Hepiend

Nekad se mora slagati . Mislim , ne mora , ali ako kazes istinu mozes prilicno da naje...Hajde da navedem jednu konkretnu situaciju .
Radio sam kao konobar kod gazde koji je svojevremeno bio jugoslavenski reprezentativac u fudbalu .Oko tih mladih igraca se vrtilo
puno zena . Zgodni momci a i potencijalni bogatasi . I tako moj gazda jednoj napravi sina ali nije htio da je zeni ni da placa alimentaciju .
Ova se kasnije udala za drugog ali je gazdu jurila zbog alimentacije kao pit bul .
Jedno jutro gazda utrci u kafic , vikne da nije tu ako ga neko trazi i zamakne u skladiste . Ode kao da ga juri roj pcela . Kad eto ti i tog
zenskog pit bula . Gega se kao da dolazi ispod plavog mosta i pita gdje je gazda . Kazem joj da nije tu a ona me pogleda podsmjesljivo .
~ Daj nemoj zahebavati , sad sam ga vidjela kako je utrcao u kafic . Nisam ga mogla stici jer je brz kao zec , vidi se da je jos uvijek u
kondiciji .Pitam ja nju jel ona hoce da ja dobijem otkaz . Zasto , upita ona ? Zato sto ja sada mogu reci da se on sakriva u skladistu iza gajbi
i trese se kao zec koga jure lovacki psi . Ti ga uhvatis za usi i izvuces van a ja popijem otkaz zbog nelojalnosti !
Nasmijala se i rekla da me vise nikad nece pitati za njega .
Kako se zavrsila ta gazdina avantura ? Pa hepiendom .! Kako je taj nepriznati sin rastao tako je sve vise licio na gazdu .Lijep , zgodan , a i on
postao fudbaler .Gazda je u drugom braku imao samo cerku i preko noci se sjetio da ima i sina . Poceo se njime ponositi i pozivati na
porodicne proslave . Ono sakrivanje iza gajbi je izgleda zaboravio !

Back