HEMIJSKO ČIŠĆENJE

279 bi po kineskoj suncevoj numerologiji bio savrsen broj...Eh da je na ovom svijetu vise tako sirokogrudnih muskaraca, nesebicnih u dijeljenju vlastite paznje i suosjecajnosti, zenama bi zasigurno bilo lakse u burnim vremenima...
Kinezi su mudar narod, to ne sporim, ali mom burnom temperamentu jednostavno ne leži njihov pasivan način mudrolijanja... Elem, jesi li razmišljala zbog čega na ovom svetu nema više "sirokogrudnih muskaraca", poput mene?

Kojo,ti si genije.Voleo bih da imam inspiracije,duha,ideja i ljubavi prema pojedinqama qao ti i pretochim ih u ove divne rechenice.
Ja o tome nikad ne razmišljam, ali drugi sve to jasno prepoznaju ( : ) Mislio sam da sam čovek koji živi, običan čovek koji živi od danas do sutra, zapravo u dokolici, premda punoj neobičnih, pustolovnih misli, ali izgleda da nije tako, nije tako. Za sebe mogu da budem i običan čovek, ali ne i za druge, jer za njih imam sijaset opštih odredaba (za malaveliku sam obična životinja, za tebe genije... hvala za kompliment) koje (nažalost) nisam sam sebi stvorio i dao, i na koje niasm nikad, ili ne dovoljno, obratio pažnju.
A to što mislim da sam običan čovek, to jest ta dokolica koju smatram svojom ličnom, za druge ni to ne zavisi od mene (Vezdušasta je, na primer, ubeđena da sam nekakav zahebant "dokoni čika koji voli da slama nežna ženska crca" - doslovce je nedavno tako rekla, zatim Hellen... Ona me voli već duže vreme, iako za mene misli da sam "hladnokrvni skot" na kog se, nažalost, loži njena malkice starija sestra Wanda, te je odlučila da me njoj prepusti)... Ali, i pored toga ja ih ludo volim, dobro si to primetio, druže. : )

kojote, moj dragi, ako pricas sa mnom, hocu da budem centar tvog svijeta, jedna i jedina. a ne da flertujes sa drugima, dok pricas sa mnom, nije lijepo.
a tvvoja teorija o potrebi za tudjim, drugim muskarcem, moze i da se pobija i da se potvrdjuje. nadam se da ce se diskusija razvijati, pa cemo dobiti potvrdu toga. ja sam na zalost zena za jednog muskarca. dok je tu. kad ga vise nema , trazimo novo polje interesovanja.
a mozda i jeste moja greska sto sam sve svoje dileme pokusavala rijesiti sama, a ne traziti rame za plakanje. cim pozelim tvoje rame da se isplacem na njemu- ti znas sta to znaci.
Trebalo bi da se ženska priroda i muškarac bolje razumeju. Vrlo često priroda sravni sa zemljom sve naše mudro smišljene građevine. U ženskoj prirodi takođe obitavaju cikloni, zemljotresi... Ali, muškarac sa flekom se ne predaje! Neumorno ponovo gradi, tvrdoglava zverčica! I od svega, čak i od ženskih suza pravi materijal za gradnju. Jer ima u sebi to nešto što se ne zna šta je (Koto bi bez mnogo razmišljanja rekla da je to ljubav), ali ga nagoni da gradi, da na svoj način preoblikuje materiju koju mu žena, možda nesvesno, a kad joj se prohte i strpljivo, nudi.
Ali kad bi se čovek sa flekom zadovoljio samo suzama oblivenim obrazima, koji, koliko muškarac sa flekom zna, barem dok se ne dokaže suprotno - nemaju svojstvo da osećaju bol zbog njegove obrade i gradnje... Ni u snu! Čovek sa flekom i sebe samog koristi kao materijal, i gradi sebe i odnos sa Uplakanom, kao kuću.

Ti misliš da poznaješ sebe pre nego što se izgradiš na neki način, u visinama Uplakana?
I da ja mogu da te upoznam pre nego što te izgradim na svoj način?
I da ti poznaješ mene, pre nego što me izgradiš na svoj način?

mislim da ne stoji da se muskarac i zena ne razumiju. i nisu njihove prirode toliko razlicite, naprotiv. ali je problem koliko smo iskreni, ili na zalost navikli na neiskrene.
u svaki odnos ulazimo sa stanovista dosadasnjeg iskustva. to je cesce veci teret nego olaksavajuca okolnost. uostalom, i ovdje progovaramo sa stanovista vlastitog iskustva, koje je samo nase licno, pa nije uvijek najjasnije.

Nisam tvrdio da te sasvim ne razumem, ali stoji da jedno drugo (muškarac i žena) ne razumemo dovoljno. Ti i ja smo fizički veoma slični, s tim što su (samo) naše fizičke razlike lako uočljive. Tvoji spoljašnji organi primetno su kraći i zaobljeniji, a unutrašnji manji od mojih; upravo te, očigledne fizičke razlike, nameću nam obavezu da pažljivo analiziramo jedno drugo, napregnemo se do krajnjih granica da ih postanemo zaista svesni, a kada i ako to uspemo, trebalo bi da donesemo čvrstu odluku da ćemo ih uvažavati i poštovati i onda kada nisu u funkciji strasti. Čak i ako, i pored uloženog napora ne uspemo da ih razumemo, dovoljno je samo saznanje i naša svest o tome da one postoje. Trebalo bi da to bude presudno upravo za međusobno uvažavanje i poštovanje naših međusobnih razlika, jer one su upravo te koje su inicirale našu međusobnu privlačnost i konekciju.

