Helio bakterija!

bumbaric

Obećava
Poruka
99
Cao!
Interesuje me da li neko ima iskustva sa ovom bakterijom?Koliko se dugo leci i kad se izleci vraca li se ponovo ili moze a nemora?Da li nesto od ishrane potpomaze njen razvoj ili je ubija? Da li ako imam tu bakteriju znaci da imam cir ili da cu ga dobiti?Da li moze izazvati rak zeludca?
Hvala!

Možeš sve odgovore da pronađeš na netu, ali ajde ...Leči se mesec, mesec ipo dana , uspešno lečenje je u preko 90 % ( znači, ne vraća se ). Ne znači da ceš dobiti čir ili da ga imaš, može izazvati rak želuca ali jako retko, pre će izazvati hroničnu upalu sluzokože želuca ( gastritis ) ili čir .Ishrana koja stimuliše lučenje želudačne kiseline plus kafa , gazirana pića , cigarete otežavaju izlečenje.

Cao!
Interesuje me da li neko ima iskustva sa ovom bakterijom?Koliko se dugo leci i kad se izleci vraca li se ponovo ili moze a nemora?Da li nesto od ishrane potpomaze njen razvoj ili je ubija? Da li ako imam tu bakteriju znaci da imam cir ili da cu ga dobiti?Da li moze izazvati rak zeludca?
Hvala!

Da li si išao kod gastroenterologa na endoskopski pregled i koju si terapiju dobio?

Bila sam samo kod doktora opste prakse,poslala me na analizu krvi na helico bakteriju,rezultat je pozitivan i dobila sam terapiju:amoksicilin,zymbaktar,controloc.
Поред терапије требало би од Др да добијеш и у писаној форми каква се исхрана препоручује код гастритиса тј Helicobacter..
Исхрана је битна колико и терапија...
Терапију узимаш неко време..
У зависности од симптома и титра антитела на Helicobacter , терапија може да траје и до 6 месеци, али не све три групе лекова које се дају на почетку...

Исхрана...ех, исхрана мора да буде прилагођена стално....

bumbaric, Nexium je po meni malo bolji od Controloca, ali dobro, antibiotik je na mestu. Sve jedno, nije mi jasno kako te nisu uputili kod gastroenterologa. Ako se Helicobacter vidi u krvi, znači da nisi koristila antibiotik na svoju ruku i zamaskirala, što je u ovom slučaju dobra strana dopune zakona o prodaji lekova. Dakle za sada nema potrebe za endoskopijom, što je ipak nekako najbolji, najtačniji vid pregleda. Sonda ulazi direktno u želudac, bris se uzima na licu mesta i tu greške nema, samo je malo neprijatno.
Elem, dobila si dobru terapiju i to će sve biti ok, kakvi čirevi, kakvi rakovi, ne sme se tako razmišljati ali svakako treba obratiti pažnju na ishranu i šta želucu prija a šta ne. Evo ukratko:

Želudac voli:

Maslinovo ulje
- olakšava varenje hrane
Šargarepu
- izrendana šargarepa pomaže u varenju hrane
Koprivu
- skuvana kopriva blagotvorno deluje na varenje hrane
Laneno seme
- olakšava varenje hrane
Ovsene pahuljice
- olakšavaju varenje hrane

Hrana koju želudac ne voli:

- pivo
- belo vino
- mleko
- kafa
- gazirani napici
- sok od limuna, pomorandže
- čokolada
- masti
- paradajz
- beli i crni luk
- suvomesnati proizvodi
- ljuta i začinjena hrana

Nisam sklona lecenju napamet i na svoju ruku tako ni sad nisam nista sama uzimala i pila,mislila sam da su ti simptomi koje sam imala mozda od nervoze pa kad sam videla da neprolaze obratila sam se lekaru i uradjeno je sto sam napisala(svi pregledi,vadjenje krvi je bilo ove sedmice)sa terapijom sam pocela juce.

Sto se tice ishrane ja kuvam svaki dan ali sam zbog posla prinudjena da jedem suvo jer radim po 9h i vise,tako da kuvanje jedem za veceru.
Alkoholno,gazirano,nekunzumiram skoro pa nikako(2-3 case vina ili gaziranog soka godisnje),inace sok bilo kakav slabo
Kafe 2 dnevno (mala soljica)
Svinjetinu nejedem skoro nikako,
Jaretina i domaca piletina kuvana,
Przeno,pohovano i peceno skoro nikad nejedem
Povrce sve jedem i sve kuvano,bez zaprske
Jaja domaca jedem,
Suhomesnato slabo jedem sem domace susene slanine
mleka sam pila al sam primetila da mi vise prija jogurt.
Ljuto i kiselo slabo
Cigarete ne,nikad nisam ni bila pusac
Ovakvu ishranu imam zadnjih 10 godina pa se pitam sta je prouzrokovalo razvoj helico bakterije?

Za rak sam pitala zato sto je moja tetka imala rak zeludca al kad su joj otkrili vec je bilo kasno i umrla je za 7 meseci,tri puta je gutala sijalicu(endoskopija ili kako se to zove)i sva tri puta su uzimali uzorak tek treci put su otkrili da nesto nije u redu ipredlozili operaciju,kad su je operisali samo su uzeli uzorak i zatvorili vec je bila krenula metastaza na pluca i creva.

Back