Heeeeelp :)

lepa_bez_sminke

Primećen član
Poruka
629
Zadovoljna sam svojom tezinom, visoka sam 169cm a ima oko 58 kg. Medjutim imam problem sa stomakom, ranije sam bila mrsavica i kako sam se ugojila, svugdje se lijepo rasporedilo samo u stomak je otislo malo vise.I sad sam konacno odlucila da uradim nesto po tom pitanju, krenula sam da obracam paznju sta i kako jedem, sto ranije uopste nisam gledala, ne znam kako sam uspjela da zadrzim ovu kilazu jer sam jela dosta hljeba, cokoladu sama pojedem bez problema, kasno vecerala, sad sam sve to izbacila. decko mi kaze da stomak ne mogu skinuti bez trcanja, a ja trcanje nikako ne volim. natjeram se, al bas ne volim. inace se krecem dosta i volim da hodam al trcanje nikako. radim 5 puta nedeljno po sat vremena vjezbe za sad bez opterecenja. radim cucnjeve, iskorak, trbusnjake, sklekove, i jos neke vjezbe za noge i guzu. primjetim male promjene, al sta da radim da skinem ovo salce na struku?

Nisam bas 100 odsto siguran ali mislim da neces izgubiti tezinu, taj deo ce se zategnuti. Inace, ne treba da budes mnogo opterecena time. Opusti se, vezbaj i trckaraj, beri jabuke, malo kosarka i sve ce doci na svoje mesto ;)

Zadovoljna sam svojom tezinom, visoka sam 169cm a ima oko 58 kg. Medjutim imam problem sa stomakom, ranije sam bila mrsavica i kako sam se ugojila, svugdje se lijepo rasporedilo samo u stomak je otislo malo vise.I sad sam konacno odlucila da uradim nesto po tom pitanju, krenula sam da obracam paznju sta i kako jedem, sto ranije uopste nisam gledala, ne znam kako sam uspjela da zadrzim ovu kilazu jer sam jela dosta hljeba, cokoladu sama pojedem bez problema, kasno vecerala, sad sam sve to izbacila.

Ako je tako, to je super i znak jakog karaktera.:ok:

Salce se tesko skida a jedom kad se nahvata posle se mnogo lakse vraca. Gojenjem se umnozavaju celije koje skladiste mast.
Prvo se celije zadebljavaju skupljajuci mast kao sto krpelj zadebljava sisanjem krvi, a kad dostignu odredjenu velicinu onda se umnozavaju. Dijetom se salo topi - ali stare i novonastale celije ostaju i vrebaju svaku priliku da povrate mast a tebe zaviju u crno.

Preventiva je najbolja odbrana a ti se bori dok je "bolest" jos u pocetnoj fazi.

decko mi kaze da stomak ne mogu skinuti bez trcanja, a ja trcanje nikako ne volim. natjeram se, al bas ne volim. inace se krecem dosta i volim da hodam al trcanje nikako. radim 5 puta nedeljno po sat vremena vjezbe za sad bez opterecenja. radim cucnjeve, iskorak, trbusnjake, sklekove, i jos neke vjezbe za noge i guzu. primjetim male promjene, al sta da radim da skinem ovo salce na struku?

Decko ti je dobro rekao a ti izaberi da li ces biti klasicna Balkanka - lepa u 20im a u 30im za otpis zbog ciste lenjosti ( zato su Srpkinje u 20im u evropskih top 5, a posle 30te na dnu jer tada lepotu diktira ulozen trud a ne genetika). Cast izuzecima naravno.
Setanje ostavi penzionerima, kilates-pilates trudnicama i penzionerima a tebi treba trcanje i teretana.

