Hipermarketi ili .......

• Začetnik teme Začetnik teme nactu
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U hipermarket idem jednom nedeljno ili jednom u dve nedelje, kupim sve sto mi treba, biram stvari koje su snizene ili trajno snizene, usput pogledam i garderobu, obucu, tehniku i slicno, popijem kavicu i pojedem sladoled (obicno se dogovorim sa prijateljcom, da idemo zajedno, da je vreme provedeno u hipercentru prijatnije) i to je to. U male prodavnice ne zalazim odnosno idem veoma redko, kad mi bas nestane hleba ili mi hitno nesto treba.
Nemam neki odnos sa mesarom, koji mi kilogram mlevenog mesa prodaje po duploj ceni kao sto je u hipermarketu, niti sa prodavcem voca i povrca, koji takodje nudi svoju robu skuplje nego sto je u velikim marketima. Ne ocekujem od nekoga, da mi na vratima prodavnice strpa u kesu ono sto obicno kupujem, misleci, da mi bas to treba. Zelim da svoj novac potrosim kako meni odgovara i da biram i da menjam proizvode i da ne zavisim od male prodavnice pored zgrade i kupujem sve sto kupuju i moje komsije.

nego šta...i treba da košta skuplje, teletina, zdravo povrće i voće...da miriše na prirodu, a ne na neki pacovski magacin.......

ne zavisim od male prodavnice pored zgrade i ne kupujem sve sto kupuju i moje komsije.

sine, kad iz gepeka izvučeš one silne kese na parkingu ispred zgrade........sve komšije izadju na prozor da ti se dive i zavide....

nbg i treba da bude skladište za hipermarkete, treba iskoristiti prostranstva livada.........ne igraju se svuda deca....ako zatreba prostor, to je sve sklopi-rasklopi sistem.....

Idea na brdu bi trebalo da bude otvorena do petka(15.o3),a najkasnije do 20.03.
Komsinice vidimo se kod kase,sto se tice cena tempo je povoljniji definitivno,ali idea ima super meso,mozda cak i najbolje u gradu.
Pecurke na zaru 80.din porcija, neka salatica uz to i eto rucka za 100.dindzi,a skroz je ukusno,ja probala.
Jedino mi lokacija ne odgovara cukaricka ili ibarska bi bile super.

s vremena na vreme ih posetim, ali mi je zao da toliko svog vremena provodim u kupovini.

nedeljnu nabavku obavljam vikendom.obicno je to maxi + zelenis,vocke i povrcke na pijaci.

ali je stvarno haos kada otvorim gepek. komsiluk se svojski trudi da ne propusti vadjenje ni jedne kese.i uvek prokomentarisu..nekad se zapitam jedu li oni bilo sta? peru li bilo sta u stanu i na sebi?bude mi malo neprijatno.

moonja:
nego šta...i treba da košta skuplje, teletina, zdravo povrće i voće...da miriše na prirodu, a ne na neki pacovski magacin.......

sine, kad iz gepeka izvučeš one silne kese na parkingu ispred zgrade........sve komšije izadju na prozor da ti se dive i zavide....

nbg i treba da bude skladište za hipermarkete, treba iskoristiti prostranstva livada.........ne igraju se svuda deca....ako zatreba prostor, to je sve sklopi-rasklopi sistem.....

da, da, sine...
tvoj povrcar svako jutro skokne u vocnjak po voce i u bastu po sveze povrce,
a mesar svako jutro zakolje june ili svince...

stvari koje su snizene ili trajno snizene, usput pogledam i garderobu, obucu, tehniku i slicno, popijem kavicu i pojedem sladoled (obicno se dogovorim sa prijateljcom, da idemo zajedno, da je vreme provedeno u hipercentru prijatnije) i to je to

tebi je život baš ispunjen...kad piješ i "kavicu" tamo...

kaže se piljar ili bakalin............ a tu su i zelene pijace.....

koliko hladnjača treba da preveze svo meso u hipermarketima, i gde ono stoji u medjuvremenu, koliko puta se odledi i zaledi da ne pominjemo.........
svako ima svoj izbor......a ja sam zahtevan kupac, nije mi teško da platim i kvalitet i uslugu......išao sam u hipermark. od kada su otvoreni i tačno izračunao šta mi se isplati.......da

moonja:
tebi je život baš ispunjen...kad piješ i "kavicu" tamo...

kaže se piljar ili bakalin............ a tu su i zelene pijace.....

koliko hladnjača treba da preveze svo meso u hipermarketima, i gde ono stoji u medjuvremenu, koliko puta se odledi i zaledi da ne pominjemo.........
svako ima svoj izbor......a ja sam zahtevan kupac, nije mi teško da platim i kvalitet i uslugu......išao sam u hipermark. od kada su otvoreni i tačno izračunao šta mi se isplati.......da

