Himzo (polovina)

Poruka
13.230
I - Jel' vam dovoljno nekad' da imate samo deo pažnje voljene osobe ili po svaku cenu insistirate da je uvek 100% usredsređena na vas?
Da li vam smeta kad' je cura/dečko Himzo i jeste ljubomorni ako nekom drugom privremeno posveti više pažnje (bio to drug drugarica kućni ljubimac računar igračka i sl.)? :)
II - Koliko pažnje vi pružate partneru-ki? Da li vam nekada zamera da ste Himzo?

I - Nije poenta u konstantnom posvećivanju pažnje, nego o pažnji u pravo vreme. I neka odmerena količina, kako se ne bi pogrešne reči rekle u pogrešno vreme, to je samo kontra efekat. Pažnja je lek našoj nesigurnosti u partnera, sve dobija drugačiji oblik kad se stekne međusobno poverenje. Onda smo i slobodniji u pokazivanju pažnje, a i relevantnije tumačimo gestove.
Ako je osoba zapostavljena, uglavnom će osećati ljubomoru, ako nije zapostavljena, a smeta joj partnerova pažnja prema drugim ljudima, onda je to posesivnost. Ljubomora je uperena ka nekome, a posesivnost je gledanje samo svog dupeta.
II - Kad imam materijala, uglavnom se pridržavam ovoga gore. Nekako mi se čini da žena može sve da učini, ako ima pažnju, sve što ne valja može da ispravi (jer je to uglavnom u njenoj glavi), i može da pokaže onu njenu dobru stranu osećajnosti.

Pa ono realno treba da je nonstop ako nesto radimo zajedno ili idemo negde..ako radimo nesto odvojeno onda ne volim da me smara ko sto ni ja ne smaram nju..a to smaranje i tripovanje o slobodi mi ide na k

Osvrnula bih se na slobodu u vezi, posto je usko povezana sa paznjom...pa cu u duzem tekstu malo da "ken*am"...

Sloboda je kad postujes partnera, njegove zelje, razmisljanja, sloboda je sposobnost da prihvatimo partnera takvog kakav jeste, bez da pozelimo da ga menjamo...iskrenost, tolerancija, poverenje, razgovor o svemu i shvatanje da svako od nas ima potrebe koje mora zadovoljiti (zavisi od partnera - njihove sustine i dogovora).

Paznja (negovanje, namera, primecivanje, zainteresovanost obazirivost...) je sustina prihvacanja, shvatanja sebe i partnera.... ako nema prihvacanja, nema slobode, ni paznje.

Paznju shvatam kao nadgradjivanje slobode u obliku koji opisah i sposobnost prepoznati momenat za nju. Nisu mi potrebni pokloni (ono sto pozelim mogu da kupim sama, ako ne sad kasnije), datumi mi nisu toliko bitni (pamtim pocetak veze, trajanje, rodjendan sam slavila samo do 7 god., desi se i da ga zaboravim), ne mora da priredjuje romanticne veceri, da primeti moju novu modnu kombinaciju..

Bitnija mi je partnerova spremnost da malo pospremi, izbaci djubre, da spremi prljavi ves u korpu, opere sudove, ...
Da razume moju potrebu za zagrljajima, ususkavanjem, dodirima, poljupcima, jer bez toga prosto ne mogu (time i seksom, uspostavlja se bliskost i povezanost u vezi)...i sve dok muskarac ispunjava navedeno i nudi mi to maksimalno u trenutku kad mi je potrebno, zadovoljna sam, pa mi uopste ne pada tesko da ga ostavim na miru kad posvecuje paznju drugim stvarima...a imam i ja sta da radim...
Sve sto prizeljkujem i ocekujem, mogu i da pruzim..

Kako bi u vezi postojala adekvatna sloboda i kako se veza ne bi posmatrala kao robija, smaranje, davljenje, gusenje, potrebno je da se odbaci ideja o dozivotnoj vezi (u stilu da ne treba o tome razmisljati, vec jednostavno ziveti vezu svaki dan), da partneri budu tolerantni i uzimaju u obzir zelje i potrebe drugog.

Treba traziti, davati i primati...traziti ono sto nam je potrebno, davati ono sto se trazi (ako zelimo), i primati ono sto smo dali...
.

