Helikopterom na posao u Sarajevo

za svaki dan u nedelji po jedan!:D

a voli da se slika ispred helikoptera pa to ti je

Nemoj tako. Mile se zrtvuje za Narod. Za Partiju. Za Ideologiju Komunizma. Svakom posao po njegovim mogucnostima, i svakom potrosnja prema njegovim potrebama.

Doduse, to samo vazi za drzavnu vrhusku. Malo su "modifikovali" komunizam (krezavoj sirotinji raji posao u pelenama u lon fabrikama, a potrebe zajednicki kazan), Boze moj. Nista nije idealno. :whistling:

_nobody_

Nemoj tako. Mile se zrtvuje za Narod. Za Partiju. Za Ideologiju Komunizma. Svakom posao po njegovim mogucnostima, i svakom potrosnja prema njegovim potrebama.

Doduse, to samo vazi za drzavnu vrhusku. Malo su "modifikovali" komunizam (krezavoj sirotinji raji posao u pelenama u lon fabrikama, a potrebe zajednicki kazan), Boze moj. Nista nije idealno. :whistling:

_nobody_

neka..... da nema ljudi poput njega Srpska bi odavno nestala
nema drugih glasove iz RS koji jasno stavljaju do znanja sve

neka..... da nema ljudi poput njega Srpska bi odavno nestala
nema drugih glasove iz RS koji jasno stavljaju do znanja sve

I da nije bilo Milosevica 1990ih, mi, Srbi, bismo izgubili identitet. 1991. su me mobilisali, poslali u Vukovar, sa projekata JNA koje sam radio u IMP. Kao takav, jako "vazan/nezamenljiv", sam otisao na prvu borbenu liniju fronta. Generalstab nije mrdnuo za mene ni prstom! Posle, kada sam se vratio (od nas 44 bilans: 4 mrtva, 9 invalida), nastavio sam pregalacki da radim na tajnim projektima za 300 maraka mesecno! :mrgreen:

Onda sam ih roknuo, i iznenada otisao u Kanadu (1992.). I zadao im tezak udarac. Kakve su sve samo prevare smisljali da ostanem (nudili mi 4x platu: 1200 maraka, ja sam ih ODMAH odbio, i jos 100x opet)?! UDBA i OZNA metodi... E, pa sam onda nakon 3 nedelje u Kanadi napisao OTVORENO pismo IMP i Beogradu, gde im pisem da sam sebi sam podigao platu za 20x (dvadeset puta). Kakva je frka tada nastala u IMP, nemoguce je zamisliti)! :hahaha:

Zakljucak: neka, zahvaljujem na Patriotizmu. Sam sebi branim svoju malu machechu drzavicu, u kojoj sam ja Bog Machak. :ok:

_nobody_

Додик помогао сарајевском фудбалском клубу

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик први пут је јавно проговорио о гесту који је изазвао одушевљење у Семизовцу поред Сарајева.

Наиме, Додик је локалном фудбалском клубу из буџетске резерве БиХ поклонио 10.000 КМ, а открио је и како се то десило.

- Широј јавности би могао бити познат и недавни примјер када се по доласку из Бањалуке у Сарајево нисмо могли приземљити хеликоптером због магле. Пилот је одлучио да спуштање обавимо на игралишту у Семизовцу, оном насељу поред Сарајева. Када смо се искрцали и кренули према првом ресторану или оближњој кафани, гдје бисмо сачекали ауто из Сарајева, око нас су се почели окупљати грађани. На крају их је било педесетак. Један ме је од њих у једном тренутку упитао:

"Да ли, предсједниче, и нама можете помоћи?". Када сам га упитао за врсту проблема, рекао ми је да грађанима овог малог мјеста треба 3.000 КМ за постављање ограде око игралишта, на које смо управо слетјели, јер им тамо залази стока и квари им терен. Одговорио сам да ћу са сарадницима такву могућност брзо размотрити, рекао је Додик за Ал Џазиру Балкан.

Према његовим ријечима, чим је дошао у зграду Предсједништва, дао је налог да се проучи како се тим људима може помоћи.

- Умјесто три, колико су тражили, за неколико дана им је одобрено 10.000 КМ за игралиште које је тим грађанима очигледно од животне важности - испричао је Додик.

Како је објављено у "Службеном гласнику БиХ", Додик је из текуће буџетске резерве за 2018. одобрио 10.000 КМ Фудбалском клубу "Озрен" Семизовац на име помоћи за обнову и адаптацију стадиона и свлачионица.

Семизовац је насеље у сарајевској општини Вогошћа, чији је дугогодишњи начелник Един Смајић из СДА.

Dodik :heart:

https://www.rtvbn.com/3943049/banjaluka-slucaj-o-kojem-se-cuti-

Banjaluka: Slučaj o kojem se ćuti?!

Pilot Helikopterskog servisa RS učestvovao u nesreći u kojoj je povrijeđen mladić.

765-430-6f6af0dceed1cc118f1fbf1f0cd25491.jpg

Nedjelja, 03.03.2019. | 16:32

Marko V. (21) teško je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se 27. februara dogodila u blizini Osnovne škole Branko Radičević, saznaje Srpskainfo.

Mladića je u trenutku dok je vozio skuter “gillera” automobilom “pežo” udario Zorislav Ivanović, inače pilot u Helikopterskom servisu Republike Srpske.

Zabrinuti građani obratili su se redakciji Srpskainfo, ističući da je ova nesreća vrlo brzo “očišćena” te da nisu poznati detalji.

– Sve je izgledalo kao u filmu. U jednom trenutku momak je normalno vozio “skuter”, kada ga je udario “pežo”. Pad sa motora je bio strašan, a vidio sam da momku nisu skidali kacigu sa glave kada su ga odvezli – ispričao je očevidac nesreće za Srpskainfo, koji je želio ostati anoniman.

Dodaje kako je policija u rekordnom vremenu obavila uviđaj, a navodi i da ga je začudilo kako niko od medija nije pisao o nesreći.

Nakon upita iz Policijske uprave Banjaluka su potvrdili za Srpskainfo da se 27. februara oko 13 časova u Ulici Bulevar vojvode Stepe Stepanovića dogodila saobraćajna nesreća.

– Tokom uviđaja, koji je obavila Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja Banjaluka, utvrđeno je da su u nesreći učestvovali “pežo” kojim je upravljao Z. I. i moped “gillera” koji je vozio M.V. – naveli su iz policije.

Dodaju kako je M. V. zadobio tjelesne povrede, te da je u toku rad na utvrđivanju odgovornosti.

Iz Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske navode da je pacijent Marko V. na opservaciji zbog povreda glave.

– Pacijen M. V. (21) sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka dovezen je u Urgentni centar UKC RS 27. februara u 13.25 časova i hospitalizovan je u Službi za naurohirgiju. Prema riječima načelnice Službe za neurohirurgiju dr Vesne Ivanišević, pacijent je zadobio povredu glave i trenutno je na opservaciji. Za sada je njegovo zdravstveno stanje stabilno – saopšteno je iz UKC Republike Srpske.

(Srpskainfo)

Back