Hipertenzija

Imas referentne verdnosti za te hormone pa pogledaj da li su te tvoje vrednosti u nekoj normali.
Znam da je tsh dobar ali me buni sto je ht na granici... Sta to moze da ukazuje na hipo ili hiper oboljenje!? I dalje cekam da se dr javi.... Odes platiš... Uradiš što ti kažu i onda čekaš!!! Sta je to sa zdravstvenim sistemom.....

Kafetin i slični lekovi su katastrofa za želudac i još više bubrege. To se pije tek u krajnjoj nuždi. Čuo sam da ljudi piju preventivno aspirin (ili kardiopirin) ali brufen/kafetin ne.
Lekovi protiv bolova su i droga, taj kafetin sadrzi kodein ( omiljena droga kod zavisnika), ljudi ga uzimaju jer se kao
dobro osecaju, a onda izmisljaju da im je kao dobro zbog leka u glavi, zglobovima, srce bolje kuca i slicno.
Kafetin je svuda zabranjen.

Kod nas nije zabranjen.Ime neki u plavoj kutiji,najslabiji,pa u crvrnoj,koji je dosta jaci i ima neki koji je za zene pri menstrualnim tegobama.Idu bez recepata.Ipak ja koristim Beyerov Aspirin,od 500 mg.On mi je i za glavobolju,zubobolju i za temperaturu.

Poslednja izmena:
Već duži niz godina patim od hipertenzije. Jedno vrijeme sam terapijom držala pritisak pod kontrolom a onda je eskaliralo. Trebalo je podosta vremena dok su mi ''potrefili'' terapiju. Sad uz ta dva lijeka poprilično mi je solidan pritisak. Kad osjetim da je visok uzmem i nešto za smirenje i pomaže. Mjerim pritisak samo kad osjetim da mi nije dobro. A moj muž je uz tri lijeka teško držao pritisak koliko - toliko normalnim, ali nakon nekog vremena, već godinama ne koristi nikakve lijekove i dobar mu je pritisa. Istina ovo se rijetko dešava ali eto dešava se.

Ja i ne moram da merim pritisak,jer kada se desi i dodje do aritmije,zagluse mi se usi i pisti jako u njima.Imam jak pritisak u komplet glavi,kao da se nadima,aposle kratkog vremena cijem iznutra u usima kako srce ubrzano radi,pa zatim kad uspori i mnogo jace udara u bubne opne.Odmah znam sta mi je.Ima momenata kada to kratko traje i povratim se brzo,a ima opet kada moraju da me vode u ambulantu na infuziju i primim neku injekciju.Inace pijem redovno lek protiv toga i nije mi lose,ali desi se kada mi se pojacaju bolovi u kicmi i kuku,a to je obicno kada je veoma promenljivo vreme,onda mi se i to desava i pored leka.

Da imam 45 godina... Da pod stresom sam bila bas i sve u vezi zdravlja... Poslednjih 6 meseci bas.. Jos sam i dugogodišnji depresivac... sa uzasno bolesnim negativnim mislima. Ubi ce me depresija i anksioznost....

Pa jos si relativno mlada, pogotovo da bi imala probleme tog tipa i stalno se drndala po lekarima (osim ako nisi gojazna, dijabeticar ili bas nezdravo zivis) i najverovatnije tebi hipertenzija nije primarni problem i problem sam po sebi vec verovatno ti je to sve na nervnoj bazi i iz glave, od napetosti, anksioznosti i te neke neprekidne strepnje nad sobom i verujem da kada bi prevazisla svoje psihicke probleme (da li sama, uz pomoc neke psiho-terapije, medikamenata, anti-depresiva ili kombinovano, sad nebitno) ili ih makar stavila pod kontrolu da bi i ta "hipertenzija" ili hipertenzija nestala, ono cim bi umirila malo psihu i pocela da se osecas normalno i opustenije verujem da bi ti i pririsak bio u normali.
Inace pritisak se nikad ne meri kad si pod stresom i kad se osecas napeto, anksiozno, nervozno i kad si pod tenzijom jer nema svrhe, ne dobijas realnu sliku, ono uvek kad si nervozna, anksiozna i u nekom grcu pritisak je malo povisen , to je kod svih tako i to je normalno, pritisak se meri iskljucivo kad se psihicki osecas normalno i opusteno jer tad dobijas neku realnu sliku (mada i tad moze da ti bude malo povisen od recimo kafe, gaziranih pica, neke malo jace i obilnije hrane, vremenskih uslova, premora, itd).

Već duži niz godina patim od hipertenzije. Jedno vrijeme sam terapijom držala pritisak pod kontrolom a onda je eskaliralo. Trebalo je podosta vremena dok su mi ''potrefili'' terapiju. Sad uz ta dva lijeka poprilično mi je solidan pritisak. Kad osjetim da je visok uzmem i nešto za smirenje i pomaže. Mjerim pritisak samo kad osjetim da mi nije dobro. A moj muž je uz tri lijeka teško držao pritisak koliko - toliko normalnim, ali nakon nekog vremena, već godinama ne koristi nikakve lijekove i dobar mu je pritisa. Istina ovo se rijetko dešava ali eto dešava se.
Ovo "potrefiti" terapiju jako dugo traje, a i treba imati srece da se
nabasa na lekara koji je voljan da prepisuje razne kombinacije
jer uvek postoji ona prava.

Back