Znam da ce i tinejdzer od 15 god reci da je izgradjena licnost i da ne dozvoljava da mu drugi popuju i sole pamet..ali ja nikad ne bih pristao da budem s nekim ko me ne menja na neki nacin i ne dozvoljava da ja menjam nju..narocito ako ima te nadrk stavove i fejk parametre..ne postoje dvoje istih ljudi na svetu pa je normalno da se prilagodjavamo sto je automatski gubljenje slobode kad vise nije ja nego mi

A sto jel ce odgovor biti drugaciji:lol:mislim svejedno aj nek se nadovezujem:lol:

Pitam prosto jer me mrzi da kuckam, pa pomislih da ne odgovaram ako nije meni upuceno....

Iznela sam svoje shvatanje slobode, paznje, pisala o toleranciji (sto nije isto sto i kompromisi)....
Tolerancija je postovanje, prihvatanje i uvazavanje razlicitosti...a svi smo mi razliciti zar ne? Dok je kompromis nacin resavanja sukoba sa medjusobnim dogovaranjem..Bez tolerancije, sklapanje kompromisa uopste nije moguce...

Pisah o odnosu u kojem ne mozes menjati sustinske karakterne osobine pojedinca, vec ih prihvatis u skladu sa svojim kriterijima koje imas pri odabiru partnera...

E sad sto ti stavovi i parametri tvom mozgu nisu poznati i svrastavas ih u fejk i nadrk, to je vec druga stvar i tvoj problem..
Logicno je da ne mozes biti tolerantan prema meni i mojim stavovima kad ih ne razumes...pa ti ih je lakse podnistavati i mene svrstavati medju tinejdezere...:lol:

Pa rekoh da sam se nadovezao tako da te nisam stavio u tinejdzere ko na onoj drugoj temi..al vidim da sam trebao jer se brecas bez razloga:lol:elem..sustinske karakterne osobine ne mogu biti iste kod tinejdzera i nekog od 50-60 godina..ko itekako poznaje vecinu onih koji neko mladji ima ili ih tek treba steci..tako da ta prica o ne/menjanju drugih i postovanju pogresnih misljenja bez ispravke..jer je kao rec o toleranciji i prihvatanju razlicitih stavova..je besmislena ako se precuti nesto a ne ispravi i nametne svoj iskusniji stav i nacin..nepostovanje je kad neko ne prihvata da se menja na bolje zbog zabluda da ga neko zeli menjati..pa kao prihvatamo takvog kakav jeste..pa izvini sta da radim kad se svako normalan menja godinama..sta da radim ako sam s devojkom od njene 18 do 30e?ima da se promeni za 360c 10x..sta onda?onda ce da bude da se zajedno menjamo jel?jel mogu da joj kazem ja sam te prihvatio onakvu kakva si sustinski bila sa 18..sad si totalno drugacija..sto se podrazumeva..onda se rastanemo posle toliko godina..dodje neko novi sa drugim navikama..jel mislis da nije ogranicena i da nece imati problem da nastavi s nekim totalno drugacijim?naravno da hoce..gde je tu opet ona prica da nema menjanja?ne znam ono gledam na discoveryu pa i zivotinje kad promene copor moraju se menjati i prihvatati tudja pravila..da da mi nismo zivotinje mi znamo sta ocemo i mozemo sami..vazi:lol:

A ti svuda i svake malo prozivas nekog, pa kontam navrzo si se i na mene...:lol: sudeci po nacinu pisanja, nije da nisi..:p

Uopste ne pisem o tinejdzerima i njihovim vezicama, igrarijama....nzn sto ih potenciras toliko....:lol:
Napisah vec da ne verujem u sustinsko menjanje karaktera pojedinca..to ne znaci da se osoba uopste ne menja, razvija pojedinacno pa i sa partnerom...

...ljudi su bica navika i tesko ih menjaju cak i kad su svesni da im te navike skode npr. pusenje, preterana gojaznost....... a kako ih tek ubediti da nije ok ono sto oni misle da jeste... npr ti gj mislis da je sex dobar za zdravlje a ja mislim da nije ...da je dobar sportiste ne bi drzali u karantinu a prostitutke bi bile svetski prvaci u atletici i dobitnici nobelovih nagrada...eto vidis da nije :D

A ti svuda i svake malo prozivas nekog, pa kontam navrzo si se i na mene...:lol: sudeci po nacinu pisanja, nije da nisi..:p

Uopste ne pisem o tinejdzerima i njihovim vezicama, igrarijama....nzn sto ih potenciras toliko....:lol:
Napisah vec da ne verujem u sustinsko menjanje karaktera pojedinca..to ne znaci da se osoba uopste ne menja, razvija pojedinacno pa i sa partnerom...

