Help, please

• Začetnik teme Začetnik teme tuzna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
T

tuzna

Gost
Help,please!
PIII/500.20gb.128, Windows98,Office XP.

Ne znam sta mu je, al ne radi kako treba. Naime, Winamp cesto secka,tj. prekida na par sekundi pa nastavi....Ako sa aktivnim Winampom radim nesto u Wordu ili Exscelu,ponekad potpuno blokira. Pojavi se plavi ekran koji prijavljuje gresku:

A fatal exception OE has occured at
0028:C0078EC9 in VXD
SYME vent (02) + 00003EF1. The current application will be terminated….

Pored toga je znacajno usporio u zadnje vreme pa malopre pokrenuh defragmentaciju diska, medjutim, on odradi 10% pa se resetuje, pa opet odradi 10% pa se opet vrati na pocetak……..Pri tom ni jedna druga aplikacija nije aktivna.
Koji mu je? Dal je losa instalacija u pitanju il je neki hardverski problem? Ja sam prilican laik, pa Vas molim da me savetujete ako neko ima predstavu o tome sta bi moglo biti u pitanju.
:( Unapred zahvalna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tuzna:
Help,please!

Ne znam sta mu je, al ne radi kako treba. Naime, Winamp cesto secka,tj. prekida na par sekundi pa nastavi....
Ako imas Winamp 3 ili 5 seckace i te kako(5 ako se ne podesi kako treba secka i na najnovijim masinama)

tuzna:
Ako sa aktivnim Winampom radim nesto u Wordu ili Exscelu,ponekad potpuno blokira. Pojavi se plavi ekran koji prijavljuje gresku:

Ovo je vec mnogo ja sam imao (i jos uvek je ziv) AMD na 300 Mhz i nikad mu nije smetao kad radim u Word-u ili necem tako, cak sam jedno vreme radio i u AutoCAD-u 2002 (preporuen na 500Mhz) i radio je solidno.
Plavi ekran mise samo jednom pjavio i javio mi je grsku u grafickoj (tj. drajverima za nju)
Probaj da reinstaliras OS i pravilno instaliraj sve drajvere i trebalo bi da bbude OK (ne drzi me za rec ali ja sam tako resio probleM)
tuzna:
Pored toga je znacajno usporio u zadnje vreme pa malopre pokrenuh defragmentaciju diska, medjutim, on odradi 10% pa se resetuje, pa opet odradi 10% pa se opet vrati na pocetak……..Pri tom ni jedna druga aplikacija nije aktivna.
Koji mu je? Dal je losa instalacija u pitanju il je neki hardverski problem? Ja sam prilican laik, pa Vas molim da me savetujete ako neko ima predstavu o tome sta bi moglo biti u pitanju.
To je bilo i kod mene na 98-ci, moj savet (tako sam ja nekad radio): kad legnes da spavas pustis ga da uradi defragmentaciju iskljucis monitor i za "dobro jutro" ce sve biti sredjeno

:lol:

Pa postoji mogucnost da ces morati da formatirash hard disk jer izglega nikad nisi radio defragmentaciju.A shto se tiche fatal errora VxD je ekstenzija virtual device drivera.Ako si neshto sje*o o5 cesh morati da formatirash hard. :shock:

Pokušaj pre defragmentacije da odradiš Check Disc.
Ako ovo 'zaglavi' iz Windowsa onda probaj na sledeći način
Prilikom starta kompjutera (pre pokretanja Windows-a)pritisni F8 i izaberi Command prompt
U komandnoj liniji DOS-a otkucaj CHKDSK i pusti ga odradi, ukoliko pronadje neku grešku izaberi Fix.

E, u pravu je covek, ali ako imas malo vremena i zivaca mozda ne bi bilo lose da pustis scandisk i to sa surface scan-om (ili jos bolje ako imas Norton Disk Doctor). Znaci Start->Programs->Accessories->System Tools->ScanDsik (ili iz dosa scandisk c: -autofix).

Cesto se desava da stari hardovi imaju lose clustere kao i diskete sto moze da bude prilican problem. Ako ti je hard u redu, mozes da predjes na Win XP. Sasvim ce dobro da radi na tvojoj masini, a narocito ako poiskljucujes sve nepotrebne servise

tuzna:
Help,please!

Ne znam sta mu je, al ne radi kako treba. Naime, Winamp cesto secka,tj. prekida na par sekundi pa nastavi....Ako sa aktivnim Winampom radim nesto u Wordu ili Exscelu,ponekad potpuno blokira. Pojavi se plavi ekran koji prijavljuje gresku:

:( Unapred zahvalna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Prvo: nabavi neku od verzija Winamp 2.x i instaliraj nju umesto ove koju imas, ako imas 3 ili 5-icu.
Drubgo: iako kazes da su ti svi programi iskljuceni mozda si zaboravila da iskljucis Screen Saver, zato ti se defragmentacija stalno restartuje. Ona dodje do 10% i onda se ukljuci Screen Saver i momentalno je restartuje.
Pa to bi bilo to za sada, ako se neceg jos setim pisem.

Back