hirajgoagain
Zaslužan član
- Poruka
- 127.156
Au ala ti projektujes.![]()
ne sad razmishljam
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Au ala ti projektujes.![]()
pa svako od nas nekad nesto pretrazuje valjda onako iz hobija zabave ili potrebe... cackas na neku temu... to je valjda dobrocudno
a zlocudno je da nesto sad tu panicno umisljas, trazis neke slike, da dokazes neku svoju tezu koja u stvari nije tacna, nije logicna, bezis od suprotnih i tako se mucis
dobro onda hoces da se mucis
Ja spadam medju one koje je jako tesko uplasiti .I po pitanju bolesti , a i inace .Svako to dozivljava individualno.
Pa zato me i interesuje misljenje ostalih.
Ja spadam medju one koje je jako tesko uplasiti .I po pitanju bolesti , a i inace .
Znam se ja uplasiti , ali to kod mene jako kratko traje .Poznavao sam ljude koji su se bas bojali bolesti
i kod kuce drzali medicinske enciklopedije. Meni je to nerazumljivo iako znam da im nije lako . Nisam ja tako
hladan sto se tice strahova jer su kod mene svi zdravi . Moja rodjena sestra koja je bila mladja od mene umrla
je prije par godina od raka .To me istina natjeralo da malo razmisljam o buducnosti .Shvatio sam da danas mozes biti
cvrst kao celik a sledece godine mozes biti pod zemljom .Zapitao sam sebe sta bih jos zelio raditi u zivotu dok jos imam
prilike . Iskristalisala su mi se dva odgovora . Da ponovo vozim motocikle i da se ozenim jer to do sada nisam uradio
iako imam pedesetak godina .Ubrzo sam kupio motocikl , a i nasao zenu koja zeli samnom da zivi .A koliko cu da zivim
zabole me doope .Pomrli su i oni koji su se plasili i oni koji nisu !![]()
Nastavi da se plašiš i živećeš sto godina kao i svaki hipohondar.Nevolja je ako nisi, posle se svi pitaju, ju mlad čovek, na ništa se nije žalio, šta mu bi pa skiknu....Što bi rekla moja baba "Žuti žutuju, rumeni putuju" ..Žutuj i žali se...siguran recepis za dug život..![]()
Zdravo svima.
U ovoj temi bih pre svega hteo da cujem misljenja u vezi straha od oboljenja od tumora razlicite vrste.
Nisam siguran koliko to spada pod okvir hipohondrije, ali svejedno. Strah je u svakom slucaju od bolesti.
Ono sto me konkretno zanima...koliko je, da tako kazemo, normalno, da se neko otvoreno plasi za svoje zdravlje, i za zdravlje svoje porodice, ako su mu roditelji i pre toga dede ili babe imali problema sa tumorima, sto benignim, sto malignim?
Posebno u situaciji ako je jrezultat kod nekih clanova bioloske porodice bio smrtni ishod, u nekim srednjim godinama zivotnog veka.
Imajuci u vidu da je veca verovatnoca da neka osoba oboli od tumora, cak i kancera neke vrste, ako su mu vise clanova porodice takodje imali slicne probleme (nasledni faktor-genetika, slican stil zivota, slicne navike, slicna ishrana+stres zbog preranog gubitka clana porodice..)
Postoji li neki nacin da se prevazidje takvo crno i pesimisticno razmisljanje ? Ili bar ublazi, a da nije puki odlazak kod psihologa ili psihoterapita?
Kako inace osoba sa takvom porodicnom istorijom moze da se nosi sa tim teretom?
Jedno vreme pre nekoliko godina bila sam u panici da smo ja ili neko od najbilizih mozda vec i bolesni samo to ne znamo. Pomno sam pratila razne emisije o zdravlju, secam se na Studiju B je bila emisija oko 6 ujutru gde su lekari gostovali i pricali o raznim bolestima i simptomima, uredno sam navijala sat da ispratim prilog.
Kod mene je to bilo jer su u kratkom vremenskom periodu bliski prijatelji i rodjaci odjednom oboleli od raznih bolesti, neki su i podlegli bolestima jako mladi.
Nisam sigurna da li je to bila hipohondrija. Proslo je samo od sebe, ne secam se ni koliko je trajalo godinu-dve..
Psihosomatskih promena je bilo, ali pre ce biti da je bilo od stresa.
Los je strah, treba ga se oslobodjati....
Ako nije tajna, kakve si psihosomatske promene primetila?
Kazem ti meni je bilo od stresa najverovatnije.
Pocelo je sa nesanicom i uopste jako sam dugo imala probleme sa spavanjem, onda se sve nadovezivalo. Jake probadajuce glavobolje verovatno zbog nesanice.
Onda drastican pad imuniteta, ja sam non-stop nesto bila bolesna. Od respiratornih infekcija koje su se komplikovale, problema sa zelucem, otecene limfne zlezde, upala zlezda na grudima, tresle su mi se ruke, stalno me nesto bolelo...
Mislim da dan danas mojoj doktorki padne mrak na oci kad me vidi.
Ne znam da li je bila hipohondrija, ali mi od tad vise niko ne veruje kad kazem da mi nije dobro. Svi me znaju kao dokazanog hipohondra.![]()
Treba. To je najteze.
Jeste. Alli je moguce.