Hemija ... medju ljudima <3

Hemija nije zdrava...uzimaju je razni narkomani...:sad2:
gledaš ti emisiju "savim prirodno":fdlan:

mislim da fizička hemija kao narkomanija ili npr. zavisnost od pušenja i psihička hemija kao npr. opsesija učešćem na forumu ili zaljubljenost moguće imaju sličnu psihološku osnovu...
potreba za nečim što će ukloniti osećaj frustracije, osujećenosti, nemira, nevoljenosti..... da se upotrebi tableta koja daje osećaj vrednosti...
na neki način ovo su pokušaji da se nađe "quick fix" zamena za ljubav...

na primer zaljubljenost.... otkud to da se ta potreba da ispunimo neku prazninu u sebi da nadomestimo nedostatak ljubavi zadovoljava baš zaljubljenošću a ne npr. opsesivnim jedenjem čokolade? kultura nam daje predstavu da ljubav počinje zaljubljenošću, i da je ostvarena ljubav sa idealnim partnerom najveća vrednost.. . hemija dolazi iz toga što se u nekom na osnovu nebitnih signala prepozna idealni partner i onda se slika idealnog partnera projektuje tako da zameni realne osobine te osobe...što više znamo kakav je stvarno taj neko, to je teže održavati iluziju da je taj neko baš onaj idealni partner koga želimo...statistički npr. razočarenja mnogo češće nego ljubav počinju zaljubljenošću....a velike ljubavi lako mogu da počnu prijateljstvom i to bez hemije zaljubljenosti

Poslednja izmena:
baratas sa onim sto imas, nekad mozda ima te hemije kao u nekom staznam rok bendu, mozda neki ljudi zive u takvim sredinama, ali mislim da i takvi odnosi zahtevaju nekakav rad, samokontrolu sigurno, nije ni to bajno inace ce sigurno da se raspadne nekada, mozda je i ako da se raspadne, a stvarno ne znam posto sam u stvari osoba za sebe najvise i sa svojima, u drustvo se nisam asimilovala i to mi deluje ko naucna fantastika. mozda je ok zbog laksih seksualnih odnosa u paru ali opet nije sve u tome. mada srecni su oni koji ne razmisljaju nego samo zive
mislim na poslu da je bitnija korektnost

I izmedju partnera.. i uopste ~~~~~

Kako nastaje, zbog cega nastaje, zbog cega je nekad dobra, nekad losa ?

Da li moze da se stvori ako je nema od pocetka ?

Kakva su vasa iskustva, jel obracate na to paznju, i koliko vam je bitno da se ta hemija poklopi.... sa ljudima s kojim svakodnevno saradjujete ?

chemistry-between-man-and--woman.jpg

Sve misli o neobjasnjivoj / ili objasnjivoj (?) energiji izmedju pojedinaca.... :)

pa sad - u zavisnosti koliko ste analiticni ;)
O ovome bih mogao mnogo da pisem.

Back