvrnula tovje misli a ?
Ona bi rekla - Da se ugojim? Da pokusam? MA kakav mi je to dokaz, to nije dokaz, a i ako se ugojim, ugojicu se sigurno od neke bolesti a ne prirodno, a i to nije dokaz zdravlja ako uspem da se ugojim".
Imam upalu krajnika i bol u grlu? Sta kazete to je mozda od prasine zbog renoviranja? Ma kakva prasina, i drugi renoviraju, pa se njima to ne desava, nije to prasina, nego su se meni zlezde nadule same od sebe, i one su prouzrokovale bol.....
Da li shvatas poentu sada sa te "bezbedne strane" psihickog zdravlja? Da li mozes uvideti sablone autosugestije kojima osoba neuroticno svojim mislima kvari sebi zivot i pravi problem?
Obavezno nastavi ovako pozitivno i iznalazi racionalizacije za bilo koju bolest! Kao sto si i uradio - ako se caki razbolis i ne znam koliko ti bude tesko, ZA TO POSTOJI RAZLOG ODREDJENI, ALI NIJE RAZLOG - MA JA SAM TAKAV, JA SAM NEZDRAV COVEK, MENI SVASTA FALI, NOGO VISE NEGO OSTALIMA, KO ZNA STA CE JOS DA ME SPOPADNE!
I videces bice ti mnogo lako caki da prelezis bolest.....
Sada si super, ali znaj da u zivotu mogu opet dodji razni stresni periodi, los zivot i jos 300 cuda, ali tada se seti mojih reci i samo nastavi da razmisljas po ovim obrascima. I naravno nastoj u tome da smanjis vremenski razmisljanje o sebi i bolestima, kao i o tome sta ti fali.....
Te zlezde gledaj da sto manje pipas, ali ne plasi se, pipni i h i kazi - ok tu ste gde ste, takve ste kakve ste, to je ok, ne plasim se ja toga, ako nesto bude bice, signalizirace se, to je posao doktora da brinu, zato primaju platu, a ja cu brinuti kako da sredim kucu, koje cu odelo kupiti za svadbu, za sta cemo prvo moja zena i ja da stedimo pare da kupimo.....
U breee ima toliko stvari vaznih o kojima treba brinuti, a ja cu tu da brinem za neke zlezde....Ma nemam vremena i da se setim da ih imam! Sta ne verujes mi???? Pa evo , da nisi pomenuo te zlezde, ja ne bih ni znao da ih imam..... Ko zna sta jos imam u telu a ne znam kako se to zove i cemu sluzi..... Da li pretiskam to da vidim sta je, i da li se pitam da li je to zdravo dali radi posao?
NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja funkcionisem, i cim aj mogu da ustanem iz kreveta, sve je 100% dobro ! O tome brine moj autonomni nervni sistem, ne trebam i ja, to je njegov posao
Sta je najgore sto mis e mzoe desiti? Da mi pozli , ali ja sam zasticen dobrim sluzbama medicinskim, i na bude najgori moguci scenario, lekari ce to odraditi sve, ja samo trebam da se opustim.....Mislim, oni za to primaju platu, neka brinu oni o tome i neka se sekiraju , oni ZATO I IMAJU VEEELIKU ODGOVORNOST, necu ja da brinem umesto njih, da li mi daju deo njihove plate???? Ne...E pa onda necu ni ja brinuti, niti njima sugerisati sta sve meni fali !
Pozdrav ! I samo napred, raduj se lepim stvarima, uposli se sto vise, da budes opterecen drugim stvarima koje cine zivot a ne svojim telom i zdravljem!