Hiljade na ulicama Lisabona zbog sve većeg siromaštva

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.291
Hiljade ljudi izašle su juče na ulice Lisabona, protestujući zbog sve većeg siromaštva izazvanog merama štednje koje je uvela portugalska vlada.

Skup protiv siromaštva organizovao je glavni portugalski sindikat CGTP i usledio je posle višednevnih aktivnosti organizovanih širom žemlje.

"Nezaposlenost u Portugaliji je sramota države" i "povećati minimalne plate", uzvikivali su demonstranti, prenosi Frans pres.

Demonstranti su, takođe, pozvali na ostavku vlade, čiji je pokušaj da ojača ekonomiju u zamenu za paket pomoći od 78 miliona evra, izuzetno nepopularan.

Portugalska vlada najavila je juče da će naredne nedelje predstaviti nove mere štednje, u vrednosti od 1,2 milijarde evra, u okviru nastojanja da odblokira pristup međunarodnom programu pomoći.

Ustavni sud Portugalije je prošle nedelje pojedine mere štednje ocenio kao nezakonite, među kojima i povećanje poreza, ostavljajući vladu sa manjkom u budžetu za 2013. od 1,3 milijarde evra.

Nakon te odluke suda strani kreditori, koji su pozajmili Portugaliji 78 milijardi evra u 2011. godini, zamrzli su puštanje naredne tranše pomoći toj zemlji od dve milijarde evra, što će, prema njihovim rečima, biti na snazi dok Lisabon na izađe sa alternativnim merama.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/377556/Hiljade-na-ulicama-Lisabona-zbog-sve-veceg-siromastva

o ta divna EU :zaljubljena:

Da, verovatno državni paraziti traže da im se povećaju minimalci?

:lol: Pa minimalci bi se brzinski povecali kada bi se otpustilo jedno 70% parazita. Cak bi se i porezi i doprinosi smanjili. To je upravo ta podvala tih drzavnih 'radnika' koju radnici u privatnom sektoru moraju da provale.

Tj. ne moraju i nece, jer su glupi, kao i vecina ljudi uostalom. Neka samo oni lupetaju po politicarima i bankama, super, barem se nesto desava.

Nemoguce je to resiti, jer je to toliko dubok problem, koji ne zadire samo u ekonomiju, nego i u psihologiju, sociologiju i kulturu drustva. Nema tog politicara koji bi bio u stanju to da resi. Onaj ko bi pokusao, lincovali bi ga na trgu.

smatraš od uvek ili nas je jbt tome naučio?

državni posao,kafica i novine,sat rada,pa doručak,sat rada pa ručak,trač partija,sat rada pa na blagajnu firme i kući

smatraš od uvek ili nas je jbt tome naučio?

državni posao,kafica i novine,sat rada,pa doručak,sat rada pa ručak,trač partija,sat rada pa na blagajnu firme i kući

Tome nas je naucila evropska kultura, tj. ova nasa malogradjanska verzija evropske kulture. Doduse, to i nije fer prema evropskoj kulturi, jer ja ipak mislim da covek prirodno samo gleda svoje dupe. Pa kada se upoznas sa najhumanjom i najrazvijenijom kulturom u istoriji planete, logicno je da ces da iskoristis svaku pogodnost koju ti ona pruza, pogodnost za svoju zadnjicu. A takva kultura pruza objektivno najvise takvih mogucnosti. Znaci, osnovni problem je u samim ljudima.

Drzavni posao rulz. Jos ako je u kancelariji, pa gde ces bolje?

Tome nas je naucila evropska kultura, tj. ova nasa malogradjanska verzija evropske kulture. Doduse, to i nije fer prema evropskoj kulturi, jer ja ipak mislim da covek prirodno samo gleda svoje dupe. Pa kada se upoznas sa najhumanjom i najrazvijenijom kulturom u istoriji planete, logicno je da ces da iskoristis svaku pogodnost koju ti ona pruza, pogodnost za svoju zadnjicu. A takva kultura pruza objektivno najvise takvih mogucnosti. Znaci, osnovni problem je u samim ljudima.

Drzavni posao rulz. Jos ako je u kancelariji, pa gde ces bolje?

pa ček jeli evropa onda loša ili smo mi pogrešno shvatili evropske vrednosti?

jer ovde bi svako vikendom u megamarket i da potroši 200€(videli od amerike i evrope kako se ide u kupovinu) a da se radi?

pa ček jeli evropa onda loša ili smo mi pogrešno shvatili evropske vrednosti?

jer ovde bi svako vikendom u megamarket i da potroši 200€(videli od amerike i evrope kako se ide u kupovinu) a da se radi?

Nije Evropa losa, samo sto su ljudi takva bica da im je najbitnija evropska vrednost- pokupljanje para. Jbes i slobodu, i srecu, i ljudska prava, samo da tebra ja pokupim pare. Nismo mi tu nista posebno specijalni, jedino zbog toga sto imamo manje para od drugih, pa smo jadniji. A kada imas manje para, optereceniji si i bitnije su ti, pa postajes malogradjanski debil.

Nije Evropa losa, samo sto su ljudi takva bica da im je najbitnija evropska vrednost- pokupljanje para. Jbes i slobodu, i srecu, i ljudska prava, samo da tebra ja pokupim pare. Nismo mi tu nista posebno specijalni, jedino zbog toga sto imamo manje para od drugih, pa smo jadniji. A kada imas manje para, optereceniji si i bitnije su ti, pa postajes malogradjanski debil.

Tako je Djenka, reci ti njima :D

ја сам изненађђен и увређђен сас овакве дезинформације које гарант пуштају радикалско-дверске-дссовске назадне снаге---------кад сви ми знамо да у еурупи цвеће цвета и певају птичице а температура је 23-24 степена цеНзијуса сваки дан у години:kolac::kolac::kolac::manikir::manikir::manikir:

Hiljade ljudi izašle su juče na ulice Lisabona, protestujući zbog sve većeg siromaštva izazvanog merama štednje koje je uvela portugalska vlada.
Нису они сиромашни, него је проблем што су навикли да живе у комфору и луксузу. Сви далеко боље живе него ови несрећници у Србији.

Back