Hvala svima na odgovorima :) inace ranije sam isla u teretanu, i bas mi je odogovarala al sam se u medjuvremenu preselila a sad sam u malom mjestu u kome postoji jedna teretana al je bas lose opremljena. postoji aerobik al ja nekako nisam za to, jer sam vise u fazonu da treniram u toku dana kada meni naleti, a ne kad mi neko odredi vrijeme treninga i tempo :) krenula sam na trcanje al bas mi tesko ide, obzirom da imam devijaciju koju treba da operisem i tesko mi je da uskladim disanje dok trcim, jer na jednu nozdrvu skoro da ne disem i onda se jako brzo zamaram :dash: inace imam 25 godina, imam dobru genetiku nikad nisam imala problema sa celullitom, strijama i gojenjem jedino eto u tom stomacnom dijelu mada mi svi kazu da to nije nista, meni smeta i ne zelim da to imam, kakva cu onda biti sa 50 godina ako cu se sad zapustati. Slazem se za to da su Balkanke dosta lijene, cast izuzetcima, mada mislim da se situacija popravila u poslednje vrijeme, da zene vode vise racuna o svom tijelu :)

Zadovoljna sam svojom tezinom, visoka sam 169cm a ima oko 58 kg. Medjutim imam problem sa stomakom, ranije sam bila mrsavica i kako sam se ugojila, svugdje se lijepo rasporedilo samo u stomak je otislo malo vise.I sad sam konacno odlucila da uradim nesto po tom pitanju, krenula sam da obracam paznju sta i kako jedem, sto ranije uopste nisam gledala, ne znam kako sam uspjela da zadrzim ovu kilazu jer sam jela dosta hljeba, cokoladu sama pojedem bez problema, kasno vecerala, sad sam sve to izbacila. decko mi kaze da stomak ne mogu skinuti bez trcanja, a ja trcanje nikako ne volim. natjeram se, al bas ne volim. inace se krecem dosta i volim da hodam al trcanje nikako. radim 5 puta nedeljno po sat vremena vjezbe za sad bez opterecenja. radim cucnjeve, iskorak, trbusnjake, sklekove, i jos neke vjezbe za noge i guzu. primjetim male promjene, al sta da radim da skinem ovo salce na struku?

Ja imam tvoju tezinu i visinu, i 10 godina vise od tebe, i cerku koja ima 13 godina...Znaci, trudna, radjala, sirio se stomak itd. I sve se vratilo na svoje. Samo sport i trud. Struk mi je tanji nego pre radjanja a stomak nemam uopste. Trci, plivaj, vezbe...

mislim da se situacija popravila u poslednje vrijeme, da zene vode vise racuna o svom tijelu :)

Nazalost ne na pravi nacin.

Menjaju krpe i oblace crno, utezu se do pucanja, nabacuju glet masu na lice i eventualno izbace koju kockicu cokolade i podju na beskorisni pilates i aerobik.
U teretanu ulaze tek kada ih kranom izvlace iz fotelje a trcanje ni za sve pare ovog sveta.

Za pametne i vredne zene to je prilika da iz top 10 predju u top 3 ;)

Poslednja izmena:
Nazalost ne na pravi nacin.

Menjaju krpe i oblace crno, utezu se do pucanja, nabacuju glet masu na lice i eventualno izbace koju kockicu cokolade i podju na beskorisni pilates i aerobik.
U teretanu ulaze tek kada ih kranom izvlace iz fotelje a trcanje ni za sve pare ovog sveta.

:zcepanje: pa sta znam, to je neko moje misljenje, kad uporedim zene od prije 20 godina, malo koja se bavila sportom, mada drugaciji je stil zivota bio, i nije se jelo smece koje se sad jede. ja mastam o tome da idem u teretanu al eto sad je nemoguce, u svakom slucaju bolje biti fizicki aktivan u bilo kom smislu nego sjediti i lezati.

Svaki početak je težak.

Ja bih pre svega da te pitam da li si uopšte probala da vidiš kako će trčanje da ti se svidi?

Ako nisi, predlažem da barem daš šansu i probaš, ne košta ništa, gde ćeš lepše vreme za to od ranog proleća, a ako imaš podršku dečka kao što u tvom uvodnom postu zvuči, imaš i društvo sa kim.

Savetovala bih brze šetnje za početak, onda lagano zagrevanje i kraći džoginzi kombinovani sa brzim hodanjem, da ne dobiješ upalu ako se preforsiraš u startu.

Prvi dani su aprila i imaš dovoljno vremena ako kreneš sada da budeš zadovoljna postignutim rezultatima do sezone kupanja.

Ja bih takođe dodala i već pomenutu opciju plivanja, zatvoreni bazeni imaju lepe termine i kada nije gužva, celo telo u vodi vežba, zateže se, ma milina jedna... :)

Svaki početak je težak.

