Hiljadu lica ljubomore

Mileta iz Talesa

Domaćin
Poruka
4.524
Ljubomora je u svakom segmentu društva .
Poslovna ljubomora , medjusobna ljubomora u vašem društvu , ljubomora u gradu , u selu,
u školi , u politici , u vezi , u sportu ......
Ljubomora može biti i najčešće je pokretač rada , ali i inicijalno može biti i pokretač i okidač neopravdane stigme .

Koji su vaši primeri gde ste prepoznali ljubomoru .

Poslednja izmena:
Poslovna ljubomora , medjusobna ljubomora u vašem društvu , ljubomora u gradu , u selu,
Ljubomora može biti i najčešće je pokretač rada , ali i inicijalno može biti i pokretač i okidač neopravdane stigme .

Zašto bih je trebao prepoznavati. Izazivam je i očekujem :) .

Od te njihove ljubomore, ja postajem (mentalno) jači, a oni slabiji.
Njihova ljubomora (ili zavist) hrani moj ego i on raste ;) .
Ovo je primer prakticne primene mudrosti- dok ljubomorna osoba rasipa svoju energiju i snagu volje, umesto da se prepustis negativnim osecanjima i takodje gubis vredan resurs- ti ovo koristis u tvoju korist, rekao bih da si ti pravi Sun Tzu u "Emotivnom umecu ratovanja".

Ovo je primer prakticne primene mudrosti- dok ljubomorna osoba rasipa svoju energiju i snagu volje, umesto da se prepustis negativnim osecanjima i takodje gubis vredan resurs- ti ovo koristis u tvoju korist, rekao bih da si ti pravi Sun Tzu u "Emotivnom umecu ratovanja".
Pa tema je na psihologiji , i on je ljubomoran , želi da bude mentalno jak kao neki njegovi idoli .

Mislim da za ljubomoru treba puno energije i motivacije.
Iscrpljuje, ne treba mi to u životu.
Slazem se ovde, kad covek vidi malu decu u izlivu ljubomore- moze se videti da im treba poprilicno mnogo energije za svu tu gimnastiku,
odrasli ljudi si ne mogu dozvoliti da na poslu skacu, kotrljaju se, bacajus tvari i arlaucu- pa onda moraju da se (samo)kontrolisu- sto zapravo crpi mnogo od snage volje, a "snaga volje" jeste zapravo resurs i to potrosan koji se obnavlja tokom noci- i recimo tokom prvog dela dana je lakse se iskontrolisati i ne pojesti tu cokoladicu ili slicno, a kako dan izmice postaje sve teze,
zato je tesko resiti se nekih losih navika i ovisnosti jer je treba mnogo dok se ne stekne nova navika, a to je pogotovo tesko ako imamilion drugih problema koje nas iscrpljuju,
ne gubiti energiju na ljubomorne ljude je pametan potez.

Pa tema je na psihologiji , i on je ljubomoran , želi da bude mentalno jak kao neki njegovi idoli .
Pa nije ljubomoran, vec pametno koristi svoje resurse- drugi su ljubomorni na njega,
a on svata da je ljubomora u sutini znak inferiornosti i nesigurnosti- i ako je neko ljubomoran na njega znaci da je on u pol poziciji, ili kako se vec kaze.
Ljubomora se pojavljuje kad se dvoje (ili vise) ljudi takmice za istu stvar.

To je jedno od najgorih osecanja koje postoji.
Nisam ljubomorna osoba i ne volim takve osobe. A takvih ima mnogo.

Bila jednom neka tema gde se objašnjavala razlika zavisti od ljubomore.

Ne znam da li je to bilo tačno, ali meni delovalo logično da si ljubomoran na neku osobu u kontekstu ljubavi, zato se i zove ljubo-mora, a zavist je univerzalna stvar, možeš da zavidiš na bilo čemu. Ukoliko je normalna, radi se o tome da ti je samo krivo što ti nešto nemaš ili nisi sa nekim kad pomisliš na to, ali problem nastaje kada postoji neka fiksacija i kada se baviš time.

Bila jednom neka tema gde se objašnjavala razlika zavisti od ljubomore.

Ne znam da li je to bilo tačno, ali meni delovalo logično da si ljubomoran na neku osobu u kontekstu ljubavi, zato se i zove ljubo-mora, a zavist je univerzalna stvar, možeš da zavidiš na bilo čemu. Ukoliko je normalna, radi se o tome da ti je samo krivo što ti nešto nemaš ili nisi sa nekim kad pomisliš na to, ali problem nastaje kada postoji neka fiksacija i kada se baviš time.
Nisam mogao sad u nazivu teme redjati ljubomoru ,sujetu taštinu , zavist .
U suštini bi se odnosila tema na sve to .

