Helikobakter pilory

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

cekibeki

Početnik
Poruka
2
Vec neko vreme pratim ovaj forum i koristim ga za neka dopunska objasnjenja.Smatram da je u tu svrhu vrlo koristan za nas koji zelimo vise da saznamo . Uglavnom, vec skoro godinu dana imam zdravstvene probleme razne prirode, koje resavam sa vise i manje uspeha ali ovoga puta necu o tome....
Pitanje za dr. , nemam stpljenja da cekam ceo vikend a oni koje sam pitala nisu znali da mi objasne.
Zbog stomacnih problema otisla sam kod lekara opste prakse i posto smo posumnjali da mogu poticati od zuci ili helikobaktera odradila sam test iz krvi na doticnu bakteriju u heksalabu . Koriscena je metoda CLIA i rezultat je
IGG At 4,7
IGA At 64,5 referentne vrednosti su <20
i moja teorija je da je u pitanju sveza infekcija ovom bakterijom. Da li sam u pravu??
Inace moji simpromi su bolovi u stomaku napred i pozadi, gasovi, malaksalost, vrtoglavica, bol koji se siri i ka plecki i ka kuku, desno.Ovaj bol je promenljiv nije uvek isti ni uvek prisutan.U zadnjih 10 dana je problemi su se pojacali i koncentrisali ka zelucu. Ovo pisem zbog onih koji mozda imaju nedoumicu oko simptoma i gde ih svrstati.Pozdrav!

I da i ne, iako se mnogo pricalo i pisalo na temu Helicobater pylori infekcije to da se odmah razumemo nije razlog za paniku.
Dakle, infekcija koja postoji se sanira za 7 dana (inhibitor protonske pumpe plus 2 antibiotika) medjutim problemi sa zelucem postoje najcesce nevezano za ovu bakteriju i to zahteva malko duzu terapiju inhibitorima protonske pumpe.
Prema tome, osmeh na lice i bez zabrinutosti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back