Traganje i navodno pronalaženje srodne duše je predivna fikcija, večiti san, i to ne samo čovekov. Suncokret je uspeo da izblefira homo sapiensa, i ubedi ga da se okreće samo za suncem. Ma ajte, molim vas! Mnogo smo mi potcenili te divne biljčice, mnogo! Ubeđen sam da oni to rade iz sasvim drugih pobuda!

Elem, tvoja tvrdnja da naša dosadašnja iskustva uglavnom predstavljaju teret za svaki, kako sadašnji tako i budući medjusobni odnos, životinjski mi se dopada! U prilog tvojoj tvrdnji i mom životinjskom dopadanju, dovoljno je pogledati, molim te, šta na ovom (i ne samo ovom) topicu rade pojedini nikovi. Krenuo bih od tebe, ali i ptičice na granama znaju već tvoje motive, a tvoj stil je toliko prepoznatljiv, da te po njemu odmah poželeh... pardon, prepoznah, iako mnogi i dalje nemaju pojma ko se iza njega krije. Dalje, recimo da je dovoljno samo malkice obratiti pažnju na ovu slatku Plačljivicu P. Ko šta radi, ona se lola!

Da, smeje se, i u tom lolanju sastoji se sav njen komentar na ovoj temi! Isti slučaj je i sa većinom reputacija kojima me je obasipala prethodnih nedelja, a bogami nije ih bilo malo! I šta ti to govori? P je prepuna svog dosadašnjeg, uglavnom pozitivnog iskustva sa inicijacijom muškaraca, rešila da mi svojim smehom jasno stavi do znanja da je zainteresovana za mene. Lol. I sve to ne bi bilo nimalo loše, da ja to njeno lolanje nisam dočekao sa sve svojim bogatim (forumskim) iskustvom, a ono mi govori da je i pažnju prethodnog kojota... pardon, pažnju prethodnog registrovanog korisnika osvojila na gotovo identičan način, da bi se zatim od njega razvela! : lol :

Ništa od ovoga ne bi bilo važno, da mi do poznanstva sa dotičnom nije nenormalno stalo! Pali me, brate.
E sad, pitam ja tebe, kao bi se trebalo odnositi prema našem dosadašnjem iskustvu: ignorisati sopstvenu (i tuđu) empiriju, koja u nama igra ulogu kakvog-takvog glasa mudrosti, ili zakoračiti u nove odnose sa nadom da ćemo biti u stanju da prevaziđemo sopstvene (i tuđe) greške iz prošlosti?

Pesnik kaže: "Sve što raste i treba da raste", a ti si to malo prepevala,
i šta je od toga ispalo... Ništa više nego luzerski slogan, tipa
"ko zna zašto je to dobro", "važno je učestvovati" i slični. Ne volim ih.

Meni, Plačljivice, retko šta može promaći. Evo, na primer, nije li očigledno
da si se prenikovala samo da bi razgovarala sa mnom na ovoj temi?
Zašto si to uradila, nedostatak hrabrosti, ili...?
Voleo bih da imaš više hrabrosti. Volim hrabre žene.

proslost i iskustvo su ipak cudo. koliko puta nam klikne: ej, tu sam recenicu vec cuo/cula. i da ne nabrajam sta sve jos...
na zalost, dragi moj, ovog puta si se malo presaltao.
nadam se da ono sto jesi u meni prepoznao jeste neko pozitivno iskustvo. ali ne trazi nju u meni. jer nisam ona.
salu na stranu, zaista nisam

Koliko god se trudio da te zamislim kao neku drugu, vrludajući za svojim iskustvom, tu nežnost koju gajim prema njoj ugradiću (ne)(svesno) u tvoj lik. Razmišljaću o tebi i
zamišljati njen naivan pogled, zavodničko držanje, smeo i istovremeno veoma pristojan nastup vrhunski obrazovane i šarmom obdarene žene; to bledo, uglavnom
ozbiljno lice, neodoljiv osmeh, i... Dovoljno je bilo videti je kako se šeta kroz rečenicu,
pa da se kaže ono što je jednog dana jedan princ rekao jednoj princezi:
"Zaista, draga, ili si najveća koketa koju sam sreo, ili jedina prava princeza!"

Koliko god se trudili da to izbegnemo, uvek ćemo jedno u drugom tražiti Nju, ili
Njega. Ako smo svesni da savršenstvo ne postoji, zašto se onda rastajemo?

Heh, kako olako izdaješ naređenja, Plačljivice, gotovo sam siguran da ti je tata pukovnik u penziji!

Biću iskren prema tebi. Nedavno sam okončao svoju četvrtu vezu ove godine. Kres šeme nisam računao.
Trudio sam se da svaku od njih gledam kao novu, a ne neku svoju bivšu princezu.
Mislim da sam prilično uspevao u tome. Sve su one bile očaravajuće na tvoj... pardon, na svoj način. Govorili smo o svemu: o umetnosti, prženom krompiru, o književnosti, išli u pozorište, provodili vikende zajedno, jeli lepinje sa kajmakom i razgovarali o njima... Pa ipak, dolazili do kraja i rastajali se. Ne mogu da te lažem da često ne mislim na njih. Ali, ne, nisam zaljubljen.

Kako se ti zaljubljuješ? :lol:

Back