Prvo se informishi da li to sto hoces da studiras ima u svakom od navedenih gradova... NS i KG nemaju sve studentske profile koje nudi BG, a tu je i pitanje strucnosti kadra i kvaliteta predavanja.
Elem, moje misljenje...
BG - Velik', vecito neka trka-frka, moderan, na vecim fakultetima sanse da te profesor zapamti su 0.02 %, Domovi su dosta dobri, ekipa u njima manje-vishe, zavisi gde zapadnesh, opcije za izlazak ogromne. Sve je skupo (skolarina, iznajmljivanje stana, hrana, izlasci), ima taksista koji ce bukvalno da te deru ako primete da nemash bgd-ski naglasak.
NS - Manji od Bga, ali lepshi. Za Univerzitet nisam siguran, al' za Filozofski faks znam da je mnogo dobar, dushe od profesora drze predavanja. Prag npr. za psihologiju je nesto manji nego u Bgu, ali je kvalitet predavanja isti, ako ne i veci. Devojke su lepe, ljudi komunikativni, ako ti se izlasci ne svode na splavove i klubove, naci ces omiljena mesta... Petrovaradin - neprevazidjen, naravno, a i stekao sam utisak da im je gradski prevoz mnogo cistiji od beogradskog.
KG - Bio jednom, grad mi se svideo, lepo uredjen centar sa dosta cveca, cista reka... ne znam kako je studirati, al' imam dvojicu rodjaka i drugaricu koji su u KG na medicini, i ne zale se ni na sta osim na tezinu studija.