- Poruka
- 88.631
Čuo sam da je pomogla dosta ljudi. Srećom, nisam imao potrebe da sam isprobam.
Da li neko ima iskustva?
Da li neko ima iskustva?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
hvala ti za opširan odgovor.Imam iskustva sa pokojnom majkom.
Ne znam sta te interesuje.
Ona je imala problema sa zapusenim i suzenim krvnim sudovima u citavom telu.
Komora joj je mnogo pomogla da se oporavi, zatvarala joj je ranice na nogama, produzavala se duzina i vreme koliko je mogla da hoda...
Sacuvala je noge, sacuvala je i glavu... Eto..
E sad da li ces moci na komoru ako je to pitanje.
Nekada je bilo dovoljno misljenje specijaliste i to je to. Komore su radile od ujutru do ponoci.
Onda su zlotvori u oktobru 2015te doneli pravilnik po kojem dijabeticari mogu da idu kad hoce sa potvrdom da su na insulinu i ultrazvukom da imaju negde neko
suzenje, a oni koji nemaju dijabes ne mogu sem u tri slucaja kad je vec gotovo i kad im vise nema pomoci. A upravo njima je komora najvise pomagala.
Pa se onda doslo do nekih suludih situacija da neko sa dijabetesom prolazi, a moze volu rep da iscupa, a moja majka koja je tesko bolesna ne prolazi.
Onda su uveli silnu birokratiju, pa se islo na komisiju, pa komisija napise kevi da ide, sta ce, onda RFZO nece to da plati jer jos nije u tom stadijumu koji se trazi
pravilnikom, jer oni samo gledaju sifru, a niko ne gleda coveka. I tako.
Onda su komore radile samo pre podne jer nije bilo pacijenata.
Ne znam kako je sada, mozda su smanjili dozivljaj zbog korone pa je lakse doci do komore.
Uglavnom do pre 2-3 godine dok sam redovno na svakih 6 meseci bio upucen u tu problematiku imao si u gradu 2 vrste komora.
One koje imaju ugovor sa RFZO i one koje nemaju. Za one koje imaju poput CHM-a i komore u KBC Zemun morao si da prodjes ovu proceduru ili da platis sto
nije bilo ni malo jeftino. Mislim da je jedan tretman u CHM bio 8 hiljada dinara. Znaci 20 terapija 160 hiljada na primer.
Dok si u komore koje nemaju ugovor mogao da ides kad hoces. S tim da tu imas sve i svasta, od neceg sto je ok do neceg sto je potpuno neprofesionalno.
Od tih komora je najbolji izbor bila VMA koja nije imala ugovor sa RFZO i mogao si da ides samo na placanje. Ali je cena kod njih bila medju najjeftinijima u gradu
5 hiljada po tretmanu. Na primer, 20 terapija 100 hiljada.
Ima tu jos nekih razlika da li su komore pojedinacne ili grupne, na koliko bara mora da se ide, ove pojedinacne su bile lezece sto je mozda problem za nekog ko ima problema sa srcem, pa mu vise odgovara sedeca/grupna...
Tretmani traju oko sat vremena. Ukljucen je pregled i previjanje u cenu ako je potrebno, cak i dovozenje pacijenata od kuce ako nemaju svoj prevoz.
A sto moze da bude problem ako na primer hoces u Resavsku pa se treba popeti peske uzbrdo.