Ja bih pre svega da te pitam da li si uopšte probala da vidiš kako će trčanje da ti se svidi?

Ako nisi, predlažem da barem daš šansu i probaš, ne košta ništa, gde ćeš lepše vreme za to od ranog proleća, a ako imaš podršku dečka kao što u tvom uvodnom postu zvuči, imaš i društvo sa kim.

Savetovala bih brze šetnje za početak, onda lagano zagrevanje i kraći džoginzi kombinovani sa brzim hodanjem, da ne dobiješ upalu ako se preforsiraš u startu.

Prvi dani su aprila i imaš dovoljno vremena ako kreneš sada da budeš zadovoljna postignutim rezultatima do sezone kupanja.

Ja bih takođe dodala i već pomenutu opciju plivanja, zatvoreni bazeni imaju lepe termine i kada nije gužva, celo telo u vodi vežba, zateže se, ma milina jedna... :)

Krenula sam ja vec na trcanje, isla sam 3,4 puta, i upalu odbolovala :D a ne znam da li si procitala, napisala sam da imam devijaciju, da mi je tesko zbog disanja da trcim puno, zamaram se brzo i onda me to iznervira, istrcim kilometar zadisem se, ne mogu sebi da dodjem, uzas. a decko ne zivi ovde, pa ne moze da ide sa mnom, inace mi je velika podrska i stalno me motivise :) a sto se tice bazena, ni to ne mogu, jer nema ovde zatvoreni bazen, nista mi se ne da, al eto trudicu se koliko mogu :)

Krenula sam ja vec na trcanje, isla sam 3,4 puta, i upalu odbolovala :D a ne znam da li si procitala, napisala sam da imam devijaciju, da mi je tesko zbog disanja da trcim puno, zamaram se brzo i onda me to iznervira, istrcim kilometar zadisem se, ne mogu sebi da dodjem, uzas. a decko ne zivi ovde, pa ne moze da ide sa mnom, inace mi je velika podrska i stalno me motivise :) a sto se tice bazena, ni to ne mogu, jer nema ovde zatvoreni bazen, nista mi se ne da, al eto trudicu se koliko mogu :)

Potrazi na netu plan trcanja, ne ide uopste tako surovo nego postupno.
Davno sam od jednog studenta medicine cuo da dzogeri cesto razviju i zavisnost od trcanja, sto je je najzdravija zavisnost.

Potrazi na netu plan trcanja, ne ide uopste tako surovo nego postupno.
Davno sam od jednog studenta medicine cuo da dzogeri cesto razviju i zavisnost od trcanja, sto je je najzdravija zavisnost.

Evo, ja prva nekada nisam volela trčanje, a danas sam išla da istrčim po blatu jer osećam neizdrživi nemir u kolenima ako ne umorim noge.

I isprljala sam se kao prase, ali osećam se srećno. :)

radi trbusnjake iz raznih uglova u dupliraj serije do otkaza...uz ishranu naravno za 2-3 meseca se sve sredi

radim vise vrsta trbusnjaka, a obicne radim 2 serije po 50 za sad :)

- - - - - - - - - -

Evo, ja prva nekada nisam volela trčanje, a danas sam išla da istrčim po blatu jer osećam neizdrživi nemir u kolenima ako ne umorim noge.

I isprljala sam se kao prase, ali osećam se srećno. :)

i ja se super osjecam posle trcanja, al dok se natjeram... :)

hocu, evo nasla sam neki program za pocetnike, bas se ide postepeno, pokusacu tako da radim. mozda i ja dobijem zavisnost :D

Tiha voda breg roni.

Gledam u teretani kako neki koriste sprave, samo što više poteza da naprave, a poenta uopšte nije u tome.

Kao i u mnogo čemu drugom, manje je više.

Kvalitet ispred kvantiteta.

Fokusiraj se na to da ti bude pravilan i, da tako kažem, pedantan svaki potez.

I da uradiš deset kako treba je bolje nego bezveznih pedeset.

Samo napred! :ok:

nije sad da se hvalim ali ovo sam proslog leta napravio vec vidljivo za 2 meseca..samo sam udvostrucio ponavljanja i posle treninga jeo ribu..malo je dve serije..po 3 od svake vezbe a ima ih puno

Back