Hidden Velvet-Skriveni baršun i tišina

Neprilagođena

Leptirica
Banovan
Poruka
95.555
„Volim da razmišljam o zagrobnom životu kao novom iskustvu;
čak i kao o drugačijoj vrsti života.
Duša napušta svoju telesnu formu da nađe drugo mesto."
-Hidden Velvet

Hidden-Velvet1.jpg

Zagonetna umetnica Hidden Velvet,u svetu mračne elegancije svojih nadrealnih kolaža i slika
U sebi skriva baršunaste segmente misterije ,ušuškane u senke.

Hidden želi da njen rad doživljavaju bez ikakvih pristrasnih misli povezanih sa njenom ličnošću i zato odlučuje da ostane anonimna.
Živeći u Belgiji, Hidden je umetnica koja intrigira do srži.
Za sebe kaže da je sanjar koji više voli da bude okružen knjigama nego ljudima ,
i veruje u izreku da se „da bi živeo srećno, moraš da se sakriješ od sveta." da se sakrije od sveta“.

Hidden-Velvet2.jpg

"Nažalost, izgubila sam nekoliko članova porodice zbog raka: dedu, tetku i dva ujaka.
Nikad nisam poznavala svoju baku po majci. Izgubila sam rođaka u mladosti.
Bila sam mlada, a moja majka nije htela da odem na njegovu sahranu.
Mislim da je tako odlučila da me zaštiti.
Bojala se da ću biti traumatizirana svedočenjem o stvarnosti smrti .
Možda odavde potiče moj strah od smrti."
-Hidden Velvet

1c302131b938f07ec82e9c99fdb4c551.jpg

Sada, kao odrasla osoba, poželela bih da sam imala priliku da im kažem toliko stvari pre nego što su umrli.
Nikada nećete znati kada će smrt odvesti voljenu osobu,
Stoga govorite dragim osobama što češće da ih volite.

Hidden-Velvet4.jpg

Plutajući oblak tiho zaklanja lice ogrnute žene čiji tamni plašt isparava u sivo...
Meka, bleda ruka labavo drži ružu dok leptir sedi na vrhu prsta, a zmija klizi između njih.
Delikatne loze bršljana obeležavaju stranice knjige koja se otvorila kod ilustracije
zloslutne figure koja izlazi iz mračne unutrašnjosti.
Lako je izgubiti se u ovim gorko -slatkim kontrastima lakoće i mraka,
cvetanja, lepršavog života i tišine smrti i skrivenog straha i osećajem spokoja.

.
Hidden-Velvet3.jpg

Hidden-Velvet7.jpg

Tužni sanjar i entuzijastični poklonik starinskih fotografija, Hidden Velvet se zaljubila u medij kolaža putem Instagrama.
Pomisao da transformiše sliku i da joj da novi život, novu priču, bila je privlačna - i, ispostavilo se,
sasvim bez napora došla je do nje kada se u početku okušala u tome.
U početku je bilo lako, rekla je, ali naravno što se više tehnika i procesa nauči, to postaje izazovnije i teže.
Ona dozvoljava svom umu da luta i luta dok radi svaki komad, i tako se događa magija.

5809e3ec02a72d7135405d9e27d36a06.jpg

"Moje ideje mogu doći neposredno pre spavanja , kada sam između svesnog i nesvesnog...
Ali može se dogoditi i tokom dana ...
Ako pokušavam previše da razmišljam i forsiram ,ne uspeva..."
-Hidden Velvet

......Ja sam Belgijanka,Italijanka i Poljakinja,
• Ja sam jedino dete
• Jednostavne stvari me čine srećnom
• Želim da budem dete što je duže moguće
• Knjiga koju najviše cenim je „Les Contes de Charles Perrault“ , veoma stara knjiga bez korica i prelepih ilustracija.
• Volim da imam puno knjiga; Stalno ih kupujem .
• Ja sam zavisnik od vinila
• Volim biografije i stare filmove
• Obožavam starinski nameštaj i odeću
• Kad se družim sa svojim bliskim prijateljima, ponekad diskretno stavljam čokoladu na zube i smejem se .......

Hidden-Velvet-12.jpg

„Moja umetnost dolazi iz srca i ono što me čini srećnom je to što je delim
i čitam komentare i tumačenja posmatrača.
Kada stvarate , ulažete mnogo sebe u umetničku formu ,
i kada to odjekne i neko čuje -najbolji je osećaj koji možete kao umetnik imati.."
-Hidden Velvet

Pogledajte prilog 1032907
Previše mi je..malo mi je morbidna. Teška je.

Hidden-Velvet-1.jpg

"Pošto je moj rad zasnovan na emocijama, nikad ne znam koju ću priču ispričati.
Postoje neke teme koje se ponavljaju koje me prirodno privlače —
melanholija, poezija, metamorfoza, ljubav (jer sam večiti romantičar), dobro i zlo.
Volim da pričam nadrealne priče.
Ja sam sanjar... Neki od mojih kolaža mogu biti veoma mračni, ali često postoji protivteža ovoj tami,
izvesna slatkoća i nada.
Imam mračnu stranu, kao i svi, i prilično je oslobađajuće što to mogu izraziti kroz svoje kolaže".

-Hidden Velvet

Poslednja izmena:
Hidden-Velvet-5.jpg

"................ Proživela sam veoma težak period posle bolesti mog dečka i morala sam da nađem izlaz iz svog depresivnog stanja.
Umetnost je bila najbolja terapija za mene i osećala sam se kako treba. Postoji veoma jaka veza koju teško mogu da objasnim, koja me povezuje sa mojim kolažima. Osećam neku vrstu oslobođenja kada stvaram, osećaj blagostanja. Ovaj kreativni proces je u potpunosti postao deo mene, osećam se kao da smo nerazdvojni. Od izlaska do zalaska sunca, razmišljam samo o tome. Alati koje koristim razlikuju se da li je moj kolaž ručno rađen ili digitalan. Kad radim na ručno izrađenom kolažu, izvadim kutije ispunjene izrezanim slikama/isečcima i raširim sve po podu. Ne mogu da radim sedeći za stolom. Volim da radim tako, okružen neredom i haosom. Treba mi ovaj kreativni nered oko sebe da bih mogla da komuniciram sa njim. Za digitalne kolaže uglavnom koristim Photoshop. Inspirišu me knjige, filmovi, priče, mitovi i legende. I ne mogu da zamislim sebe da radim bez muzike....."

1*00ZO6tsB2YquoqVPN856Cw.jpeg

"Odlučila sam da svoj privatni život držim podalje od društvenih medija -ne da bih bila misteriozna,,već zato što mi nije prijatna ideja o preteranom deljenju. Za mene je najvažnije da delim ono što radim, a ne da pričam o sebi ili prikazujem selfije u svakoj situaciji. Više volim da istaknem svoju umetnost, a ne svoju ličnost."

1*THv-plgOre_5chAK-pXzmQ.jpeg

"Verujem u dobrobit biljaka, kamenja, uticaja meseca, tarota, talasa energije, poštovanja prirode i životinja.
Žene su proganjane zbog svog znanja, sposobnosti da brinu, želje za nezavisnošću i razlika.
Uvek sam se žestoko borio protiv nepravde, a razlika je pravo koje branim i tražim.
Uvek sam se osećala drugačije i mnogo sam patila zbog toga..."

Poslednja izmena:

Back