Хиџаб

хиџаб

• је кутурно наслеђе и који хоже слободно могу да носе и у јавности

glasova: 5 31,3%
  • да се носи само као део историје ношње

glasova: 1 6,3%
  • њиме се прави разлика међу правовернима и осталима

glasova: 2 12,5%
  • смета у раду и смањује продуктивност па нека се носи само по кући

• и мушкарци да носе хиџраб

• Ukupno glasova
    16
pa ono, volim i ja pozoriste, ali ne u svojoj kuci
dakle, nek svako nosi sta oce, ali da zaposlim to nesto zakrabuljeno? jok, volim ljudima da vidim oci, lice-tj izraz lica.
smatram da te burke usporavaju, i ne bih ih zelela u poslovnom okruzenju
samo marama mi ne smeta.

Ni malo nije pretjerivanje. Samim tim što ih je puna Evropa i što se jako teško asimiliraju, što im žene ne rade nego svaka vodi po minimum troje djece i žive na račun države u koju su došli ne pokazuju volju za prilagodjavanjem. Budi u svojoj kući kakav hoćeš u mojoj poštuj moja pravila. Kod njih to nema.
Sve mi je jasno,...to je kud i kamo mnogo veći problem, od toga kako su obučene.
Mda,...sad bi mi odm'a mali zilion ljudi zatvorilo usta na ovaj tvoj komentar, u fazonu: "Htele ste emancipaciju,...eto vam je sad, pa vi uživajte radeći! One neka šetaju, kako im volja! 😁

pa vidi ako ja nosim patike ja ne teram nikoga da to radi, jendostavno ih nosim i ne delim ljude. a muslimani na osnovu tih krpa dele zene, dele se na muslimane i nemuslimane, u njihovim zemljama ne mozes da se oblacis kao u srbiji, a u srbiji oni mogu kako hoce. u tome je razlika.
Ja sam u Tursku i Egipat išla normalno,...ko i svuda!
Jedino me bilo blam da sedim negde za stolom u kupaćem kostimu, sve i da je blizu plaže, mda to inače nigde i ne radim.
Niko ti ni tamo ne traži da budeš pokrivena, ako nisi muslimanka.
Mda, slažem se da gde god si moraš poštovati tamošnja pravila.Njima niko u Evropi ne brani da nose burke i hiđžab.

Reč je o marami a opet se nekako rasprava nastavila u pravcu religije i nekog straha da će neko od njih nama nametnuti da nosimo burku. Ne volim ni toliku slobodu da svako može ići go,da ima istetovirano treće oko na čelu,da je probušen na sto mesta (mene takvi ljudi plaše ali ćutim, trpim, šta ću) a ne volim ni ograničavanje da mora da se nosi posebna odeća,da ne smeš nigde da ideš bez muške pratnje i slično.Volim svoju slobodu.Da oblačim ono što volim i što mislim da mi stoji i u čemu se osećam najbolje i da mogu da idem negde bez ičije dozvole. Zato živim tu gde živim.Tu se osećam dobro.Ali ako neko svojom voljom nosi maramu,burku,šta god, meni to ne smeta(čudim se ali mi ne smeta). Pa postoje oni što ih kod nas zovu subotari,žene nose marame i suknje( ne nose pantalone) i niko ne diže dramu oko toga. Ali jbg,valjda se muslimani gledaju kao teroristi pa otud taj strah.

' Част је женама да носе хиџраб '

Талибани

' Још последњи пророк је закон прописо да се сакрије лице '

Продавац Хиџраба

....

' Ношење хиџраба је противно 'нашем начину' живота '

УСА фонд који је ускратио средства за образовање Талибанима

....

Зашто се жене не буне ? Рођаци .. мужеви .. браћа ... очеви ? Рожакиње ?

У време 'несврстаних' Египат је био нација без хиџраба ... Даннас га је 70 % по улицама ....

Саме жене називају оне БЕЗ хиџраба 'провачицама тела '

Који је ваш став ?

Да ли можда да мушкарци натакну хиџраб ?
Smeta kod privatnika

Jedino me bilo blam da sedim negde za stolom u kupaćem kostimu, sve i da je blizu plaže, mda to inače nigde i ne radim.
Mda, slažem se da gde god si moraš poštovati tamošnja pravila.Njima niko u Evropi ne brani da nose burke i hiđžab.
Brane im, još godinama ne mogu u švapskoj na javne bazene gde se kupa narod u kupačim, a ne u odelima za žene.
Možda se nešto promenilo, al ne verujem.

isto....ali mi smo bile turisti. pri tom turska i egipat su visoko razvijene turisticke zemlje. ali moja najbolja drugarica je udata za egipcanina. zive u srbiji, ona se naravno ne pokriva, on to i ne ocekuje - ovde. ali kada su bili u egiptu, ona je morala da nosi maramu, a on je iz mesta u blizini hurgade. cak je i radio u jednom od hotela u hurgadi kao racunovodja. u njegovommestu zene pokrivaju kosu.
njegove sestre i majka pokrivaju se maramom. moja drugarica je morala da stavlja maramu kad izlazi iz kuce. u kairo kad su isli, on i moja drugarica nisu bili vencani i gle morali su da budu u razlicitim sobama u hotelu, jer stranci u egiptu mogu neveanoza srodstvo da dele sobu, ali drzavljanin egipta ne moze da bude u sobi sa zenom koja mu nije nikakav rod.
jos je egipat i liberalan spram drugih muslimanskih zemalja. cak egipcane drugi muslimani nesto i ne vole kazu da su lenji i da samo spavaju i jedu. :lol:

e da i deca moraju da se vaspitavaju kao muslimani i da ne jedu svinjsko meso.

to je ono sto ja znam iz zivog primera.

a koliko je turista nahebalo u dubaiju zbog gluposti tipa alkohola ili vanbracnog sexa.

on nju ovde cak tera i d aradi. ali ona zna da kada bi otisli u egipat njen zivot bi bio potpuno drugaciji.

ja to sebi ne zelim, ne zelim njihove obicaje u svojoj blizini. neka se prilagode ili neka se vrate kuci.