:dash:pa potenciram to zato sto i oni tvrde isto sto i zreli ljudi..zato..a svi se menjamo i fala bogu treba da se radujemo promenama..a ti si samo to tako predstavila da nema dalje..ono sustina coveka u jednoj recenici koja dodje do jedne tacke i nema dalje..pa mislim kad je ta sustina dozivela vrhunac po tebi?posto ce to svako u svakom dobu tvrditi da je svoj na svom..i nisam se navrzo na tebe bas te gotivim samo da ne shvatas ozbiljno zaebanciju:lol:

...ljudi su bica navika i tesko ih menjaju cak i kad su svesni da im te navike skode npr. pusenje, preterana gojaznost....... a kako ih tek ubediti da nije ok ono sto oni misle da jeste... npr ti gj mislis da je sex dobar za zdravlje a ja mislim da nije ...da je dobar sportiste ne bi drzali u karantinu a prostitutke bi bile svetski prvaci u atletici i dobitnici nobelovih nagrada...eto vidis da nije :D

haha e pa nie zeznula si se..sad su nova istrazivanja bila da sex dobro dodje kao rasterecenje pred utakmice:super:

Cim postoji tolerancija i sve gore navedeno, postoji i menjanje, dopunjavanje...cim tolerises odredjene partnerove mane, sklapas kompromise znaci da zelis da menjas odredjene navike, stavove sta vec...
jao bree..sve mora da ti se crta...:aha:

Cim postoji tolerancija i sve gore navedeno, postoji i menjanje, dopunjavanje...cim tolerises odredjene partnerove mane, sklapas kompromise znaci da zelis da menjas odredjene navike, stavove sta vec...
jao bree..sve mora da ti se crta...:aha:

:lol:ok samo ja ne pricam o dopunjavanju vec o protivljenju da nas neko menja..a to ne postoji..ili si sa nekim ko te menja ili nisi s njim jer mislis da ti nista novo ne moze ponuditi

haha e pa nie zeznula si se..sad su nova istrazivanja bila da sex dobro dodje kao rasterecenje pred utakmice:super:

... ma to lazu....sta je super...ranije se trebalo plasiti sifilisa i gonoreje al to se sad sredi antibioticima.... steta sto je uzivanciju pokvario herpes i sida...menjanje partnera je i pre a i danas flertovanje sa smrcu, kazu da su oni koji imaju sidu toliko ocajni i ljuti da flertuju sa svima po principu - ako ja moram da odapnem neka odapnu svi ...sex je zabava za sirotinju, bolje da putujes, pises i bavis se nekim drugim poslovima :D

... ma to lazu....sta je super...ranije se trebalo plasiti sifilisa i gonoreje al to se sad sredi antibioticima.... steta sto je uzivanciju pokvario herpes i sida...menjanje partnera je i pre a i danas flertovanje sa smrcu, kazu da su oni koji imaju sidu toliko ocajni i ljuti da flertuju sa svima po principu - ako ja moram da odapnem neka odapnu svi ...sex je zabava za sirotinju, bolje da putujes, pises i bavis se nekim drugim poslovima :D

Eh pa bih ja srce al da ima neko mi sve to plati..al opet mislim da bi moro probam poneku evropljanku:aha:

I - Jel' vam dovoljno nekad' da imate samo deo pažnje voljene osobe ili po svaku cenu insistirate da je uvek 100% usredsređena na vas?
Da li vam smeta kad' je cura/dečko Himzo i jeste ljubomorni ako nekom drugom privremeno posveti više pažnje (bio to drug drugarica kućni ljubimac računar igračka i sl.)? :)
II - Koliko pažnje vi pružate partneru-ki? Da li vam nekada zamera da ste Himzo?

meni nikad previse paznje,tu sam pravo malo razmazeno bice,a opet imam zrno razuma koje me spusta na zemlju i kaze kad preteram..
nisam ljubomorna,jer to mi sinonim za nepoverenje ,nesigurnost i sve sto je u negaciji sa jednim finim toplim zdravim odnosom..mada ima i u toj ljubomori nesto simpaticno,priznajem..

Back