Hemoroidi i vezbanje

Ivan xcv

Aktivan član
Poruka
1.028
Pozdrav svima,
zanima me da li je neko imao iskustva sa hemoroidima i kakve to veze ima sa vezbanjem tj. dizanjem tegova...
Moj slucaj je ovakav, znam da se i genetski prenosi a moj otac ih ima... Imam 19 god vezbam godinu ipo sa tegovima, do sada nisam imao vecih problema sa stolicom, mozda me je bolelo nekad manje nekad vise ali suljevi nikad nisu ispali. Medjutim juce sam imao ujutru dve stolice u roku od sat-sat ipo i nista, zatim sam popodne radio trening za noge, i tek nakon njega me je pocelo boleti u predelu anusa i osetio sam da je sulj ispao...
Roditelji mi kazu da ima veze sa treningom tj. napinjanjem dok dizem tegove, pretpostavljam da ima dela i u tome, ali da li imate neki savet kako resiti ovaj problem? Otac mi je rekao da kada se jednom pojave da su suljevi problem za ceo zivot.
Unapred hvala

Pozdrav svima,
zanima me da li je neko imao iskustva sa hemoroidima i kakve to veze ima sa vezbanjem tj. dizanjem tegova...
Moj slucaj je ovakav, znam da se i genetski prenosi a moj otac ih ima... Imam 19 god vezbam godinu ipo sa tegovima, do sada nisam imao vecih problema sa stolicom, mozda me je bolelo nekad manje nekad vise ali suljevi nikad nisu ispali. Medjutim juce sam imao ujutru dve stolice u roku od sat-sat ipo i nista, zatim sam popodne radio trening za noge, i tek nakon njega me je pocelo boleti u predelu anusa i osetio sam da je sulj ispao...
Roditelji mi kazu da ima veze sa treningom tj. napinjanjem dok dizem tegove, pretpostavljam da ima dela i u tome, ali da li imate neki savet kako resiti ovaj problem? Otac mi je rekao da kada se jednom pojave da su suljevi problem za ceo zivot.
Unapred hvala

Lepo odmoriš par dana i ne izlaziš iz kreveta ako baš ne moraš i obavezno ih mažeš nekom mašću protiv hemoroida ujutru i obavezno naveče pred spavanje. Ako je baš neophodno, kao kod tebe pošto ti je hemoroid iskočio izvan anusa, odeš kod doktora i on ti prepiše neku terapiju sa lekovima. Mnogi sportisti imaju problema sa hemoroidima od naprezanja kao što su rvači, veslači, vaterpolisti, dizači tegova pogotovo...mnogi imaju sreće pa ih to zaobiđe a možda im je i neprijatno da o tome pričaju. Preporučljivo je, ukoliko se obavi obilna stolica ujutru, da se u toku dana ne radi preterana fizička aktivnost nego da se odleži par sati pa eventualno naveče ili da se uopšte ne radi neka fizička aktivnost tog dana. Ako ti iskoči hemoroid nakon mazanja je poželjno da spavaš postrance jer time skraćuješ dotok krvi u taj deo vene debelog creva i hemoroid se brže povlači. U svakom slučaju nisu ni malo prijatna pojava ali su itekako izlečivi na određene vremenske periode i uz pametan rad moguće je izbeći ih na duže vremenske periode. Nadam se da ti je nešto od ovoga bilo korisno.

Back