heliko bakterija

Ja sam nepismen :D.

Nego, jel znas ti da li bi ovo mogla biti bakterija kod mene :)

Mozda bi moglo biti, al tesko cemo to reci dok ne uradis antitela na nju iz krvi i das stolicu da se vidi da li jhe unutra. Moze i gastroskopijom (tada je najtacnije).....Ovako mozemo samo da nagadjamo - a sta god ti rekli - imas, nemas, pogresili bi i lose je davati takve stvari.

Moras da se druze testiras, to ti jedino preostaje.

Ukoliko si pozitivan ili granicno pozitivan, moraces da pijes 3 leka - 2 antibiotika jaka i treci lek ti je inhibitor vodonicne puNpe, da ti smanjuje kolicinu kiseline u zelucu.

Ja sam je ubio za mesec dana, tj kada sam zavrsio te lekove propisane, iz prvog puta, ali sam bio granicno pozitivan samo, nije neka napredna Heliko bila. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Ureaza izdisajni test je odlican, samo sto je skup i kod nas se nigde ne radi, osim mozda privatno.

Mislim da se u lečenju helikobaktera koriste Controloc+najčešće klaritromicinom i amoksicilin.
Ja sam davno imao neki blaži gastritis i posle drastične promene ishrane samo se povuklo. Evo već tri godine niti jedan jedini dan me nije zaboleo želudac.
A helikobakter nisam imao. Ni pri biopsiji ni pri Igg testu.

Klasične za gastritis. Pečenje, nadimanje, ponekad refluks... Iznenadio sam se kada je gastroenterolog po urađenoj gastroskopiji rekao: vrlo blagi oblik gastritisa, bez upala, erozija, nema helikobaktera... Malo iritirana sluzokoža na jednom delu. Od tada, kada sam izbacio gastrtis iz glave, ama baš ništa.I to već tri cele godine. Niti jedan dan. A da. Imao sam neke polipe na želucu kao posledica dugotrajnog uzimanja Controlo-ka, Famotidina i ostalih otrova. To sam odmah pobacao. U stvari doktor mi rekao "uzmi famotidin po potrebi". Nije bilo potrebe više...

to je samo test da se utvrdi prisustvo te bakterije. lecenje ide onim rezimom sa antibioticima o kome ste vec pricali gore.

Ja sam pre mozda dva meseca imala takvih problema i simptoma , a i meni je moja internistkinja rekla da je to pouzdan test, ali mi je savetovala
da malo sacekam jer to zna da bude i " prolazno" pa je tako i bilo ( kod mene)

Sofija je u pravu kada kaze da uopste nema veze da li je gastrolog ( ili bilo koji druigi lekar) nemacki, francuski, americki ili srpski.
U Srbiji su ljudi primorani da idu u nekakve elitne privatne klinke ili da placaju kao privatni pacijenti u drzavnim, ali u Nemackoj ( recimo)
nikada ne bih isla u takozvane privatne klinike jer njih jednostavno smatram sharlatanima.

Back