Brane im, još godinama ne mogu u švapskoj na javne bazene gde se kupa narod u kupačim, a ne u odelima za žene.
Možda se nešto promenilo, al ne verujem.

to je normalno. sto bi neka usla u svojim krpetinama i u bazen. neka idu u arapske zemlje, pa neka s ekupaju obucene.

zna se sta je plaza. isto tako bi najurili na bazenu i one koji bi da s ekupaju goli. mi imamo definisano u cemu s ekupa i cao. ne moz eu krpama, ne mogu goli, osim na nudistickoj plazi ili na nekom specijalnom bazenu.

isto....ali mi smo bile turisti. pri tom turska i egipat su visoko razvijene turisticke zemlje. ali moja najbolja drugarica je udata za egipcanina. zive u srbiji, ona se naravno ne pokriva, on to i ne ocekuje - ovde. ali kada su bili u egiptu, ona je morala da nosi maramu, a on je iz mesta u blizini hurgade. cak je i radio u jednom od hotela u hurgadi kao racunovodja. u njegovommestu zene pokrivaju kosu.
njegove sestre i majka pokrivaju se maramom. moja drugarica je morala da stavlja maramu kad izlazi iz kuce. u kairo kad su isli, on i moja drugarica nisu bili vencani i gle morali su da budu u razlicitim sobama u hotelu, jer stranci u egiptu mogu neveanoza srodstvo da dele sobu, ali drzavljanin egipta ne moze da bude u sobi sa zenom koja mu nije nikakav rod.
jos je egipat i liberalan spram drugih muslimanskih zemalja. cak egipcane drugi muslimani nesto i ne vole kazu da su lenji i da samo spavaju i jedu. :lol:

e da i deca moraju da se vaspitavaju kao muslimani i da ne jedu svinjsko meso.

to je ono sto ja znam iz zivog primera.

a koliko je turista nahebalo u dubaiju zbog gluposti tipa alkohola ili vanbracnog sexa.

on nju ovde cak tera i d aradi. ali ona zna da kada bi otisli u egipat njen zivot bi bio potpuno drugaciji.

ja to sebi ne zelim, ne zelim njihove obicaje u svojoj blizini. neka se prilagode ili neka se vrate kuci.
To bi zapravo svaka žena trebala da zna,... koja planira udaju za muškarca muslimanske veroispovesti.
By the way,...Turci nisu čak ni svi religiozni, mda...ne bih se ja nikad u to kladila!
I čak kad bih,..."marama oko glave" bi mi predstavljala još i najmanji problem! ?
P.S.I ovako pola godine idem pod "teškim naoružanjem", kad krene loše vreme!

To bi zapravo svaka žena trebala da zna,... koja planira udaju za muškarca muslimanske veroispovesti.
By the way,...Turci nisu čak ni svi religiozni, mda...ne bih se ja nikad u to kladila!
I čak kad bih,..."marama oko glave" bi mi predstavljala još i najmanji problem! 😁

pa mi o tome i pisemo zasto ne zelimo da se u ostatku sveta ponasaju kao u svojoj avliji.ne zelimo da budemo u situaciji da nam namecu svoje.

Ako žive u Evropi,... onda su u svojoj avliji!
Kontam da ne pričamo o turistima muslimanima.
pa i nije bas, avlija im je malo istocnije.

ms, mozemo se mi radovati propasti eu, ali realno bolje eu, nego saudijska arabija ili avganistan.

Gledala sam u Egiptu kako se kupaju u odelu.Strasno.Jadne zene.Zene su skroz umotane i idu iza muskarca

nisu skroz umotane u kairu imas i onako i ovako, u manjim mestima pokrivaju kosu maramom. mozda zavisi od mesta do mesta. a to da zena ide iza muskarca je obicaj kod svih muslimana.

I čak kad bih,..."marama oko glave" bi mi predstavljala još i najmanji problem! 😁
Gde bre nisu, možda te neki put nanese u Ankaru.
Srednji vek po verskoj zatucanosti.

Mislila je na primorska turisticka mesta.
Oni stvarno nisu.
Ostatak Turske...uzas

kao i u egiptu. oni su turisticke zemlje i nesto su progutali da bi imali turiste koji nisu mislimani.

ja sam u turskoj sa crvene kule videla na nekoj divljoj plazi gomilu njihovih sa decom. zene su bile umotane.

opet kod pijace isle su dal majka i cerka, majka je imala.maramu i bila zamotana, a cerka u stiklama, doterana.

u hotelu ne rade umotane. kolko ja znam.

Back