Hidronefroza

ginga76

Početnik
Poruka
7
Pozdrav svima,

jos u trudnoci mi je dijagnostikovana hidronefroza kod bebe. Kada sam se porodila bili smo 20 dana u bolnici, utvrdjena je hidronefroza IV stepena desnog bubrega. 18.4. su mu stavila nefrostomu koja je ispala posle 5 dana. U ponedeljak idemo na operaciju hidronefroze, koliko sam shvatila da ce mu mokracni kanal srediti i opnu od bubrega. Da li mi mozete objasniti kako je izgledao vas boravak u bolnici, koliko je trajala operacija, da li se posle operacije ima nefrostoma ili ne, kako se treba ponasati sa detetom posle, kakvu negu treba? Jako sam uplasena zbog te operacije, jedino sto me hrabri je to sto Relja ima dva meseca i sto se nicega nece secati.

strasno je tesko kada se nesto desava najmladjima, bebama ... i najsitnija prehlada ume strasno deluje ...

hidronefroza moze imati dosta uzroka, kod decaka je cest razvojni veziko-uretralni refluks zbog izvijuganih mokracnih puteva, koji se vremenom ispravljaju.
veoma cest poremecaj, nesto cesci kod decaka.
srecom, sada se otkriva vec u trudnoci, a ne u pubertetu kada dovede do tezih ostecenja

ne znam koju vrstu zahvata ce raditi vasem detetu, u svakom slucaju sam htela samo da vam dam malo podrske u vidu saznanja da su ti zahvati rutinski, da sve to prodje, a kasnije test ostecenja funkcije ce vam reci na cemu ste

pri povisenim temperaturama moracete proveravati bubreznu funkciju verovatno, imaju sada svuda po apotekama da se kupe testeri
i mali savet- proverite da li su se spustili testisi u skrotum ...

Poslednja izmena:
Није то баш рутинска операција. Некада мора и из више пута да се ради. Што се у наведеном случају може и десити јер се ради о најтежем облику хидронефрозе.
Међутим, гинга76 не мора да брине превише јер су те операције углавном успешне.

Гинга76, прочитај текст са линка који ћу ти поставити, има доста занимљивих ствари.;)
http://www.poliklinika-helena.hr/hrv/aktualne_teme/hidronefroza.asp

Back