Hipertireoza-ubrzan rad štitaste žlezde

Pozdrav, vec godinu dana se lecim od HIPERTIREOZE. Poceo sam sa 40 mg tiastata i 150 mg presolola i sada sam bez ikakvih lekova za srce i na 5 mg tiastata. Doktor mi je rekao da ce ukoliko mi na ovih 5 mg leka hormoni ostanu isti da ce bolest uci u remisiju i da ce mi ukinuti lekove jer su mi hormoni super i stitasta zlezda na UZ mi je super!

E sada, vec godinu ipo dana unazad imam strah od smrti, od bolesti srca, od lupanja, od ludila, a sve je pocelo kada sam dobio HIPER. Bio sam kod tri razlicita kardiologa odradio sam svaki moguci test za srce; krv, EHO, EKG, HOLTER i test opterecenja i doktori odbijaju da mi prepisu bilo kakve lekove za srce i tvde da mi je srce zdravo, a meni ono stalno lupa, preskace i imam bol u grueima, kazu da je to anksioznost jer je meni srce kao zdravo!

Endokrinolog mi je prepisao propranolol 20 mg dnevno cisto da se malo puls smiri, a kardioloti su rekli da ne treba a i ja se sam plasim da ce mi srce oslabiti od beta blokatora ne znam zasto...

U totalnom sam haosu, ne znam da li cu ostati ziv, da li je anksioznost, da li ce se ovo izleciti i koliko dugo treba...

Molim vas da mi date neki savet ako je neko imao iskustva sa HIPERTIREOZOM i ako je sada ima da podelimo misljenja....
Zdravo. To je klasicna anksioznost,naoadi panike.

Naleteh sad na ovu temu pa ću izneti moje lično iskustvo. Bolovao sam od hipertiroze, bio sam na lekovima 6 godina. Lekari su smatrali da ne mogu da se izlečim, i da mi je alternativa ili da nastavim da pijem lekove, ili da mi se hirurški odstrani štitna žlezda, pa da onda do kraja života pijem lekove koji su u stvari zamena za hormone koje luči štitna žlezda, ali koji su manje štetni za organizam od ovih koji se piju kod hipertiroze. Slučajno sam naleteo na jednog travara, ne planirajući uopšte tako da probam da rešim problem, koji mi je tvrdio da može to da izleči ako se budem pridržavao njegovih uputstava šest meseci. Naravno, hteo sam da probam. Dobio sam od njega precizna uputstva, potpuna promena ishrane, strogi post, povremena gladovanja, čišćenja organizma, čajevi, preparati, baš ozbiljna promena načina života. Svaki mesec sam smanjivao terapiju i išao na kontrolu hormona. Na kraju sam potpuno izbacio lekove, i evo već 15 godina nemam sa te strane nikakvih problema. Povremeno prekontrolišem hormone, i rezultati su uvek odlični, bolji nego dok sam pio lekove. Eto...
Dali moze da mi posaljete kontakt ovog travara,
Hvala

Naleteh sad na ovu temu pa ću izneti moje lično iskustvo. Bolovao sam od hipertiroze, bio sam na lekovima 6 godina. Lekari su smatrali da ne mogu da se izlečim, i da mi je alternativa ili da nastavim da pijem lekove, ili da mi se hirurški odstrani štitna žlezda, pa da onda do kraja života pijem lekove koji su u stvari zamena za hormone koje luči štitna žlezda, ali koji su manje štetni za organizam od ovih koji se piju kod hipertiroze. Slučajno sam naleteo na jednog travara, ne planirajući uopšte tako da probam da rešim problem, koji mi je tvrdio da može to da izleči ako se budem pridržavao njegovih uputstava šest meseci. Naravno, hteo sam da probam. Dobio sam od njega precizna uputstva, potpuna promena ishrane, strogi post, povremena gladovanja, čišćenja organizma, čajevi, preparati, baš ozbiljna promena načina života. Svaki mesec sam smanjivao terapiju i išao na kontrolu hormona. Na kraju sam potpuno izbacio lekove, i evo već 15 godina nemam sa te strane nikakvih problema. Povremeno prekontrolišem hormone, i rezultati su uvek odlični, bolji nego dok sam pio lekove. Eto...
Možeš li mi dati kontakt tog čoveka? Imam problem sa stitnom.

Ниси ме разумела, или нисам довољно добро објаснио, радио сам све по упутствима травара, укључујући лекове и контроле:
Терапија ми је била 2 таблете лека дневно, први месец сам је наставио уз терапију коју сам добио од травара. На крају месеца контрола у лабораторији.
Следећи месец пијем једну ипо таблету, на крају месеца опет контрола, резултати добри.
Следећи месец једна таблета, контрола, резултати добри, па пола таблете, па скроз без лекова, резултати добри. Од тада је прошло 15 година, никакву терапију више не користим, повремено, отприлике једном годишње урадим општу крвну слику, и између осталог, преконтролишем хормоне, и увек добри резултати.
И да, ја нисам у терапији пио хормонски лек, то узимају они који имају умањен рад штитне жлезде, ја сам имао увећан (као и постављач поста), и пио сам лек који ”уништава” вишак хормона, али има и озбиљне пратеће ефекте.
Против науке немам ништа, напротив, али савремена медицина, барем на КЦС, није имала да ми понуди никакво друго решење за мој проблем, сем операције и трајног уклањања штитне жлезде, или да наставим да користим терапију, која, поново напомињем, није баш безазлена.

Zdravo, vidim da je tema zastarela ali mi je potreban kontakt telefon tog travara takodje imam problem za hiper funcijom stitne zlezde.

Back