HILANDAR GODINU I PO DANA POSLE POŽARA

Rade i konjic i magare pa nisu postali razumni. Vecina tih koji su napravili centrale kao Tesla npr. su bili jako verujuci ljudi i dokaz da visina razuma ljudskog ne ide sama od sebe nego od Boga. Uostalom, pogledaj kako je tamo gde su smatrali da ne treba da ima crkava a pogledaj kako je tamo gde su smatrali.

pa ne verujem da po japanu ima previse crkava :)
salim se naravno...mislim da je jedan od bitnih faktora kultura, kao i podneblje. Ne mozes ocekivati ovde ne znam koliko crkava, jer ce svakih 50 godina neko da se doseti pa da umesto toga napravi dzamiju, pa onda posle 50 crkvu i tako ukrug. Isti slucaj u Africi gde svako pleme ima svoga boga i svoje hramove, i iz dna duse mrzi one druge. U takvoj sredini je nemoguce ostvariti bilo kakav napredak, a kamoli sagraditi crkvu ili hram.

Japan je naglo, skoro momentalno doziveo uspon iz srednjevekovne zemlje u ono sto je sada zahvaljujuci prihvatanju Hriscanske kulture kako svetovno ( tehnologiju, vojnu taktiku i jos mnogo toga ) od zapada tako i duhovno - dosta ima pravoslavnih Japanaca. Ipak, nisu kreativni mnogo u tom pogledu iako su jako vredni tako da sve sto imaju uglavnom su uzeli od nas. Dzamije ne mozes porediti sa crkvama jer crkve su Hrista Sina Bozijeg a dzamije su Muhamedove a on je ko zna ko. Dok je crkvi tu je i mir i vera i dzamije ne mogu lako da se prave tu. kada vera padne onda sve lako dolazi: hinduizam, islam, komunizam, sektaska ucenja i taj narod pada u nemilost. Budi posten pa pogledaj Srbiju koja je ogrezla u sve te gluposti zadnjih decenija. Pogledaj Rumuniju u kojoj narod nedeljom masovno odlazi na liturgije - mirna zemlja, nema cepanja, siptara, super kriza, pretnji i ostalih ludila koja ulaze na mala vrata koja otvaraju nekakvi zalagaci za prava, napredni levicari i ostali a sve bogoborci koji unistise svoj narod. Nije mi jasno kako vam nije jasno ali znam da djavo nagovori na svasta. Budi ipak posten pa pogledaj.

King 7:
Bl, htedoh reci ovima da se crkve mnogo vise postuju u svetu na koji se pozivaju stalno nego sto oni i njihovi istomisljenici postuju svoju crkvu u svojoj zemlji. Tamo se ne stide da se pomole pre jela a cak i kod Americkog predsednika kad se ode na dorucak svi se moraju moliti. To je osnovno vaspitanje i pravilo i preci cu preko toga sto su to jeretici cisto radi primera ovima.
Ма у УСА и Јевреји морају са председником у Цркву, иначе бамбузл

Ne smemo suditi nikada jer i tamo ima dobrih ljudi kao i svugde. Jedino je problem u njihovom duhovnom lutanju i otpadnistvu koje moze kao zaraza da se prenosi i da nanosi nevolje po svetu. Znamo na kraju njihove negativne strane i ja nemam nikakvih uzora tamo osim detalja koje navodim. Oni kao takvi se ipak ne stide Boga na ulici, u kuci, javnom skupu. Nekada nisi mogao da dobijes posao kod gazde ako ne ides u crkvu ili da se doselis u mesto da zivis. Odmah si sumnjiv i nepodoban ili komunista sto je jos gore.

King 7:
Ne smemo suditi nikada jer i tamo ima dobrih ljudi kao i svugde. Jedino je problem u njihovom duhovnom lutanju i otpadnistvu koje moze kao zaraza da se prenosi i da nanosi nevolje po svetu. Znamo na kraju njihove negativne strane i ja nemam nikakvih uzora tamo osim detalja koje navodim. Oni kao takvi se ipak ne stide Boga na ulici, u kuci, javnom skupu. Nekada nisi mogao da dobijes posao kod gazde ako ne ides u crkvu ili da se doselis u mesto da zivis. Odmah si sumnjiv i nepodoban ili komunista sto je jos gore.
СВ. Серафим Роуз је један од бољих примера да и на западу има светлости

Back