Hidroenergija

Paramatman

Zainteresovan član
Poruka
192
Srbija ima potrebni potencijal ali nešto nas koči. Da li je problem u vlasti ili u ljudima ? Nadam se da je ovo dovoljan uvod u temu koja je od velikog značaja za naš narod a takodje imamo mnogo toga da prodiskutujemo na tu veoma važnu temu.🙂

Koči nas neoliberalna ekonomija. Za tako velike projekte potrebne su velike pare koji nisu brzo isplativi pa država nije voljna da krene u jednu takvu investiciju a privatnici tek.
Ako mogu da se grade mostovi mogu i hidroelektrane tako da u tom smislu i nisu velike pare. Ovo je unutrašnje pitanje i volja gradjana tako da neoliberalna ekonomija nema veze sa tim.

Koči nas to što smo mi...mi. Jbga, ne možeš u isto vreme da gradiš Đerdap 3, ili reverzibilnu Bistricu, ili sistem Lim-Zapadna Morava, ili sistem hidroelektrana na Velikoj Moravi, a da u isto vreme preko privatnih firmi, partijskih ekipa, korumpiranih sindikata i ostalih mafijaša izvlačiš stotine miliona evra iz džepova građana Srbije.

Zna se šta su prioriteti.

Pa dobro eto nagovori vlast da gradi hidroelektranu koja će se isplatiti za na primer 70 godina i tada početi da ostvaruje čiste prihode.
Uporedio sam sa gradnjom mostova, što znači da se može pretpostaviti da cena izgradnje nije astronomska a samim tim i na čist profit ne treba čekati godinama, verujem da profit dolazi odma jer država mora biti u stanju da izgradi takav projekat i bez kreditiranja

Koči nas to što smo mi...mi. Jbga, ne možeš u isto vreme da gradiš Đerdap 3, ili reverzibilnu Bistricu, ili sistem Lim-Zapadna Morava, ili sistem hidroelektrana na Velikoj Moravi, a da u isto vreme preko privatnih firmi, partijskih ekipa, korumpiranih sindikata i ostalih mafijaša izvlačiš stotine miliona evra iz džepova građana Srbije.

Zna se šta su prioriteti.
E to..izgleda da nas koči nas korupcija..

Uporedio sam sa gradnjom mostova, što znači da se može pretpostaviti da cena izgradnje nije astronomska a samim tim i na čist profit ne treba čekati godinama, verujem da profit dolazi odma jer država mora biti u stanju da izgradi takav projekat i bez kreditiranja
LOše ti je poređenje , most je jedna betonska greda koja ide iznad reke i na njemu put, a hidroelektrana betonska kolosalija koja pregrađuje reku plus nekoliko generatora plus takozvano razvodno plus transformatori...

Energija je svugde oko nas.
Nema potrebe zatvarati recne tokove.
Samo nauka treba da prestane da bude prostitutka.
Jeste energija svuda ali sve je to još uvek u domenu teorija zavere, nigde ništa konkretno za sada, a niko od naučnika nije dovoljno lud da rizikuje život i obelodani svetu neke patente koji bi promenili paradigmu.

Back