Hiperfleksibilan palac

Damjan Djordjević

Početnik
Poruka
38
Pozdrav svima!
Da li neko zna nekog fizijatra ili hirurga koji bi mogli da skrate ekstenziju palca odnosno fleksibilnost kako bi imao normalan prav palac.
Jako mi smeta ovako fleksibilan palac, pogotovo dok sviram bubnjeve i bas bi mi znacilo da resim to, ne pitam koliko kosta.
Probao sam i ortoze i prstenje i sportske trake, nista mi od toga nije zaista pomoglo, treba mi pravo resenje.

Prilozi

• g99gka9418j11.jpg
    g99gka9418j11.jpg
    58 KB · Pregleda: 8
Pa napisao sam. Evo malo detaljnije..kada sviram ne mogu da drzim pravilno palicu i pocne da me boli cela ruka zajedno sa palcevima. Jedino bi mi pomoglo tu da smanjimo na palcevima tu ekstenziju samo ne znam kako. Inace to mi je posao, zivim od toga i zbog toga mi je to toliko bitno.
Pisao si o tome i ranije.Mislim da sam ti predlozio kada vezbas,da zalepis flasterom palceve na palice.Mislim da ce se vremenski tetive na palcima zategnuti,pa nbeces moci tako da ih iskreces.

Pozdrav svima!
Da li neko zna nekog fizijatra ili hirurga koji bi mogli da skrate ekstenziju palca odnosno fleksibilnost kako bi imao normalan prav palac.
Jako mi smeta ovako fleksibilan palac, pogotovo dok sviram bubnjeve i bas bi mi znacilo da resim to, ne pitam koliko kosta.
Probao sam i ortoze i prstenje i sportske trake, nista mi od toga nije zaista pomoglo, treba mi pravo resenje.
Da li je ova hipermobilnost proksimalne falange i zgloba urođena ? - Ako je u pitanju samo šaka , odeš na pregled kod nekog ko se bavi baš hirurgijom šake / plastičar ili ortoped /sa snimkom , da pogleda da li može nešto da se uradi . Informiši se o svemu ,o samoj proceduri , pitaj sve oko eventualnih komplikacija procedure ukoliko ti bude predložena , i obavezno reci da si profesionalni muzičar .Pa kada sve sabereš i oduzmeš , odluči .

Da li je ova hipermobilnost proksimalne falange i zgloba urođena ? - Ako je u pitanju samo šaka , odeš na pregled kod nekog ko se bavi baš hirurgijom šake / plastičar ili ortoped /sa snimkom , da pogleda da li može nešto da se uradi . Informiši se o svemu ,o samoj proceduri , pitaj sve oko eventualnih komplikacija procedure ukoliko ti bude predložena , i obavezno reci da si profesionalni muzičar .Pa kada sve sabereš i oduzmeš , odluči .
Jeste, urodjena je. Da li možeš da mi preporučiš nekog plastičara ili ortopeda koji bi mogao da mi pomogne ?

Jeste, urodjena je. Da li možeš da mi preporučiš nekog plastičara ili ortopeda koji bi mogao da mi pomogne ?
Zavisi gde živiš , ali nemoj to pisati javno .
Imaš širok izbor , Banjica , VMA, Klinika za plastičnu hirurgiju UKC , ima i u Nišu , itd -svi se oni bave hirurgijom šake .
Najpametnije je da se javiš ortopedu najpre na pregled

Evo poslusaj pikax i sredi to operacom.Cim to dugo traj,verovatno ne moze drugim nacinom,ali razmisli,trebace ti i vreme za oporavak,za koje neces moci da sviras.

Najpre da ode na pregled , da se to snimi , preporučiće mu šta dalje , da li je opravdana operacija , u kom procentu je uspešna , kakve rizike i koristi nosi , sve da se informiše pa tek onda odluči

Back