Hipertenzija, lupanje srca, aritmija...

nikolazivkovic

Početnik
Poruka
11
Postovani, izvinjavam se odmah sto cu biti malo opsirniji ali mi je potrebna vasa pomoc.
Naime, prosle godine sam sam zavrsio u urgentnom jer sam imao jako veliku tahikardiju i povisen pritisak (150/90). Nakon toga uradio sam sve preglede (pluca, UZ i EKG srca, bubrege...) i sve je bilo u redu. Dijagnoza: na psihickoj bazi je. Od tada do pre 2 meseca ja sam uvek imao malo jace lupanje srca ali mi je pritisak bio odlican. Pre nego sto sam zavrsio u urgentnom imao sam klasicne znakove hipertenzije (umor, lupanje srca, zujanje u usima itd..)
E sad, ove godine sredinom septembra ja sam se razboleo, gde sam prvi put u zivotu imao neki osip ali sam to smirio pantenolom. Nakon toga, sredinom oktobra bio sam na utakmici gde sam 2 sata bio na kisi i pokisao sam skroz! Par dana posle ja sam imao neku manju tahikardiju i onda je pocelo...Donji mi je povisen, ponekad moze da bude i 100, gornji je dobar, imam ponekad preskkanje srca ili jace lupi, pula manje-vise dobar. Isao sam kod lekara, kardiologa, opet sam radio UZ i EKG i opet je sve bilo dobro. Isao sam da mi gledaju pluca i tu je sve dobro. Inace imam cudan osecaj u grlu kao da imam nesto sto me tera da kasljem iako nema kaslja. Od kardiologa sam dobio terapiju Binevol i Durofilin do kontrole koja ce da bude za par dana. Gvozdje mi je oko 10, ostala krvna slika vise nego odlicna.
Imam 24 godine, bavio sam se do 2011 godine nekih 5-6 godine aktivno teretanom. Posle onog incidenta prosle godine jako slabo. Tek poenkad ako sam otisao. Mene zanima samo kako vi ovo vidite, jel imate neke predloge, sugestije. Da li se neko mozda nalazi u slicnoj sitaciji. Puno Vam hvala ako mi pomognete i date neki odgovor. Hvala

Postovani, izvinjavam se odmah sto cu biti malo opsirniji ali mi je potrebna vasa pomoc.
Naime, prosle godine sam sam zavrsio u urgentnom jer sam imao jako veliku tahikardiju i povisen pritisak (150/90). Nakon toga uradio sam sve preglede (pluca, UZ i EKG srca, bubrege...) i sve je bilo u redu. Dijagnoza: na psihickoj bazi je. Od tada do pre 2 meseca ja sam uvek imao malo jace lupanje srca ali mi je pritisak bio odlican. Pre nego sto sam zavrsio u urgentnom imao sam klasicne znakove hipertenzije (umor, lupanje srca, zujanje u usima itd..)
E sad, ove godine sredinom septembra ja sam se razboleo, gde sam prvi put u zivotu imao neki osip ali sam to smirio pantenolom. Nakon toga, sredinom oktobra bio sam na utakmici gde sam 2 sata bio na kisi i pokisao sam skroz! Par dana posle ja sam imao neku manju tahikardiju i onda je pocelo...Donji mi je povisen, ponekad moze da bude i 100, gornji je dobar, imam ponekad preskkanje srca ili jace lupi, pula manje-vise dobar. Isao sam kod lekara, kardiologa, opet sam radio UZ i EKG i opet je sve bilo dobro. Isao sam da mi gledaju pluca i tu je sve dobro. Inace imam cudan osecaj u grlu kao da imam nesto sto me tera da kasljem iako nema kaslja. Od kardiologa sam dobio terapiju Binevol i Durofilin do kontrole koja ce da bude za par dana. Gvozdje mi je oko 10, ostala krvna slika vise nego odlicna.
Imam 24 godine, bavio sam se do 2011 godine nekih 5-6 godine aktivno teretanom. Posle onog incidenta prosle godine jako slabo. Tek poenkad ako sam otisao. Mene zanima samo kako vi ovo vidite, jel imate neke predloge, sugestije. Da li se neko mozda nalazi u slicnoj sitaciji. Puno Vam hvala ako mi pomognete i date neki odgovor. Hvala

I ja sam bila u sličnoj situaciji.

