HIIT (High-Intensity Interval Training)

salko dinamitas

Iskusan
Poruka
6.944
Posto sam lijen ko cuskija pokavam vec duze vrijeme da pronadjen nacin da se bavim sportom ( gledam vec duze vrijeme video ljudi koji su 60+ a super izgledaju da me motivise). Skontao sam da je jedini nacin za mene da svaki dan treniram ali pomalo maximalno pola sata ,radim neke vjezbe za snagu kao mrtvo dizanje i sklekove, trbusnjake ali ne mogu nista da nadjem za kondiciju, setnja,bicikl, trcanje mi predugo traje lijen sam za te stvari,pokusao sam da preskacem uze od zene ,nekoliko puta se sapleo i odustao i naletim na ovo.
Da li je HIIT glupost ili dobra stvar za ljude kojima su dug trening dosadan ?

Inače, nije samo stvar vežbanja nego i ishrane. Moraš da paziš na kalorije.

Recimo ovaj trening gore (gde ćeš realno da "umreš" koliko je težak), ti je 300 sagorenih kalorija.

Što znači da je dovoljno da pojedeš jedan sladoled i poništio si trening, kao da ga nikad nije ni bilo.

Inače, nije samo stvar vežbanja nego i ishrane. Moraš da paziš na kalorije.

Recimo ovaj trening gore (gde ćeš realno da "umreš" koliko je težak), ti je 300 sagorenih kalorija.

Što znači da je dovoljno da pojedeš jedan sladoled i poništio si trening, kao da ga nikad nije ni bilo.
Pazim na iskranu vec dva mjeseca ,unosim proteina daleko vise nego prije i ide dobro samo nisam siguran da mozes da nabijes kondiciju za tako kratko vrijeme.

Back