Hiljade trudnih Ruskinja lete u Argentinu da se porode

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.444
Više od 5.000 trudnih Ruskinja ušlo je u Argentinu poslednjih meseci, uključujući 33 jednim letom u četvrtak, kažu zvaničnici.

Najnoviji dolasci su bili u poslednjim nedeljama trudnoće, navodi nacionalna agencija za migracije.

Veruje se da žene žele da se uvere da su njihove bebe rođene u Argentini kako bi dobile argentinsko državljanstvo.

Broj dolazaka je u poslednje vreme povećan, što lokalni mediji sugerišu da je rezultat rata u Ukrajini.

Ruskinje želele da njihova deca imaju argentinsko državljanstvo jer im to daje više slobode nego ruski pasoš.

"Problem je u tome što oni dođu u Argentinu, upišu svoju decu kao Argentince i odu. Naš pasoš je veoma siguran širom sveta. On omogućava [vlasnicima pasoša] da uđu u 171 zemlju bez viza", rekla je gospođa Karinjano, šef agencije za migracije.

Imati argentinsko dete takođe ubrzava proces državljanstva za roditelje.

AA17mP1L.img

Za mene, bi tema imala veću validnost i da ti uz moj, navedeš drugačiji podatak.. a o linkovima je posebna priča.. Čitam ja tebe, no pravila još nisam...
Meni osobno je smijesno to sta se uopce pise i sta se dogada. To sta pise ta gospoda mi izgleda kao izrazavanje svoga stava kao sefica agencije za migracije. Da je vodstvo drzave zabrinuto s tim slucajem, ako uopce postoji to isto vodstvo moze u roku 24 sata izglasati drugaciji zakon koji ponistava predhodni ili unest amandmane u isti.
Zivimo u sivilu i lazima moje osobno misljenje.

misliš da se nije desilo?
Mislim da sve takve vesti treba dobro proveriti i pročitati više izvora.

Možda se dešava, a možda i ne. Možda je to još jedna u nizu BBC izmišljotina kojom se Rusi predstavljaju u lošem svetlu (šta su se samo o nama nalagali :lol: ), a možda i žene iz raznih zemalja koriste argentinske zakone da dobiju dvojno državljanstvo, ali BBC spominje samo Ruskinje, jer im to odgovara.

Danas moramo biti skeptični prema medijima. :)

Back