Hedonista?

da,naravno da jesam..uzhivam u pronalazhenju nachina koji ce dovesti do stvari koje mi gode..samo najgenijalniji uvidjaju da je jedina istina-hedonizam..uzhivanje u lijepom..ima li chega veceg i znachajnijeg..

da,naravno da jesam..uzhivam u pronalazhenju nachina koji ce dovesti do stvari koje mi gode..samo najgenijalniji uvidjaju da je jedina istina-hedonizam..uzhivanje u lijepom..ima li chega veceg i znachajnijeg..

Nije to uzivanje u "lijepom", to je uzivanje u iluziji o lijepom.

Lijepo se definise kao "korisno i prijatno", a hedonizam je apsolutno beskoristan.

Posto me kritikujete da sam ne tolerantan,evo teme da se iskazete.........dali ste i zasto ste hedonista.......to vam je ono"uzmi sve sto ti zivot pruzaaaaa, danas si cvet, sutra uvela ruzaaaaa"

Da, hedonista sam i svidja mi se ta "etiketa". Ne zivim od danas do sutra, ali zivim za svaki dan i volim da mi vreme bude ispunjeno, a meni dan nije propao ni ako ga provedem uz pivski veliku solju tople cokolade, dobru knjigu i brckanje u kadi. Volim da ugadjam sebi, ali nisam egocentricna, naprotiv-mene usrecuje da usrecujem druge i za mene je hedonizam religija (mada ne u bukvalnom smislu, ali znate vec na sta mislim).
:heart:

Nije to uzivanje u "lijepom", to je uzivanje u iluziji o lijepom.

Lijepo se definise kao "korisno i prijatno", a hedonizam je apsolutno beskoristan.

prije svega,tvoja definicija lijepog definitivno ne odgovara mojoj percepciji odnosnog fenomena..meni lijepo definitivno ne mora da bude korisno,dok se naravno podrazumijeva da je prijatno..sem toga,osjećaj lijepoga potpuno je subjektivan,i ono sto je meni takvo,ne mora da bude i tebi, i obrnuto..dakle, toliko o definicijama..

dalje,zbog cega se,u krajnjem slucaju,ne moze uzivati i u iluziji?..tu je Matriks nevjerovatan..sem toga,iluzije mogu biti i prakticno korisne-placebo..

dalje,cim je uzivanje-zar je bitno u cemu je to uzivanje?

subjektivni momenat kljucan je ovdje..ok,moze neko da uziva u ovom ili onom,a i ne mora..hedonizam jeste stav prema zivotu..ne moramo ga apriori prihvatati ni ovako ni onako..medjutim,zanimljivo je da one koji kazu za sebe da su hedonisti zabole jedna stvar za one druge koji tvrde da nisu takvi, dok ovi uglavnom imaju sta da kazu o ovim prvima..

Back