Help me!

ma vole oni zivotinje...ali nije zivotinja za svakoga....
nije svaka ljubav dobra...neka deluje pozitivno,neka negativno...
ajde objasni ti ludoj zeni da zivotinje pate kada ih ima 30 u stanu,kada se ne shetaju,kada zive u prljavshtini,blama vole oni zivotinje...ali nije zivotinja za svakoga....
nije svaka ljubav dobra...neka deluje pozitivno,neka negativno...
ajde objasni ti ludoj zeni da zivotinje pate kada ih ima 30 u stanu,kada se ne shetaju,kada zive u prljavshtini,bla bla....
mogu da se kladim da ta zena nece razumeti......nego ce gledati u tebe ko tele u sarena vrata i mislice da si ti luda a ne ona....jer eto, ona je spasla te zivotinje sa ulice i ona ih voli...i one "sve imaju pored nje"

Некада када су псе држала господа, није постојао тај проблем, али када су псе почели да држе џукци,
настао је хаос...

svajcarci resili problem...lepo dobijes dozvolu,prodjes obuku i kupis sebi psa...i gotovo...
kod nas kada bi bio isti sistem,vise od polovine vlasnika ne bi dobilo dozvolu za kucnog ljubimca

Tsuymish - ljubav je dobra, ne postoji pozitivna i negativna, vec samo ljubav. Treba prihvatiti cinjenicu da vrlo cesto neki odnos samo lici na ljubav jer ga neko tako naziva, a ustvari nije. Tesko je to prihvatiti, ali je istina. Nekako dopire do nas cinjenica da postoje ljudi koji ne vole druge ljude, oni koji ne vole svoju decu, a nikada to ne bi priznali ...... Zasto onda ne prihvatiti i cinjenicu da postoje oni koji ne vole zivotinje, a imaju ih.
:(

Tsuymish - ljubav je dobra, ne postoji pozitivna i negativna, vec samo ljubav. Treba prihvatiti cinjenicu da vrlo cesto neki odnos samo lici na ljubav jer ga neko tako naziva, a ustvari nije. Tesko je to prihvatiti, ali je istina. Nekako dopire do nas cinjenica da postoje ljudi koji ne vole druge ljude, oni koji ne vole svoju decu, a nikada to ne bi priznali ...... Zasto onda ne prihvatiti i cinjenicu da postoje oni koji ne vole zivotinje, a imaju ih.
:(

Tacno, ali su ljudi sebicni, jer nije problem pokupiti zivotinju sa ulice i hraniti je, nego i setati, leciti, a sto je najbitnije voleti kako ona i zasluzuje!

Pre par meseci je kod nas u dvori[te lepo svratio inspektor iy resora ekologije i ya[tite \ivotne sredine. Inače reč je o NIšu, ali sigurno tako nešto postoji i u drugim gradovima. Prvo se uredno legitimisao, a onda krenuo u inspekciju- -gledao je kakvi su nam psi, mačor (u zapiisnik unošeno da su dobro uhranjeni, čisti, češljani i sl), kakvi su boksovi (čak je i dimenzije unosio i vrstu materijala od kojeg su napravljeni, ma zapisnik je na dve A4 strane) da su posude sa vodom pune vode, ma išao je do najsitnijih detalja. Naravno pogledao je i onu veterinarsku knjižicu. Pošto u dnu dvorišta naš rođak čuva i golubove (koje mi ne volimo, ali eto..) nije ga mrzelo da svakog goluba pogleda da li je prstenovan i sl. Izapisnik za golubarnok je na 1 A4 strani. Iako e sve pohvalio, naročito higijenu, način na koji se deca igraju sa tako velikim psima, bogami napisao nam prijavu zašto na vratima kapije nema onog natpisa opasan pas, koji smo by the way kupili još prer godinu dana lai nismo okačili. Objasnoi je da tako idu stalno u kontrole, gledaju ko kako čuva životinje, a na pitanje šta se radi sa skotovima koji pse vezuju na lance (negde i manje od 1 m) on objasnoi je da im se piše prekršajna prijava i da se dalje daju na sud. Daj Bože, jer dok Srbina ne mlatneš po džepu, nikakav apel ne deluje.
Nama posle 3 dana stiglo rešenje da u roko od 7 dana okačimo tablu inače se predmet predaje opštinskom sudz, a posle 10 dana stiglo novo rešenje kojim se svaki postupak obustavlja jer je izvršena ponovna kontrola i videlo se da je tabla posatavljena.
Tako možda treba pogledati i kod tzakvih resora gradske vlasti.
PS Inspektor je čak tražio da drukam one koji čuvaju domaće životinje i sl u sred grada, ali sam ga samo uputila da zađe u cigan-malu i da vidi one jadne neuhranjene konjčiće što po ceo dan tegle nešto i koje ostavljaju na suncu satima i na +40.

Imam problem vec duze vreme i u zadnje vreme me izludjuje.
Komsinica iznad mene,u sobi koja je bas iznad moje drzi nekoliko pasa,a izgleda i macke.
Ona ih nikad ne izvodi napolje(stalno se cuju) pa su oni histericni,stalno laju gloze se trce po sobi.A mene to izludjuje jer se sve cuje posto su nam tanki zidovi.Pa sam stalno umorna,neispavana i nervozna.Pored toga izgleda i da ih zajedno sve kupa,pa nama curi voda sa plafona na kupatilu.
Mi smo se vec zalili komunalnom inspektoru ali on dodje kaze joj da izbaci pse iz stana i ona nista ne uradi.To je nehumano i prema tim psima,a ja hocu da izludim.
Kome jos mogu da se obratim?

Provalis u kucu i odneses pse i macke xD.Salim se jednostavno zovni polijicu to uvijek uspie :P

od komunalne nista
pokusavali smo da ih dobijemo kada smo pronasli zatrovanu hranu namenjenu kuji i psu sa 3 steneta kod nase zgrade
ili je zauzeto ili se niko ne javlja
posle nisam mogla vise da zovem i u medjuvremenu je neko sklonio to

Ovde samo komunalna i veterinarska inspekcija mogu da reše problem,možda su i te životinje iznad vas zlostavljane usled nebrige vlasnice za njih

Stari kurjače, tema je otvorena pre više godina, verujem da je postavljačica dosad rešila probleme ovako ili onako. Ali slažem se da se treba obratiti nadležnim institucijama u takvim slučajevima.

Back