Znas, hipermarketi su buducnost, nezavisno od toga, da li ti to prihvatas ili ne. Koliko puta naletis u maloj prodavnici, da artiklu potice rok upotrebe, dok se u velikim marketima to redko desava, jer se prodaje na veliko.
I ja sam zahtevan kupac, zato zelim sirok izbor, pa da sama odlucim, da li cu danas jesti piletinu, ribe ili sojine polpete, a ne da kupujem ono, sto ima. I ako usput kupim i sebi cipele, klincu nesto za skolu i muzu kosulju, ustedela sam na lutanju po gradu i zasluzila kavicu. Svako ima svoj gust, neko u kavici a neko u prodavnici pod prozorom.

izvini što sam bio sarkastičan u vezi sa tvojim dijalektom, da ne kažem jezikom...sad vidim da si iz inostranstva, sorry....
e, to sam baš hteo da ti napomenem....rok trajanja proizvoda - uglavnom se cena prilagodjana robi kojoj uskoro ističe rok trajanja. u pravu si da se to dešava sa robom i u manjim prodavnicama, ali ako imaš privatnika koji ozbiljno drži do rektinga radnje, a i primoran je zbog ozbiljne konkurencije, baš zbog hipermarketa, to se neće dešavati. šta je stvarno jeftinije u hipermarketima kod nas...recimo jestivo ulje...ako kupiš 10 flaša onda se baš isplati, ili ko ima bebe, a nije mu baš stalo da kupuje najkvalitetnije...ima popust, onda dečja hrana...to sve razumem...onda hemija na veliko, ali sve to ako je više od 5 kom. sva ta razlika je 20 dinara najviše....
nemoj da zaboraviš ni benzin, to je ozbiljan trošak....tražiš parking, pa dok se isparkiraš, vreme dok sve potrpaš sve kese...... oni su i to što nemaš uslugu uračunali u to što je navodno jeftinije.. pobedilo je već potrošačko društvo....al znaš kako recimo u italiji....ima jedan dan kada je u tvom kvartu i zelena pijaca....pa to bude kao mali praznik...ja sam protiv potrošačkog mentaliteta generalno, ali moraš da budeš kupac...............
mislim da je bolje da ideš negde pored reke na kafu sa prijateljicom ili u pozorište......al dobro..opet je to tvoj izbor ...glupo je iči u hipermarket u provod.........
e, ja sam jednom ručao u mercatoru............to je bilo grozno i koštalo je kao da sam jeo u solidnom restoranu......... plus što je atmosfera radničke kantine........

moonja:
izvini što sam bio sarkastičan u vezi sa tvojim dijalektom, da ne kažem jezikom...sad vidim da si iz inostranstva, sorry....
e, to sam baš hteo da ti napomenem....rok trajanja proizvoda - uglavnom se cena prilagodjana robi kojoj uskoro ističe rok trajanja. u pravu si da se to dešava sa robom i u manjim prodavnicama, ali ako imaš privatnika koji ozbiljno drži do rektinga radnje, a i primoran je zbog ozbiljne konkurencije, baš zbog hipermarketa, to se neće dešavati. šta je stvarno jeftinije u hipermarketima kod nas...recimo jestivo ulje...ako kupiš 10 flaša onda se baš isplati, ili ko ima bebe, a nije mu baš stalo da kupuje najkvalitetnije...ima popust, onda dečja hrana...to sve razumem...onda hemija na veliko, ali sve to ako je više od 5 kom. sva ta razlika je 20 dinara najviše....
nemoj da zaboraviš ni benzin, to je ozbiljan trošak....tražiš parking, pa dok se isparkiraš, vreme dok sve potrpaš sve kese...... oni su i to što nemaš uslugu uračunali u to što je navodno jeftinije.. pobedilo je već potrošačko društvo....al znaš kako recimo u italiji....ima jedan dan kada je u tvom kvartu i zelena pijaca....pa to bude kao mali praznik...ja sam protiv potrošačkog mentaliteta generalno, ali moraš da budeš kupac...............
mislim da je bolje da ideš negde pored reke na kafu sa prijateljicom ili u pozorište......al dobro..opet je to tvoj izbor ...glupo je iči u hipermarket u provod.........
e, ja sam jednom ručao u mercatoru............to je bilo grozno i koštalo je kao da sam jeo u solidnom restoranu......... plus što je atmosfera radničke kantine........

Za 5 godina, hipermarketi ce nuditi mnogo vise nego danas, imace vece akcije i snizenja i vecu ponudu prodavnica pod istim krovom, a za parkiranje sluze garazne kuce pored hipermarketa. Konkurencija radi svoje.
I kod nas je bilo u startu slicno, a sad je redko koja mala prodavnica obstala. Ljudi ne vole da trce od jedne do druge radnje, da kupe sta jim treba, i ovako smo u deficitu vremena, pa je najlakse kupiti sve na jednom mestu. Svidjalo se to tebi ili ne, to tako deluje i to vas ceka.

Kavicu sam danas pila na jednoj suncanoj terasi na jugu zemlje i na terasi kafica u zamku pored dvorane Slovana. Nazalost zimi ne mogu da sedim na nekoj terasi, pa su zato i kavice u hipermarketu dobrodosle. A sladoled jim je najbolji u gradu, pa zato ne mogu da se oduprem :-)

Back