Ne znam da li je to bilo tačno, ali meni delovalo logično da si ljubomoran na neku osobu u kontekstu ljubavi, zato se i zove ljubo-mora, a zavist je univerzalna stvar, možeš da zavidiš na bilo čemu
Mislim da je tako.
Zavist je vezana za nešto šta nemamo a neko drugi ima.
Ljubomora je vezana za međuljudski odnos ( ne isključivo partnerski ).

Mislim da je tako.
Zavist je vezana za nešto šta nemamo a neko drugi ima.
Ljubomora je vezana za međuljudski odnos ( ne isključivo partnerski ).
Tako se i meni cini, no nemogu da tvrdim- tj nisam proversvao, ali iz iskustva mi se cini kad neko oseca ili percipira da gubi neciju naklonost/ paznju da se onda radja ljubomora, i definitivno sam video dosta primera i na poslu koje meni deluju kao ljubomora,
i iz svog iskustva desavalo mi se da osecam nekad zavist, nekad ljubomru- i iako ima mnogo slicnosti i preklapanja- ipak mi je to razlicit emotivni dozivljaj.

Ljubomora u ljubavnim vezama je najjednostavniji primer i najrazumljiviji- i takodje najgori i stvarno je prava mora.

Inace rec mora dolazi iz mislim slovenske mitologije- More su bile vestice koje jos nisu diplomirale (da se tako izrazim) pa jos nisu mogle da izvode sve marifetluke vec su samo mogli malo muciti ljude u snu- drmati ih, ubrzavati rad srca i sl.

Ljubomoru sam prepoznala na poslu, a pošto sam i stranački angažovana i tu sam osetila ljubomoru.

"Problem " je bio što dobro radim a drugi pokušavaju da odlažu obaveze. Kada bi me neko pohvalio od stranaka ili načelnik, bilo je komentara:

" Namerno mnogo radiš da bismo mi izgledali kao neradnici". To mi nikada nije palo na pamet..da utičem na njihov rad ili nerad.

Što se stranke tiče, poznavala sam i poznajem dosta popularnih ljudi ( takav mi je bio i posao ) i dosta političara.

Doživela sam da mi kažu kako se "šlihtam "ljudima, a to uopšte nije tačno. Nisam se hvalila, a nisam ni žalila što sam, posle radnog vremena, išla na sastanke, upoznavala te ljude koje obični članovi, simpatizeri i javnost ne poznaju. Tačnije, vidi se samo jedna strana osobe, ona koja se pojavljuje na televiziji.
Ja sam imala priliku da te ljude vidim van reflektora.

Iskreno, ne znam zašto su ljudi ljubomorni na mene, a znaju za sve probleme koje imam, one zdravstvene.

I8

Kako se borite ako krene ljubimora u vezi?
Kad ti pocnes sa takvim mislima?
Tesko je prestati kad to krene.

Otvori novu temu, ili ću je ja otvoriti. Ova pitanja su, mislim, za novu temu.

Ljubomoru sam prepoznala na poslu, a pošto sam i stranački angažovana i tu sam osetila ljubomoru.

"Problem " je bio što dobro radim a drugi pokušavaju da odlažu obaveze. Kada bi me neko pohvalio od stranaka ili načelnik, bilo je komentara:

" Namerno mnogo radiš da bismo mi izgledali kao neradnici". To mi nikada nije palo na pamet..da utičem na njihov rad ili nerad.

Što se stranke tiče, poznavala sam i poznajem dosta popularnih ljudi ( takav mi je bio i posao ) i dosta političara.

Doživela sam da mi kažu kako se "šlihtam "ljudima, a to uopšte nije tačno. Nisam se hvalila, a nisam ni žalila što sam, posle radnog vremena, išla na sastanke, upoznavala te ljude koje obični članovi, simpatizeri i javnost ne poznaju. Tačnije, vidi se samo jedna strana osobe, ona koja se pojavljuje na televiziji.
Ja sam imala priliku da te ljude vidim van reflektora.

Iskreno, ne znam zašto su ljudi ljubomorni na mene, a znaju za sve probleme koje imam, one zdravstvene.

Otvori novu temu, ili ću je ja otvoriti. Ova pitanja su, mislim, za novu temu.
Lepse ces ti to da uradis:)

Back