Mlad si i jak, nalazi su odlični, a dijagnoza ti je na psihičkoj bazi. Imaš neki problem ili te neko muči koji te prati na duže vreme. Mnogo velika nervoza. Potreban ti je odmor i opusti se.

@Vitez Koja - Nisam koristio nikakvu TESKU hemiju. Dakle uzimao sam suplemente, moram priznati u izobilju. Sa 2006 - 2007 sam dosta mase nabacio, skoro 30 i vise Kg. To me sacekalo iza coska 2008-e kada sam imao bas visok pritisak ali je to kratko trajalo i sve je bilo ok do 2011e. Posle ide ova moja prica.
Ne koristim nikakve psihoaktivne supstance.
Imam povremeno neka podrhtavanja tela. Posebno uvece kad legnem da spavam. Jel na mozda neko dal su ikome te aritmije i problemi sa pritiskom prestali bez nekih lekova. Ja i lekovi nismo bas u dobrim odnosima.
@Aero_Miss - Veliko hvala.

nisam pusac. dakle ako sam 3 cigare zapalio u zivotu. hranim se poprilicno jednostavno kako to uglavnom i ide ako se ide u teretanu. ali bez obzira mislim da to nije toliki problem jer pazim sta jedem i msm da opet uzimam dosta vitamina. ovo mi je vec drugi , mozda i 3x da mi se to ponavlja sa pritiskom i stvarno sam zabrinut.

Od kardiologa sam dobio terapiju Binevol i Durofilin do kontrole koja ce da bude za par dana. Gvozdje mi je oko 10, ostala krvna slika vise nego odlicna.

Ja mislim da ti u sustini nista nije.
Stvarno mi nije jasno sto su ti prepisali durofilin kad to piju uglavnom asmaticari. Ako je na psihickoj bazi onda ti to najbolje znas.
Mislim da je problem u tvom nabacivanju mase od 30 kg a onda naglom prestanku sa treniranjem.
Znaci, treba da se vratis treniranju ali ne zbog nabacivanja mase vec zbog zdravlja. Umereno, postepeno uz zdravu ishranu.
Preporucujem ti trcanje i biciklizam. Sigurno ce ti biti bolje.

Tada kada si zavrsio u urgentnom , najverovatnije si imao panicni napad. Da li si zavrsavao jos neki put? Da li si izlazio sa nekih javnih mesta jer ti pozli?

A i to sto imas poviseni pritisak, mislim da ti je zbog anksioznosti, mozda bi valjalo ukljuciti neki antidepresiv, ne znam kakav ti je zivot.

Tada kada si zavrsio u urgentnom , najverovatnije si imao panicni napad. Da li si zavrsavao jos neki put? Da li si izlazio sa nekih javnih mesta jer ti pozli?

A i to sto imas poviseni pritisak, mislim da ti je zbog anksioznosti, mozda bi valjalo ukljuciti neki antidepresiv, ne znam kakav ti je zivot.

Imao sam dosta cesto momente kada sam trazio vazduh, slicno onome kada je zagusljivo ili previse sparno pa trazimo vazduh. Kao rezultat toga se javila jaka tahikardija i vrlo neprijatan osecaj... hladnoca nogu i ruku, oduzimanje tela, lupanje srca...bas bas gadan osecaj.
nije mi se to desavalo vise nikada, niti na javnim mestima.
ono sto mene brine je to da sam ja u poslednjih godinu i po dana bio vise nego disciplinovan. spavanje, hrana, zivot...ja jesam trenirao ali jako jako umereno. i sada...evo opet. zato sam vam se i obratio jer me plasi sve ovo a zaista se jesam trudio da ne dodje do ovoga.

Slusaj ako su ti vec dali dijagnozu "na psihickoj bazi" to smao moze da bude prezivljeni laksi panicni napad i onda nemas razloga da se plasis, to uopste ne ostecuje srce i sem uzasnog osecaja da ce se nesto lose desiti, nista se gore i ozbiljnije ne moze desiti. Ne sekiraj se i ne brini previse - samo ces zakomplikovati.

Ako sve analize pokazu da ti je stanje dobro, savetujem ti da posetis psihologa.

Opste je poznato da tako vecina ljudi sa tim problemima, prvo izmenja 10 doktora pa tek onda odu kod psihijatra.

Back