Hipohondrija!

lakii011

Zainteresovan član
Poruka
119
Dobar dan ja sam Rale i ja sam hipohondar!
Borim se sa ovim čudom od 2009. godine, i jedva izlazim na kraj.
Stalno umišljam neke boleštine.

Zanima me kako se vi borite sa ovim problemom, šta vas drži prisebnim i razumnim, i kako sebe tešite?

Zanima me kako se vi borite sa ovim problemom, šta vas drži prisebnim i razumnim, i kako sebe tešite?

Dobrodošao Rale!

I ja sam hipohondar,i drago mi je što sam te upoznao.

Hipohondar sam zato što :

-Mi zapravo ne preti nikakva ozbiljna bolest
-Nikakva opasnost
-Imam višak slobodnog vremena
-Previše razmišljam
-Volim i druge ljude,ali ponajviše sebe
-Zapravo imam drugih problema,ali neka umišljena bolest je lakša

Zato :

-Povremeno čitam teme o pravim i teškim bolestima
-Trudim se da razvijem osećaj empatije prema drugim ljudima ,ide teško ali ne odustajem
-Optrčim 10 krugova oko zgrade ili nešto drugo
-Izbegavam kafu,cigarete jer povećavaju neurozu
-Družim se sa pametnijim ljudima od sebe,koji nemaju uvek razumevanja za moju bol
koja me tišti ali znaju da daju dobr savet
-Čitam literaturu o svom problemu

Рале, пошто си свестан проблема, на добром си путу да га решиш. ;)

Slažem se sa Vama Sofija. Takođe, Rale, nije nimalo strašno otići kod psihijatra i malo popričati sa njim o tome. To je normalno i prirodno, većina ljudi to radi kada ima neku neobjašnjivu fobiju.

Ma naravno...
Bio kod psihijatra, puno mi pomoglo.... potpomogao sam se i alternativnim sredstvima i sad sa super kako mi je loše bilo.
Zaključio sam da ću izgleda biti hipohondar do kraja zivota, i naučio sam kako da živim sa time, ali eto pokrenuo sam temu da vidim kako se drugi bore sa tom pričom.
Da razmenimo iskustva i sugestivne rečenice :)

Надам се да не гњавиш укућане првише. :lol:

Pa sad......
Ako se izuzme da sam hteo da testiram decu na hepatitis C......i ako se izuzme da sam upadao u prave napade panike oko nekih gluposti..... onda i ne :)

Sa njima ne pricam o bolestima koje prolazim, trenutno imam kardiovaskularnih problema i neku smrtonosnu izraslinu u ustima.... :)
"Imao sam" rak debelog creva, cirozu jetre, razne bolesti pluca..... kakav bi ja bio u ocima moje saputnice da joj se pozalim na sve to :)

Имам познаницу која је хипохондрична, али она се жали.
Нормално, породицу је излудела.
Сад кад је и стварно боли, нико јој не верује.

Znam, ja imam par prijatelj koji su me vukli preko reda u zdravstvu, i sad me verovatno izbegavaju i jeze se od mene.......
E sad kao iskusni hipohondricar, ti nikad neznas kad je hipohondrija a kad je stvarno problem....
Pa ni sam sebi ne verujem, jedan deo mene vice, ajde ISTRIPOVANI, opet si umislio, drugi vice ZOVITE POPAAAAAA, a ja neznam koga da slusam :)

Back